מטוס אל על // צילום: משה שי

הטייסים המבוגרים באל על זועמים

הסכסוך בין הטייסים לבין הנהלת אל על לא הסתיים, אתמול נעשתה פנייה של הטייסים לתקשורת בטענה שתנאיהם מופרים

הטייסים הודיעו אתמול כי משבוע הבא צפוי להתחיל מחסור בטייסי אל על בעלי רישיון בגלל החלטת החברה להוציא לחופשה כפויה כשליש ממדריכי הטיסה והסימולטורים. לדברי הטייסים, במקביל לדיונים להסדרת תנאי העסקתם, החליטה הנהלת אל-על בצעד חריג, להוציא לחופשה מאולצת מדריכי טיסה וותיקים בני 65 ומעלה, שהם כשליש ממדריכי הטיסה והסימולטורים באל על. בשלב זה לא צפויים שיבושים בלוח הטיסות. 

לדברי הטייסים, חוסר במדריכים מיומנים ומנוסים יפגע בתוכניות הרישוי וההדרכה בחברה, טייסים עלולים לאבד את רישיון הטיסה שלהם ואל על לא תוכל לעמוד בתוכנית הטיסות המתוכננת. היועצת המשפטית של ועד טייסי אל על, הדגישה בפנייה ליועץ המשפטי של הנהלת אל על, כי הוצאת הטייסים לחופשה מאולצת מהווה הפרה של החוק שכן מעסיק אינו רשאי להוציא את עובדיו לחופשה כפויה שמטרתה איננה צבירת כוחות ומנוחה, אלא צעד ענישה. לדבריה, מהלך זה מנוגד להסכם הקיבוצי בחברה.  

במכתב לטייסים כתב יו"ר ועד טייסי אל על, הקברניט ניר צוק כי "חבל שהנהלת החברה בוחרת לפגוע דווקא בטייסים הוותיקים ולהשחיר את שמם, בכדי להשפיע על מו"מ שמתנהל בחסות יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן. אנו הטייסים עושים כל מאמץ בחדרי הדיונים בכדי להגיע לפתרון הוגן והגון להמשך העסקת טייסים ותיקים ולמתווה פרישה שמוסכם על כל הצדדים. הנהלת אל-על בוחרת לבצע צעד חד-צדדי, בניגוד להסכם שאך נחתם, שישפיע במישרין על החברה ועל הנוסעים ".

מהנהלת אל על נמסר בתגובה, כי מדינת ישראל אימצה את התקנות הבינלאומיות, ומנובמבר 2014 טייסים יכולים לטוס טיסה מסחרית עד גיל 65 בלבד. לדברי ההנהלה, מתנהל מו"מ בראשות יו"ר ההסתדרות במטרה להגיע להבנות בנושא העסקת הטייסים בני 65 ומעלה. במהלך המו"מ, שטרם הסתיים, נדונים גם תנאי העסקתם של מאמנים ובוחנים בני קבוצת גיל זו. "למרות שהמו"מ טרם מוצה, ועל מנת להפעיל לחץ, החליטו המאמנים והבוחנים בני 65 פלוס כי הינם "חולים" ולא התייצבו להדרכות אליהם תוכננו. חברת אל על מצרה על פעולות כוחניות אלו שלהם ומצפה כי ימלאו את משימותיהם כמתוכנן ויאפשרו למצות את המו"מ. ראוי להדגיש כי נושא זה לא היה חלק מההסכם שנחתם".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...