טוב שם טוב משמן טוב: חברת הקונדיטוריה האיטלקית "פררו" - יצרנית נוטלה, נאבקת כדי להשיב מרכיב מעורר מחלוקת שחברות מזון רבות מחרימות לאחרונה, בשל טענות מחקר בריטי הטוען כי הוא עלול לגרום לסרטן. המרכיב הוא שמן דקלים.
בחודש מאי האחרון, הרשות האירופית לבטיחות המזון (EFSA) קבעה כי שמן דקלים מייצר זיהום סרטני בעל פוטנציאל גבוה יותר מאשר שמנים צמחיים אחרים. למרות שהרשויות לא ממליצות על אכילתו, החברה אומרת שיש לבצע הערכות ומחקרים נוספים כדי לקבוע את רמת הסיכון.
הבעלים של חברת נוטלה הופיע לא אחת בדיונים פומביים, וטען כי הוצאת שמן הדקלים יפגע משמעותית באיכות המוצר. "מדובר בתחליף זול למוצר האיכותי", טען מנהל רכש פררו, וינצ'נזו טפלה בפני רויטרס.
בנוסף, החברה השיקה קמפיין פרסומי שצולם במפעל של פררו באלבה שבאיטליה, יחד עם מודעות בעיתון, במטרה "להבטיח לצרכנים נוטלה בטוחה למאכל".
ניסיון להחליף את שמן דקלים עבור מרכיב דומה יכול להוות גורם להשלכות כלכליות חסרות תקדים. שמן דקלים עולה משמעותית פחות משמן קנולה. בפררו טוענים כי חמניות עשוי לשנות את אופי המוצרים.
נכון לעכשיו, פררו משתמשת ב-185 אלף טונות של שמן דקלים בשנה. לפי החישובים של רויטרס, שינוי השמן יגרום לנזק כלכלי של בין 8 ל-22 מיליון דולר.