ח"כ גטאס בדיון בהארכת מעצרו בביהמ"ש בראשל"צ // צילום: יוסי זליגר // ח"כ גטאס בדיון בהארכת מעצרו בביהמ"ש בראשל"צ // צילום: יוסי זליגר ,
ח"כ גטאס בדיון בהארכת מעצרו בביהמ"ש בראשל"צ // צילום: יוסי זליגר // ח"כ גטאס בדיון בהארכת מעצרו בביהמ"ש בראשל"צ // צילום: יוסי זליגר

בשל חשש לשיבוש החקירה: הוארך ב-4 ימים מעצרו של ח"כ באסל גטאס

"קיים יסוד סביר ששיחרורו יסכן את שלום הציבור" • חשוד בהברחת טלפונים ניידים לאסירים ביטחוניים • לשכתו בכנסת נסגרה • המשטרה: לא מדובר במקרה יחיד • העבירות המיוחסות לגטאס הן קשירת קשר לביצוע פשע, מירמה והפרת אמונים ועבירות על פי פקודת בתי הסוהר

מעצרו של ח"כ באסל גטאס החשוד בהברחת טלפונים ניידים לאסירים ביטחוניים הוארך היום (שישי) בארבעה ימים, עד יום שני. שופט בית משפט השלום בראשון לציון, מנחם מזרחי, האריך את מעצרו וכתב בהחלטתו כי "קיים יסוד סביר ששיחרורו יסכן את שלום הציבור וישבש את החקירה. מאחר ומדובר בח"כ, יש כאן רגישות חוקתית מיוחדת. מדובר בחשד סביר ועילת מעצר בהתאם לדין".

צילום: שמואל בוכריס

בינתיים, הודיע ברשת ב' יו"ר הכנסת, יולי אדלשטיין כי "התקבלה החלטה ע״י קצין הכנסת לסגור את לשכתו של ח״כ גטאס". לדבריו, איש לא יורשה להיכנס ללשכה, לא עוזריו הפרלמנטריים ולא מנקים, מחשש לשיבוש חקירה.

בעקבות הארכת המעצר נמסר מהמשטרה כי חבר הכנסת נחקר אמש באזהרה בפעם השנייה, ובתום חקירתו נעצר בגין חשד לביצוע עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, מרמה והפרת אמונים ועבירות על פי פקודת שירות בתי הסוהר (הכנסת חפץ אסור/מסוכן). על פי החשד, גטאס החדיר טלפונים וכרטיסי סים לאסירים בטחוניים בניגוד לחוק.

מליאת הכנסת אישרה אתמול את הגבלת חסינותו של ח"כ גטאס (הרשימה המשותפת), ולפיה לא תהיה לו מעתה חסינות מפני מעצר וחיפוש על גופו. שעות ספורות אחר כך גטאס נחקר, ובהמשך המשטרה הודיעה על מעצרו בתום חקירתו ביחידת להב 433.

חקירתו אתמול נעשתה בתיאום עם החוקרים ונקבעה עוד לפני שהוסרה חסינותו. מייד לאחר שהחסינות הוסרה, נסע גטאס למשרדי להב 433, שם עימתו אותו החוקרים עם החשדות כי האירוע שבגינו נחקר - הברחת טלפונים ניידים, כרטיסי סים ואשגרים לאסירים ביטחוניים - לא היה האירוע היחיד. העבירות המיוחסות לגטאס הן קשירת קשר לביצוע פשע, מירמה והפרת אמונים ועבירות על פי פקודת בתי הסוהר. 

אמש פורסם בחדשות 2 כי הפתקים המוצפנים, שאותם על פי החשד העביר לאסירים, עסקו בניסיונות תיאום פעילות אסורה בתחומי כלא קציעות ובבתי כלא אחרים, כשגם שמו של הח"כ לשעבר עזמי בשארה, שנמלט מישראל לאחר שהתנהלה נגדו חקירה על עבירות ביטחוניות חמורות, הוזכר בהם.

ההחלטה להגביל את חסינותו של גטאס התקבלה בכנסת ללא הצבעה, לאחר שגטאס הודיע אתמול בצהריים ליו"ר הכנסת יולי אדלשטיין כי החליט מיוזמתו לוותר על חסינותו. הודעתו ייתרה את הצורך בקיום הצבעה לאישור המלצת ועדת הכנסת משלשום.

יו"ר הכנסת אמר: "ועדת הכנסת החליטה כי היא מקבלת את בקשתו של היועמ"ש ומציעה לכנסת ליטול מח"כ גטאס את חסינותו בפני חיפוש ואת חסינותו בפני מעצר, והכל בקשר לחקירה שנפתחה נגדו בחשד כי העביר טלפונים, ציוד נלווה ומסמכים לאסירים ביטחוניים בכלא קציעות. החלטת הוועדה נועדה לאפשר למערכת אכיפת החוק לנקוט פעולות שיאפשרו להמשיך לברר את החשדות העומדים נגד ח"כ גטאס בפרשה האמורה. לאחר שהתקבלה החלטה זו, הודיע לי ח"כ גטאס בכתב כי הוא מסכים לנטילת החסינות. בהתאם לחוק החסינות, נטילת החסינות נכנסת לתוקף עם מתן הודעתי זו לכנסת".

אדלשטיין הוסיף: "מובן מאליו כי חסינות במדינה דמוקרטית היא כלי חשוב ביותר. יחד עם זאת, אני מקבל בסיפוק את ההחלטה שנתקבלה אמש פה אחד. אסור לנו לאפשר פעילות עבריינית. באופן אישי, בימים האחרונים חסר לי עוד קול של מייצגי הציבור הערבי. אני מצפה לשמוע את נציגם. קולם לא נשמע. אני מפציר בעמיתיי, תיפסו מקלדת או מיקרופון ותגידו משהו לציבור שממתין למוצא פיכם". 

יו"ר ועדת הכנסת ח"כ יואב קיש (הליכוד) מסר למליאה את החלטת ועדת הכנסת וציין: "החוק מחייב לאפשר לח"כים שעניינם נדון בוועדה להשמיע את דברם, והם אף רשאים להיות מיוצגים על ידי עורך דין או על ידי חבר כנסת אחר. ח"כ גטאס בחר שלא להיות נוכח בדיון או לשלוח מישהו שייצגו, ולכן הדיון התקיים בהיעדרו". 

במכתב ששיגר ליו"ר הכנסת, ציין ח"כ גטאס: "בצעד חריג וחסר תקדים ביקש היועמ"ש שוועדת הכנסת תסיר את חסינותי, דבר שלא שש היועמ"ש לעשות מעולם נגד ח"כ מכהן - גם בחמורות שבפרשות שבהן ח"כים נחקרו ואף הורשעו בעבירות של שוחד, שחיתות, אונס ואף בחשדות חמורים בהרבה. אין בכוונתי לתת יד לאווירת ההסתה הפרועה נגדי להימשך, ולכן אני מסכים להסרת חסינותי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...