חן עזרא מול רנה מיחליץ'. האדומים לא הרשימו בהתקפה מול רעננה // חן עזרא מול רנה מיחליץ'. האדומים לא הרשימו בהתקפה מול רעננה

תיקו בין הפועל ת"א ורעננה, מכבי חיפה סיימה ב-1:1 עם אשדוד

שחקניו של גיא לוזון חזרו להציג יכולת רעה כשמנגד שחקניו של חיים סילבס הרבו להחמיץ ושתי הקבוצות סיימו בחלוקת נקודות • הפועל חיפה גברה 1:2 על מכבי פ"ת לאחר טעויות שיפוט של השופט יגאל פריד

חזרו לסורם. היכולת שהציגה הפועל ת"א במשחק האחרון נגד בית"ר ירושלים הפיחה ניצוצות של תקווה בקרב האוהדים האדומים, שהקבוצה שלהם יכולה להתעלם מהבעיות הכלכליות ואלו הקיימות בסגל ואולי להצליח לברוח מהתחתית. אבל מה לעשות שלפעמים המציאות כואבת וכנראה שההתלהבות והמוטיבציה שיש במשחק בטדי מלא לא דומה למשחק נגד הפועל רעננה, והקבוצה של גיא לוזון הציגה יכולת חלשה והסתפקה בתיקו מאופס. 

יכול להיות שלהפועל ת"א יותר קל לשחק כשהיא האנדרדוג, על כדורים ארוכים והתקפות מתפרצות מהירות, ולא להיות זו שצריכה להכתיב את הקצב. במחצית הראשונה עוד היה להפועל ת"א עדיפות קטנה על כר הדשא, הרבה בזכות דאמיר שובשיץ' (משחק שני רצוף שמציג יכולת טובה) ועומרי אלטמן, שניסו בפעולות אישיות לפרוץ את ההגנה של המארחת, אך ללא הצלחה. 

רעננה שיחקה בצורה אגרסיבית מאוד ולא נתנה להפועל מרחב נשימה. מעבר לזה, אחת הבעיות הגדולות שהיו לאדומים הייתה היכולת הפושרת של דולי מנגה, שנסגר בצורה מושלמת על ידי אמבולה, שלא נתן לו לעשות את הפריצות הרגילות שלו באגף ובעצם שיתק להפועל את המשחק של האדומים מצד ימין. על חסרונו של ארון שוינפלד, שהפעם אפילו לא התלבש לאור הבוררות שתיפתח מולו השבוע, לא צריך להרחיב, אך בהחלט הפועל ת"א חייבת על המגרש חלוץ שיודע לספק שערים, וזו נקודה למחשבה לקראת חלון העברות בינואר, בהנחה שהקבוצה לא תגיע עד אז להקפאת הליכים.  

סביר להניח שחיים סילבס היה חותם על תיקו לפני המשחק, אך לאור כמות ההחמצות שהקבוצה שלו סיפקה בדקות האחרונות היא בהחלט הייתה ראויה לקחת את 3 הנקודות. רנה מיכליץ' החמיץ פעמיים (כדור אחד למשקוף), הרוש עצר את קרניצקי, ועידו לוי פספס את המסגרת בסנטימטרים. מסתבר שיציבות זה לא הצד החזק של שתי הקבוצות.   

יש מקום בפריזר?

אחרי ארבעה משחקים ללא ניצחון וכשהחמישייה מהפועל ב"ש עוד מהדהדת להם בראש, הפועל חיפה קיבלה יום מצוין מיגאל פריד, שסידר לה ניצחון 1:2 חשוב על מכבי פ"ת. 

פריד נרשם בטופס המשחק כשופט הראשי, אבל הטעויות עליהם הוא חתום השאירו שלוש נקודות יקרות רק לקבוצה של אלי כהן. אולי זה ריח השריפה שעדיין עמד באוויר ובלבל אותו, אחרת אין הסבר לטעויות הקשות של פריד והצוות שלו. הנפילה הראשונה הגיעה בדקה ה־55, אז נפסל שער חוקי של גיא מלמד בטענה שגויה לנבדל. הקריסה האמיתית נרשמה בדקה ה־77, אז בעיטה של אליסון דוס סנטוס עברה בוודאות את קו השער, אפילו פעמיים, אבל רביעיית השופטים שמרה להפועל חיפה על היתרון הזעיר. מעניין איך איגוד השופטים יגיב לתצוגה העלובה של פריד וחבריו. 

לירוי צעירי עוד כבש לפ"ת בדקה החמישית, אבל ז'וליו סזאר (17) וחנן ממן (52) הפכו וקבעו ניצחון למרות ששיחקו את המחצית השנייה בעשרה שחקנים לאחר הרחקתו של אדילסון.

שחקני חיפה
שחקני חיפה

שחקני חיפה. לא הצליחו להשיג ניצחון באשדוד // צילום: ג'יני

נפלו בקטנה

מכבי חיפה הגיעה למשחק החוץ נגד מ.ס אשדוד בצל גל השריפות המלחיץ, ולפחות במחצית הראשונה נראתה בהתאם. היא נקלעה לפיגור משער יפה של דין דוד (17), שער ראשון שעמרי גלזר סופג זה 484 דקות, ורועי קהת דאג לשוויון לפני הירידה להפסקה (40). במחצית השנייה חיפה היתה מסוכנת יותר, אך נתקלה ביכולת גבוהה של יואב ג'רפי, שוער אשדוד הצעיר. בסיום תיקו שמאכזב בעיקר את האורחת מהכרמל.

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...