פרקליטות מחוז מרכז (פלילי) הגישה היום (חמישי) כתב אישום נגד נשיא בית המשפט המחוזי בנצרת בדימוס, יצחק כהן, בגין הטרדה מינית. כתב האישום הוגש באישור היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה. לצד כתב האישום הוגשה הודעה על הסדר טיעון שהושג בין הצדדים.
לפי כתב האישום, במהלך כהונתו של השופט כהן כסגן נשיא בית המשפט המחוזי בנצרת, בסמוך לחודש ספטמבר 2010, ביקש שופט מחוזי אחר מהמתלוננת, אשר עבדה בבית המשפט, למסור לשופט כהן מסמך. המתלוננת נכנסה ללשכתו של כהן וכשמסרה לו את המסמך הוא הושיבה על ברכו ונגע בגבה מתחת לחולצתה. במבוכתה, החלה המתלוננת לספר לכהן על חתונתה הקרבה, ולאחר זמן מה קמה. בתגובה קם כהן וחיבק אותה. כהן ביצע את המעשים ללא הסכמתה של המתלוננת, ובגין כך הואשם בעבירה של הטרדה מינית.
עוד באתר:
"עו"ד שומרון מעולם לא שוחח עם רה"מ בנושא צוללות"
"הסוד של תום" ידריך ילדים ברחבי העולם להימנע מפגיעה מינית
לפי הסדר הטיעון, כהן יודה באשמה וישלח לתסקיר שירות מבחן. המדינה תבקש, בהסכמת כהן, להטיל עליו עונש של שירות לתועלת הציבור וכן פיצוי למתלוננת בסך 2,500 שקלים. בנוסף, לפי ההסדר, התביעה תסכים לאי הרשעה, בכפוף להמלצת שירות המבחן.
יצוין, כי במסגרת שיקולי התביעה להגעה להסדר הטיעון נלקחו בחשבון עמדת המתלוננת, אשר הסכימה להסדר הטיעון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו