צילום: איתיאל ציון //

בניין הארץ

מרי תכין חורש חבושים וגונדי פרסיים, פרח עמלה על קובות מכל הסוגים, טל תבשל מרק תימני, מיה תגיש דגים חריפים בנוסח תוניסאי, טליה תבשל פלוב אפגני, ולימור לא תוותר על הכבד הקצוץ ועל מרק העוף עם הקניידלך • דיירי רחוב הר הצופים 21 ברחובות פתחו עבורנו שולחן

רחוב: הר הצופים 21, רחובות (מספר קומות: 15 | מספר דיירים: 62 | הוקם בשנת 2013)

 

דירה מספר 14

משפחת אהרוני

מתי (41), טליה (31), נעה (5) ומיה (4), ובחודש הקרוב אמור להצטרף למשפחה תינוק.

עיסוק: מתי עצמאי בתחום הממתקים, טליה מורה.

עדה: הוריה של טליה מגרמניה ומבוכרה, מתי ממוצא אפגני.

יישבו לשולחן: המשפחה של מתי - הוריו, אחיו ואחייניתו ובני משפחה של אמו. בסך הכל כ־15 סועדים.

הבשלנים: יפה, אמא של מתי, תכין את ה"ברכות לחג" - הברכות המקובלות: חלה טבולה בסוכר ("המוציא" ולשנה מתוקה), רימון, תפוח בדבש, תמרים, ראש של דג, ריאות מבושלות (לשנה קלה), לוביה (שירבו זכויותינו), סלק (שיסתלקו אויבינו), כרשה, דלעת וקישוא אפגני (לביטול הגזירות הרעות). טליה ואחות של מתי יתחלקו בהכנת התבשילים והסלטים. טליה תכין את הקינוחים.

ההכנות: את הקניות לארוחה הם יעשו בשבוע הקרוב. את הבישולים יתחילו שלושה ימים לפני החג.

מנת הדגל: פָּלוֹב אפגני מסורתי - עוף מבושל שמוגש עם אורז שבושל בציר של העוף, לצד גזר ופירות יבשים בקינמון ואגוזים. הפלוב דומה לאושפולאו הבוכרי, אך צורת הבישול שלו שונה.

התפריט: "בראש השנה אנחנו נוהגים לאכול אוכל על בסיס מתוק, לשנה מתוקה. לסלט העלים אנחנו מוסיפים גרגירי רימון, מנגו ותאנים. לסלט הכרוב הלבן מוסיפים קשיו, חמוציות ורוטב מתוק, ולסלט הסלק - נענע ותפוחי עץ גרני סמיט.

"במנות העיקריות יהיו, נוסף על הפלוב, קציצות ברוטב עם פירות יבשים, צלי בקר ביין ושזיפים, פרגית בסילאן עם בטטות אפויות בתנור, ואורז לבן.

"לקינוח נגיש עוגת דבש, עוגיות תמרים ואגוזים ושושנים מבצק עלים במילוי תפוחים וקינמון. יהיו גם פירות כמובן".

דבר הבשלנית: "אני מאוד אוהבת את המטבח, לבשל ולאפות. התחלתי ממש מגיל צעיר, כשהייתי ילדה בת 9. למדתי בעיקר מאמא שלי, שהיא בשלנית נהדרת. היא למדה להכין את האוכל הבוכרי מחמותה ומאחיות של אבא שלי. את האוכל האפגני למדתי מחמותי היקרה יפה, שקיבלה את המתכונים מאמה ולמדה להכין, ממש כמוה, אוכל מצוין".


משפחת אהרוני

פלוב אפגני של טליה אהרוני

החומרים (ל־6 מנות):

לעוף:

6 כרעי עוף

1 בצל גדול חתוך לקוביות

1 כף שמן

1 כף שטוחה כמון

1 כף אבקת מרק עוף

1 כפית שטוחה פלפל שחור 

מלח לפי הטעם

לאורז:

1 ק"ג אורז

1 כף שמן

לפירות היבשים:

200 גרם צימוקים כהים קטנים

200 גרם משמשים יבשים

200 גרם שזיפים יבשים ללא חרצנים

1 כף שמן

200 גרם אגוזי מלך לא קלויים

1 כף שטוחה קינמון (או יותר, לפי הטעם)

פלפל שחור לפי הטעם  

לגזר:

1 כף שמן

5 גזרים חתוכים לרצועות גפרורים

1 כפית קינמון

1 כפית סוכר 

פלפל שחור לפי הטעם

להכנת העוף: מטגנים את הבצל בכף שמן עד להזהבה. מוסיפים את כרעי העוף לסיר עם הבצל המטוגן. בקערה נפרדת שמים את התבלינים: כף שטוחה כמון, כף אבקת מרק עוף, כפית שטוחה פלפל שחור ומלח לפי הטעם. מתבלים את העופות בתערובת, מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הכרעיים ומבשלים על אש בינונית כרבע שעה, עד שהעופות מתרככים. 

להכנת האורז: שוטפים את האורז ומטגנים אותו בסיר נפרד עם כף שמן. מוסיפים 3 כוסות מציר העוף ועוד 3 כוסות מים רותחים. מוסיפים מלח לפי הטעם. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מבשלים על אש קטנה 20 דקות. 

להכנת הפירות היבשים: משרים את הפירות היבשים במים פושרים כ־1/4 שעה עד שהם מתרככים, ומסננים את המים. מטגנים עם כף שמן ומוסיפים אגוזי מלך, כף שטוחה קינמון ופלפל שחור לפי הטעם. מוסיפים 1/4 כוס מים רותחים ואם המים מתאדים, מוסיפים עוד 1/4 כוס. מבשלים כ־10 דקות על אש בינונית.  

להכנת הגזר: בסיר נפרד מטגנים בכף שמן את הגזר עם כפית קינמון, כפית סוכר ופלפל שחור. מוסיפים 1/4 כוס מים רותחים, ואם המים מתאדים מוסיפים עוד 1/4 כוס. מבשלים כ־20 דקות על אש בינונית, עד שהגזר מתרכך.

מגישים כל מרכיב בכלי הגשה נפרד, וכל אחד מרכיב לעצמו את המנה לפי העדפה אישית.

 

דירה מספר 31

משפחת גמליאל

בועז (46), טל (42), שגיא (14), גל (בן 11 וחצי), שחף (בת 7) ושי (בן 5).

עיסוק: בועז מהנדס בעיריית נס ציונה, טל מעצבת פנים.

עדה: טל חצי אוקראינית, חצי הונגרייה. בועז ממוצא תימני.

יישבו לשולחן: כל המשפחה המורחבת משני הצדדים, כ־25 איש.

הבשלנים: טל היא המבשלת העיקרית, עם עזרה מהוריה ומהאחים שלה ושל בועז.

ההכנות: "את התפריט בונים כבר שבועיים מראש, ומחלקים בין בני המשפחה את הכנת חלק מהמאכלים. את הקניות עושים שבוע לפני, ואת הבישול מתחילים יומיים לפני החג, עם השלמות אחרונות כמה שעות לפני ערב החג (כמו חלות, למשל)".

מנת הדגל: מרק תימני, לשון על מצע אורז לבן וצימעס (גזר מתוק).

התפריט: "נתחיל בסלטים, בהם סלט גזר חריף עם חמוציות, סלט חסה, סלט עגבניות שרי, סלט תפוחי אדמה, פטה כבד, חומוס ומטבוחה. אנחנו אוהבים חצילים, אז יהיו גם חציל שלם בטחינה, חצילים בתחמיץ וסלט חצילים במיונז. לאוהבי האוכל התימני יהיו חילבה וסחוג למרק, ובמקביל יהיו גפילטע פיש וחזרת, כי אלה דברים שלא מוותרים עליהם".

דבר הבשלנית: "כמו הרבה משפחות ישראליות, גם אנחנו משפחה 'מעורבת', וכל אחד מאיתנו הביא איתו מאכלים שונים ומגוונים מהעדות שלנו, ואפילו מעדות נוספות. אצלנו אפשר למצוא מאכלים מכל הסוגים וזה מוסיף עניין ולא משעמם לרגע.

"הכי יפה זה ששתי המשפחות למדו להכיר ולאהוב זו את המאכלים של זו. ההורים שלי מתענגים על מרק תימני עם חילבה, והמשפחה של בועז, או לפחות חלקה, מתמוגגת מהלשון ומהגפילטע פיש. את הלשון למדתי להכין מאמא שלי - זה מאכל שאני זוכרת עוד מהילדות, וקצת שיפצתי את המתכון. צימעס זה מאכל שסבתא שלי ז"ל היתה מכינה תמיד לחג, ואת המרק התימני למדתי להכין מחמותי, כמובן".


משפחת גמליאל

מרק תימני של טל גמליאל

החומרים (ל־6 מנות):

1.5 ק"ג בשר חזה/צוואר עם עצם

2 חופנים מלח גס

4 כפות שמן קנולה

1/2 1 כפות גדושות פפריקה מתוקה

1 כפית כמון 

קורט פלפל שחור טחון

1 כף גדושה חוויאג' למרק

2 כפות גדושות רסק עגבניות

1 כפית שטוחה מלח

1 כף גדושה אבקת מרק עוף

3 בצלים בינוניים שלמים

5-4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לרבעים

4 ליטר מים

1/2 צרור כוסברה

חותכים את הבשר לקוביות בגודל 4x4 ס"מ. מניחים אותן במסננת ושופכים על הבשר שני חופנים של מלח גס. מערבבים כך שכל הקוביות יומלחו ומשרים את הבשר למשך שעה.

מוזגים את השמן לסיר גדול, מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות, הבצלים ותפוחי האדמה. לאחר השריית הבשר במלח, שוטפים אותו קלות ומוסיפים לסיר.

מוסיפים את המים ואת הכוסברה. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על להבה בינונית מכוסה חלקית כ־3 שעות, עד שהבשר רך. מתקנים טעמים ומגישים.

נהוג להגיש לצד המרק חילבה, סחוג, לחוח או סָלוּף (פיתה תימנית).

 

דירה מספר 36

משפחת חברוני

אייל (47), מיה (41), עומרי (16), יואב (15) ועידו (3).

עיסוק: אייל מנהל מכירות, מיה מבשלת בגן ילדים.

עדה: מיה ממוצא תוניסאי, אייל ממוצא תימני.

יישבו לשולחן: ההורים של מיה, אמא של אייל, אחיו, אחות של מיה עם בעלה ושלושת ילדיהם - בסך הכל 14 איש.

הבשלנים: מיה. "אייל אוהב לבשל, אבל אני לא נותנת לו להתקרב למטבח כי הוא עושה המון בלאגן".

ההכנות: "אנחנו מתחילים את ההכנות שבוע לפני החג - הן כוללות קניות, מתנות ובישולים".

מנת הדגל: "דגים חריפים ברוטב עגבניות בסגנון תוניסאי וצלי בשר עם פירות יבשים. אלה שתי מנות שאנחנו לא מוותרים עליהן אף פעם בראש השנה, ופותחים איתן את השנה".

התפריט: "נתחיל בסלטים כמו סלט עלי בייבי עם תפוחים, סלט פלפלים קלויים, סלט בטטה עם חמוציות ואגוזי מלך וסלט עגבניות שרי, שכולל זיתים שחורים, צנוברים וכוסברה.

"לעיקריות נגיש דגים חריפים, דג סלמון אפוי בתנור, צלעות עגל חלב. בגיזרת הבשר יהיו צלי כתף עם פירות יבשים ופרגיות ברוטב שום ודבש. לתוספות נכין אורז, זיתים מבושלים, תפוחי אדמה ובטטות בשמן זית ושום, ושעועית ירוקה עם שומשום ברוטב רימונים ואגוזים.

"בקינוחים יהיו מאפה שמרים עם תפוחי עץ, אגוזי מלך וקינמון, מאפה פילו ממולא בתערובת אגוזים וקינמון ופחזניות".

דבר הבשלנית: "חלק מהמתכונים עברו מאם לבת במשפחה, במיוחד מתכוני הדגים המסורתיים. יש גם תבשילים ומאכלים שאת המתכונים שלהם לקחנו מספרי בישול, וחלקם הם ניסיונות אישיים ומתכונים מתוכניות טלוויזיה".


משפחת חברוני

דגים בנוסח תוניסאי של מיה חברוני

החומרים (ל־6 מנות):

6 פילטים של דג אמנון או לברק

2 גמבות חתוכות לרצועות 

2 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות

1 פלפל ירוק חריף חצוי לאורכו

4 כפות פפריקה בשמן

1 כפית כמון

1 כף כורכום 

1 כף מלח גס

צ'ילי חריף גרוס לפי הטעם

8 שיני שום כתושות 

3/4 כוס שמן זית

1 צרור כוסברה קצוץ

מסדרים בתחתית סיר רחב את הפלפלים השונים ומעליהם מניחים את הדגים.

מתבלים בפפריקה, כמון, כורכום, מלח, צ'ילי חריף גרוס ושיני שום כתושות, ושופכים מעל 3/4 כוס שמן זית. מפזרים מעל כוסברה קצוצה ומבשלים על אש בינונית כ־1/2 שעה. 

 

דירה מספר 39

משפחת בן חיים

בן (26), פרח (22) ודניאל (בן שנתיים), ובעוד חודשיים יצטרף תינוק למשפחה.

עיסוק: בן שרברב, פרח קוסמטיקאית.

עדה: פרח ממוצא מרוקאי, בן ממוצא עיראקי.

יישבו לשולחן: המארחת, אמא של פרח, ובן זוגה, אחותה הקטנה של פרח, אחיה הגדול וחברתו, שתביא איתה את אמה ושלושת אחיה, ההורים של בן ושלושת אחיו - בסך הכל 17 איש.

הבשלנים: פרח ואמה יכינו את המנות העיקריות, הסלטים והתוספות. "את שאר הדברים, כמו סידור השולחן, שחייב להיות מעוצב ומהודר, ועוד כל מיני דברים, אנחנו משאירות לילדים הקטנים, שישתעשעו קצת".

ההכנות: "ההכנות מתחילות בקנייה גדולה שבוע לפני, אבל אמא שלי תמיד שוכחת דברים, אז אני עוזרת לה בימים שאחרי. האוכל חייב להיות טרי, לא אוכלים אצלנו אוכל שבושל יום לפני. לכן, את מנות הבשר והתוספות אנחנו מכינות כמה שעות לפני כניסת החג".

מנת הדגל: "המון קובה בשלל צבעים ומכל מיני סוגים - קובה סלק, קובה דלעת וקובה במיה, שכולם אוהבים".

התפריט: "במנות הפתיחה מככבים סלטים חיים וסלטים מבושלים. בגיזרת הסלטים הקרים - סלט חסה, סלט ירוק עשיר, סלט כרוב חמוץ, סלט כרוב במיונז, סלט תירס, סלט גזר, סלט עגבניות חריף, סלט עלי בייבי עם אגס, תפוח אדום, תפוח ירוק, שזיף, נקטרינה, חמוציות ואגוזים וסלט בורגול עם מלפפונים, עגבניות, אגוזים, חמוציות ונענע. במבושלים - סלט מטבוחה חריפה, סלט חצילים פיקנטי, סלט חצילים בטחינה, סלט סלק, סלט תפוחי אדמה, סלט ביצים וסלט גזר מבושל חריף.

"המנות העיקריות כוללות שני סוגי דגים - מושט מרוקאי ברוטב חריף ודג דניס בתנור. בגיזרת הבשר: צלי שלם ברוטב אדום פיקנטי, מוח עם חומוס וחריף, עוף שלם ממולא באורז ובשר טחון, קציצות שיפטה, בשר בקר עם זיתים וארטישוק ממולא.

"כדי שלא יחסר, יש תוספות: תפוחי אדמה בתנור, שעועית ירוקה ושלל סוגי אורז. לילדים יש שניצל ופירה.

"לקינוח יש קינוחים בכוסות: שכבות של פירות עם קצפת ופירורי לוטוס, כדורי שוקולד שהבן שלי עוזר לי להכין כי הוא חולה על זה ופחזניות ברבורים שאחי הגדול אוהב".

דבר הבשלנית: "כשהייתי קטנה תמיד הסתכלתי על אמא שלי. בשלב מסוים של החיים, אמא התחילה לעבוד קשה ולא תמיד הצליחה לבשל, אז אני הייתי מבשלת לאחים שלי כשהיו חוזרים מבית הספר. זה התחיל מאורז שרוף ומפתיתים דבוקים, אבל בסוף הצלחתי.

"מאז אני תמיד מארחת חברות וחברים ודואגת לפנק במאכלים שלי בלי להסתכל יותר מדי במתכונים - הכל מהראש. הדבר היחיד שעובר מדור לדור זה הקובה של סבתא שלי סלימה ז"ל, שהיתה מכינה את הקובה הכי טעים שיש. לצערי, היא לקחה איתה את המתכון לקבר".


משפחת בן חיים

קובה סלק של פרח בן חיים

החומרים (ל־15 יחידות):

8 סלקים בינוניים קלופים

1/2 ק"ג בשר טחון

250 גרם סולת

מלח ופלפל

כ־5 כפות שמן

1 בצל קצוץ דק

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית בהרט

3 שיני שום קצוצות

3 כפות סוכר 

2 כפיות מלח לימון

להכנת הסולת: חותכים 4 סלקים לרצועות ומרתיחים כ־1/4 שעה. כשרצועות הסלק מתרככות, מוציאים מהמים ומניחים אותן בצד. שומרים את המים. בקערה נפרדת שמים את הסולת, כפית מלח ומעט שמן. מוסיפים את מי הסלק בהדרגה, תוך כדי ערבוב ביד, עד לקבלת עיסה נוזלית. מכסים את הקערה במגבת ל־1/2 שעה. 

להכנת הבשר: מטגנים בצל קצוץ דק עד שהוא שקוף. מוסיפים את הבשר ומערבבים עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים מלח, פלפל, כף פפריקה מתוקה וכפית בהרט. מערבבים עד לאיחוד טעמים ומבשלים את הבשר עוד 10 דקות על אש בינונית. מניחים בצד להתקרר.

להכנת הקובות: לאחר שהסולת הושרתה 1/2 שעה והבשר התקרר לטמפרטורת החדר, יוצרים מהסולת כדורים: לוקחים חתיכות סולת בינוניות ופותחים אותן כמו פיתה. ממלאים בבשר טחון וסוגרים לכדור. 

להכנת המרק: ממלאים סיר במים ומוסיפים 3 כפות שמן, שיני שום קצוצות ואת ארבעת הסלקים הנותרים, כשהם חתוכים לרצועות גדולות. להעשרת המרק בטעם של סלק אפשר להוסיף גם את רצועות הסלק המבושלות. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. 

מנמיכים לאש בינונית ומוסיפים מלח, פלפל, 3 כפות סוכר ו־2 כפיות מלח לימון. מבשלים כ־20 דקות עד להתרככות הסלק ומוסיפים את הקובות. ממשיכים לבשל עוד כ־20 דקות. כשהקובות צפים במים, סימן שהם מוכנים.

 

דירה מספר 40

משפחת גל

ניר (41), לימור (43), אסף (בן 9), שחר (בן 7) והדר (בת 4).

עיסוק: ניר מהנדס אלקטרוניקה, לימור יועצת ארגונית.

עדה: לימור ממוצא פולני, ניר חצי פולני וחצי עיראקי.

יישבו לשולחן: סבא וסבתא ואחיות של אמא של לימור עם המשפחות שלהן - בסך הכל 15 איש.

הבשלנים: בעיקר לימור, "וכל אחד מהאורחים יביא משהו. סבתא חנה מכינה גפילטע פיש, אני לא יודעת להכין וגם לא אוכלת מזה. אחותי מירי מכינה אנטיפסטי שהוא אליפות: בטטה, פלפלים, דלעת ערמונים, סלק וכרובית. היא מכינה גם סלט טבולה, ואת הבורגול היא מחליפה בכרובית מגורדת. זה ממש טעים".

ההכנות: "יומיים לפני החג אנחנו קונים את המצרכים, ובמהלך היומיים האלה מכינים את רוב הארוחה".

מנת הדגל: "מרק עוף עם קניידלך, כבד קצוץ".

התפריט: "על השולחן יהיו סלטים שונים - כמו סלט חסה גדול, סלט תפוחי אדמה, סלט כרוב לבן וכרוב סגול, סלט טחינה וסלט סלק.

"בתבשילים יהיה שילוב משני המטבחים: דגים חריפים, גפילטע פיש, כבד קצוץ, קדירת בשר, עוף עם תפוחי אדמה ושוק טלה. לתוספות נגיש אורז ותפוחי אדמה.

"הקינוחים שיככבו אצלנו הם עוגת שוקולד, עוגת גבינה ופונדו שוקולד עם פירות".

דבר הבשלנית: "מאמא שלי למדתי להכין כבד קצוץ וקניידלך. גם מרק עוף למדתי ממנה, אבל עם השנים הכנסתי בו קצת שינויים ותוספות משלי. למשל, אני מוסיפה תבלינים כמו כורכום וג'ינג'ר ולפעמים אני מכינה קובות במקום הקניידלך. הילדים עפים על זה".


משפחת גל

כבד קצוץ של לימור גל

החומרים (ל־6 מנות):

1/2 ק"ג כבד

2 בצלים גדולים

4 ביצים קשות

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

מלח לפי הטעם

מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את הכבדים ומטגנים מכל הצדדים. מוסיפים פלפל שחור בנדיבות ומלח לפי הטעם ומניחים להתקרר.

מבשלים 4 ביצים קשות. טוחנים את הכבדים עם הביצים הקשות במטחנת בשר, ומתבלים לפי הצורך. מקררים ומגישים.

 

דירה מספר 49

משפחת תמריאני

מרי (67). בתמונה עם בתה דוריס (43) ונכדיה תום (בן 16), עדן (בת 14) ויעל (9).

עיסוק: גמלאית.  

עדה: מרי ילידת פרס.

יישבו לשולחן: "השנה אנחנו בהרכב מצומצם - שתי בנותיי שנמצאות בארץ - מגי (46) ובעלה עם שלושת ילדיהם ודוריס (42) עם בעלה ושלושת ילדיהם. גם אחותי תגיע עם בעלה ושני הילדים". בסך הכל - 15 איש".

הבשלנים: "אני מבשלת הכל לחג. אני אוהבת לבשל לכולם ואוהבת שהם נהנים מהאוכל שלי".

ההכנות: "אני מתכוננת לחג שבוע מראש. את הקניות אני עושה במרוכז, ואם יש צורך, עושה השלמות. את האוכל אני מכינה יום לפני. אני נהנית לבשל לאט ובכיף".

מנת הדגל: "אני מכינה אוכל פרסי מסורתי, כך שאין אצלנו ארוחת חג בלי גוֹנְדי חומוס, תבשיל אורז פרסי ותחתית תפוחי אדמה, שנראה כמו עוגה, וחוׁרש חבושים, שזה תבשיל מתוק עם שזיפים וחבושים".

התפריט: "בראש השנה אני אוהבת להכין מאכלים מתוקים, כדי שתהיה לנו שנה מתוקה. חוץ מהגונדי יהיו גם קדירת בשר אדום עם פירות יבשים ודבש ועוף עם שזיפים, תמרים וסילאן. כתוספת אני מכינה גם אלבָּלֹו פאלאו, שזה אורז עם דובדבנים. הבנות שלי אוהבות דגים, אז אני מכינה גם דג בורי בתנור".

דבר הבשלנית: "התחתנתי בגיל 18, ולא ידעתי להכין כלום. אחרי שהתחתנתי הייתי עומדת ליד אמי אסתר ז"ל ורואה איך היא מבשלת. גם חמותי מליכה ז"ל הסבירה לי והראתה לי איך להכין אוכל פרסי מסורתי. לא שיניתי במתכונים שלהן כלום, אבל עם הזמן למדתי להכין גם המון מאכלים ממטבחים אחרים".  

גונדי חומוס של מרי תמריאני

החומרים (ל־15 יחידות):

1/2 ק"ג חזה עוף טחון

1/2 ק"ג בצל מגורר  

1/4 ק"ג חומוס קלוי טחון לקמח (להשיג בחנויות תבלינים) 

1 כף הל טחון 

פלפל שחור ומלח לפי הטעם 

1 כף אבקת מרק עוף 

2 כפיות כורכום

להכנת הגונדי: בקערה גדולה מערבבים עוף טחון, בצל, קמח חומוס, כף הל ומלח ופלפל לפי הטעם עד ליצירת עיסה במרקם רך. מכניסים למקרר ל־1/2 שעה.

להכנת המרק: מרתיחים 7 כוסות מים בסיר ומוספים את אבקת המרק, כפית כורכום ומעט פלפל שחור. כשהמרק רותח, מגלגלים מתערובת הגונדי כדורים בגודל בינוני ומוסיפים למרק. מוסיפים כפית כורכום ומלח ומבשלים על אש קטנה־בינונית כשעתיים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...