הרב הבלין והמאבטח // צילום: דודו גרינשפן // הרב הבלין והמאבטח // צילום: דודו גרינשפן

לאחר שהותקף על ידי קיצונים: הוצמד מאבטח לרב משה הבלין

אלמונים פרצו בשבוע שעבר לביתו של רב העיר קריית גת • הרקע לאיומים נגדו: שותפתו בהסכם בין צה"ל לחסידות חב"ד

ימים קשים עוברים על רבה של קריית גת, הרב משה הבלין. לפני כשבוע פרצו קיצונים אליו הביתה ותקפו אותו ואת אשתו על כך שהיה שותף בהסכם שהתגבש בין צה"ל לחסידות חב"ד בכל הקשור לגיוסם של בחורי החסידות. אשתו אף נזקקה לטיפול רפואי. 

שלשום נערכה מול ביתו הפגנה גדולה, שבה השתתפו כ־300 אנשים. ל"ישראל היום" נודע כי בעקבות המתקפות נגדו החליטה משטרת קריית גת לאבטח את הרב, והחל מאתמול מסתובב איתו וסביב ביתו מאבטח.

המקרה החמור של תקיפה הרב קרה לפני כשבוע, אז פרצו כמה חרדים מהזרמים הקיצוניים ביותר ותקפו אותו על כך שיחד עם כמה מרבני חב"ד הם נמצאים בהידברות עם גורמים מהצבא כדי להסדיר את מעמדם של בחורי הישיבות מחב"ד. קודם לפריצה לביתו נתלו סביב ביתו וסביב הישיבה שבראשה הוא עומד פשקווילים, שבהם נכתב "בוגד", ואתמול בהפגנה קראו נגדו קריאות מילוליות קשות.

העולם החרדי התייצב סביב הרב. אתמול היה זה הרב הראשי לישראל הרב דוד לאו שהתייצב לצידו של הרב וגינה את התוקפים. הרב הראשי אמר בדבריו כי הבלין "מותקף בצורה גסה. מחובתו של רב לומר את דבר השם, ואנו מבקשים לחזק את ידיו בהמשך אמירתם וגם אם יש לרבנים אחרים מחלוקת על שיטתו, יש דרכים אחרות לעשות זאת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...