גלעד שרון, בנו של ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון, החליט להתמודד על מקום בכנסת מטעם הליכוד.
שרון התפקד לתנועה לפני כמה חודשים ובשבועות האחרונים החל בסידרת פגישות והתייעצויות לקראת ההתמודדות בפריימריז הבאים. שרון מתכוון להתמודד על המקום המשוריין למועמד מטעם מחוז הדרום ברשימת המפלגה לכנסת.
בחודש מאי, סמוך להתפקדותו לליכוד, התראיין גלעד שרון לערוץ 2 ואמר: "הרבה אנשים רואים את הבלאגן שמתרחש וזה עושה להם לא טוב, גורם למיאוס מהפוליטיקה, ואני חושב להפך: אכפת לך? תעשה משהו. מפלגת הליכוד מוגדרת לאומית וליברלית, ואני בעל עמדות לאומיות וליברל - זה בדיוק המקום שלי". הוא התייחס לעובדה כי אביו ז"ל פירק את הליכוד כשהקים את מפלגת קדימה ואמר: "אבא שלי אולי עזב את הליכוד, אבל גם הקים את הליכוד, והוביל אותה לשניים מהניצחונות הגדולים בתולדותיה. הליכוד של היום היה חותם על ההישגים שלו".
כמו במקרה של אחיו עמרי, גם שמו של גלעד הוזכר בהקשר של מעשי שחיתות כמו פרשת האי היווני, שעליה נחקר אולם שמר על זכות השתיקה. בסוף החקירה קבע היועמ"ש דאז מני מזוז כי אין די ראיות כדי להגיש נגדו או נגד אביו כתב אישום. שרון הבן לא ביקש את תמיכתו של רה"מ נתניהו לקראת ההתמודדות. גלעד שרון סירב להתייחס לעניין.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו