שוקולד בריא יותר? // צילום: איתיאל ציון // שוקולד בריא יותר? // צילום: איתיאל ציון

שוקולד "מחושמל" דל שומן

מדענים הצליחו להשביח את טעמו של שוקולד, ובו בזמן להוריד בעשרות אחוזים את השומן בו

מדענים באוניברסיטת טמפל בפילדלפיה בארה"ב בראשות הפיזיקאי פרופ' רונג'יה טאו הצליחו להשביח את טעמו של שוקולד, ובו בזמן להוריד בעשרות אחוזים את השומן בו, כך שהוא הפך למעדן לא רק טעים, אלא גם בריא יותר.

מכיוון שצורת החלקיקים של שוקולד משפיעה על הצמיגות של הנוזל, המדענים שיערו שחשמול יפחית את הצמיגות ואת כמות המינימום של שומן הדרושה כדי לשמר מרקם אכיל שיזרום בתוך צינורות הייצור של טבלאות השוקולד ולא יסתום אותם.

בניסויי המעבדה הצליחו המדענים להפחית את הצמיגות של דוגמת חטיף מארס ב־43.5 אחוזים, ואיפשרו להפחית את כמות השומן ביותר מ־10 אחוזים. גם מתוק וגם יותר בריא. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...