אחרי 123 דקות של מלחמה מול סביליה המצוינת, ברצלונה לא רק זכתה בגביע המלך ה־28 שלה (עם ניצחון 0:2 בהארכה), אלא גם חתמה את העשור הכי מוצלח בהיסטוריה שלה. מאז שהקבוצה של פרנק רייקארד זכתה בצ'מפיונס ב־2006, בארסה הכניסה למוזיאון שלה 27 תארים.
כמעט כל התארים הגיעו בזכות ההרמוניה הקבוצתית והכישרון אישי, אך ביום ראשון זה קרה בזכות המשחק הכי גדול של אנדרס אינייסטה וג'רארד פיקה בשנים האחרונות, הגאונות של לאו מסי - ובעיקר כי בפעם הראשונה זה זמן רב בארסה ידעה להתגונן.
בגמר בוויסנטה קלדרון, המקום שבו הם הכי אוהבים לסבול כדי לשמוח, הקטלאנים התגברו על ההרחקה של חאבייר מסצ'ראנו ועל פציעה של לואיס סוארס. סביליה לא ידעה להרוג את בארסה כשהיתה פצועה, ובהארכה, בלי שחקנם החשוב ביותר אבר באנגה, הבחורים של אונאי אמרי שילמו ביוקר. זה מה שקורה כשמסי מופיע עם שתי מסירות מדויקות. הראשונה לג'ורדי אלבה (97) והשנייה לניימאר (120), שחגג עם האוהדים בצעקות שברצונו להישאר בברצלונה. "הקבוצה האריסטוקרטית הפכה ליום אחד לקבוצת פועלים שעבדה קשה", כתב ה"מארקה".
עשרות אלפי אוהדים חגגו אמש בקאמפ נואו את ה"דובלטה" (ליגה וגביע) השביעי עם זיקוקים ושמחה, בעיקר של לואיס אנריקה, שסיכם את העונה: "מדהים. זכינו בארבעה מתוך שישה תארים אפשריים, הייתי חותם על זה לשנה הבאה". מחדר ההלבשה הקטלאני נמסר ל"ישראל היום": "אנחנו יודעים שאם ריאל תזכה בצ'מפיונס, במדריד יגידו שלא עשינו עונה טובה, אך זה לא יהיה נכון".
.jpg)
אנריקה מניף עוד תואר: "מדהים. זכינו בארבעה מתוך שישה תארים אפשריים" // צילום: איי.אף.פי
אמש ראיתי מקרוב גם את השמחה של הנשיא ג'וספ מריה ברתומאו, מכיוון שהעונה נגמרה באופן טוב יותר ממה שחשבו בזמן המשברון לפני חודש, ואולי גם בגלל החוזה שנחתם עד 2028 עם נייק, שיעניק לבארסה 155-105 מיליון יורו לשנה. האיש הפחות שמח הוא לואיס סוארס, שאחרי 59 שערים העונה מסיים אותה עם פציעה שעלולה להשאירו מחוץ לקופה אמריקה, למרות שיצא לטורניר עם נבחרת אורוגוואי.
סביליה גאה
שחקני סביליה חזרו לאנדלוסיה כואבים אך גאים. "לא ידענו לנצל את ההזדמנות מול בארסה כשהיינו ביתרון של שחקן. אולי חסרו לנו קצת אגרסיביות ודיוק, אך אין לי תלונות כלפי שחקניי", אמר אמרי. אסור לשכוח שבעשור האחרון סביליה זכתה בתשעה מתוך 13 תארים בהיסטוריה הארוכה שלה, ובהם חמישה בליגה אירופית (כולל לפני שישה ימים). מאזן מדהים בשביל קבוצה ללא תקציב גדול, שמסביר מדוע אתמול איש לא העז לבקר אותה.