בוריס ג'ונסון, ראש העיר לשעבר של לונדון, בהתבטאות חריפה במיוחד, על רקע משאל העם בממלכה שאמור להתקיים ב-23 ביוני, בשאלה אם להישאר או לפרוש מהאיחוד האירופי. ג'ונסון, שתומך בפרישה מהאיחוד, אמר לסנדיי טלגרף הבריטי כי "האיחוד האירופי נוהג כמו היטלר, בניסיון להקים מדינת-על".
לפי ג'ונסון, ההיסטוריה האירופית מנסה מאות שנים לחקות את האימפריה הרומית, ולאחד את כל המדינות והממלכות ביבשת: "נפוליאון, היטלר ועוד רבים אחרים ניסו לעשות זאת, אך בכל המקרים זה נגמר באופן טראגי", אמר ג'ונסון, "האיחוד האירופי הוא עוד ניסיון דומה, רק עם שיטות אחרות".
עוד הוסיף ג'ונסון: "מה שחסר לנו בניסיון לאחד את אירופה, זאת נאמנות לרעיון האירופי. זאת הסיבה לוואקום הדמוקרטי". פחות משישה שבועות לפני משאל העם, נראה כי הממלכה חלוקה וצפויות תוצאות צמודות במיוחד. ג'ונסון מצדו, ולאור תוצאות הסקרים האחרונות, אמר כי "הממלכה המאוחדת יכולה לשגשג כפי שמעולם לא שגשגה", אם תפרוש מהאיחוד האירופי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו