בפרויקט שערכנו בדף הפייסבוק של "ישראל היום", לכבוד יום העצמאות ה-68 של מדינת ישראל, נשאלתם מי הוא מדליק המשואה הפרטי שלכם. מי שנבחר הוא השף האילתי טוב הלב, חיים זהבי.
"אני בן 51, נשוי פלוס שניים ועובד כעת כטבח במלון ים סוף באילת", סיפר זהבי לאתר "ישראל היום", "נולדתי בחיפה, ואני מתגורר באילת כ-8 שנים. אנחנו מאוד נהנים ואוהבים את אילת. הילדים שלי גדולים, אחד בצבא ואחד חייל משוחרר ועובד".

המורשת של השף הנדיב - ילדים מסייעים ומכינים חמגשיות בהתלהבות // צילום: מתוך פייסבוק
לפני שהגיע לאילת זהבי שימש כשף במספר מסעדות בצפון הארץ. הוריו הנחילו לו את תחושת האחריות והעזרה לזולת. "לפני כ-40 שנים היתה להוריי מסעדת פועלים במפרץ חיפה", הוא מספר, "הייתי שם לב שאמי לא תמיד לוקחת מהלקוחות כסף, והיא הסבירה לי שהפועלים נזקקים, ושאולי ישלימו את התשלום אחר כך. הוריי תמיד היו מחלקים ביגוד יד שנייה ורהיטים ישנים לנזקקים. ישב לי בראש שעליי להמשיך בדרך הזאת".
זה התחיל בקטן. זהבי התחיל באילת לבשל לבד בבית ולחלק מזון למשפחה אחת קשת יום. זה גדל לאט לאט, בעזרתם הנדיבה של הרשתות החברתיות, שהצד החיובי שבהן מתגלה לא אחת. "הכל החל לפני כ-4 שנים, וגדל באמצעות הפייסבוק. כתבתי פוסטים למי שרוצה להצטרף. אנשים הצטרפו. כיום יש לנו מעגל גדול של חברים", הוא מספר.

זהבי מחייך, בדרכו לסייע לחלשים // צילום: מתוך פייסבוק
לזהבי חשוב להדגיש שהכל נעשה באהבה, בזמן הפנוי ואין התחייבויות. אנשים בזמנם הפנוי מביאים מצרכים על חשבונם הפרטי ומבשלים. יש נשים שמכינות עוגות לימי הולדת של ילדים במשפחות קשות יום, ויש גם בתי מלון שמשתתפים ומסייעים.
"אני מתחיל את יום העבודה שלי ב-05:00 ומסיים ב-13:00. לאחר מכן אני ממשיך בנתינה על בסיס יומיומי. עיקר הנתינה היא בסופי שבוע. מתאספים אצלי בבית אנשים ומכינים מאות חמגשיות. מחלקים לקשישים ולניצולי שואה לקראת השבת", סיפר השף הנדיב.

"בזכותך אני עוברת את החג עם מצרכים על השולחן" // צילום: מתוך פייסבוק
לזהבי מגיעים גורמים רשמיים כמו עובדות סוציאליות בעירייה שמכירות קשישים ואזרחים נזקקים וקשי יום, גננות שמכירות ילדי ממשפחות עניות, זאת בעקבות כתבות בעיתונות המקומית וכמובן הרשתות החברתיות.
"העזרה שלנו היא מיידית. לא מחכים לאיזשהו יום מקרי. כששומעים שאדם צריך אוכל, מספקים לו אוכל בזמן הקצר ביותר", סיפר זהבי. המצרכים מגיעים מתרומות של אנשים. האוכל המבושל, רובו מגיע מחברים. זהבי גם לא מתפשר על איכות האוכל, וטוען: "יש אוכל רציני. קציצות, דגים, עוף, ירקות. זה מדהים בעיני. קיבלתי עכשיו בתרומה קרטון של ירקות מהערבה".
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
"תכף נלך לבית הספר "רבין" באילת, ונכין יחד עם התלמידים שקיות מצרכים לנזקקים. הערכים האלו נגעו בהרבה אנשים", תיאר זהבי, והוסיף: "אני לא יכול לדעת כמה אנשים יש במעגל שלי כי הם מתחלפים. הם פונים אליי וחוזרים מתי שנוח להם, מתי שמתאפשר".
"יש לנו את האנשים הקבועים שהם איתי מההתחלה, חברות טובות - אנג'ל אופנהיים ושירז קדם, שתי מלאכיות. יש מעבר לזה אנשים שבאים לעזור קבוע בימי חמישי בארגון האוכל", סיפר זהבי.
דבר מדהים שמספר זהבי הוא שיש אימהות שבאות עם ילדיהם, בני ארבע, למלא חמגשיות בהתלהבות, "הכל באהבה", הוא אומר.
כשנשאל איך הוא מנהל את אורח חייו התובעני, ואיך מגיבה סביבתו הקרובה, ענה: "אשתי בעניינים. היא עושה מיונים של ביגוד לנזקקים. היא עוזרת בטקסטיל. היא מאוד שותפה. הילדים שלי גדולים ויש להם עצמאות, הם עוזרים מתי שהם יכולים. זה פרויקט חיי".

השף, אישתו והכלבים // צילום: מתוך פייסבוק
זהבי ממשיך להנחיל ערכים לדור הצעיר, וסיפר כי הוא עושה הרצאות בגנים ובבתי ספר. "כשאני מעביר את הערכים האלה לדור הצעיר, אתה רואה את ההתלהבות של הילדים. הם יעשו עם זה משהו", קובע השף הנדיב.
לטענתו, יש הרבה אנשים נזקקים באילת, ומעדכון שקיבל מהרווחה, אילת ממוקמת במקום השני בכמות האימהות החד הוריות באוכלוסיה. בנוסף יש הרבה עובדים בבתי מלון, ובתקופות החלשות יש הרבה קושי.
השף הנדיב לא מתפשר על אוכל טוב ובריא // צילום: מתוך פייסבוק
זהבי חותם ואומר: "חשוב לי להעביר הלאה את האהבה, את הנתינה. זה חשוב להגיד לאנשים להצטרף. מה שחשוב זה להדגיש שאנחנו לא מקבלים כסף ולא מתעסקים עם כסף".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו