מלכות אמיתיות הן אלו שביססו את המלוכה שלהן ומצליחות לשמור על הכתר לשנים ארוכות, חרף שינויים גלובליים כאלה ואחרים, חרף אי יציבות בשווקים או מהפכות. מלכה אמיתית היא כזו שהעם מאמין בה, מעריץ אותה וסומך עליה. היא ביססה את המוניטין שלה ועתה היא לא צריכה להוכיח דבר, רק לשרת את העם בנאמנות.
מסעדת לימוזין ברמת ישי היא מלכה. השליטה הבלתי מעורערת של המסעדות בצפון. כבר שנים שהיא מוקד עלייה לרגל לצפונים תושבי האזור, למטיילים באזור עמק יזרעאל ולסועדים חובבי בשר מכל הארץ. התפריט בה לא השתנה כבר המון שנים ונדמה שחלק מהמנות מככבות בו מהאייטיז, אבל הסועדים נשארים נאמנים וממשיכים להגיע. אם תשאלו באזור איפה כדאי לאכול, במיוחד בשר, התשובה תמיד תהיה לימוזין.
מדשאה עליה משחקים הילדים בזמן שההורים מבלים. מסעדת לימוזין
המסעדה התחילה כאטליז שסיפק בשר איכותי במיוחד בזכות עדרים שרעו, ועדיין רועים, בחווה פסטורלית באזור עמק יזרעאל, בתנאי גידול אולטימטיביים. אחר כך נפתחה המסעדה שהגישה נתחים מובחרים למי שרצה לצאת מהמקום עם הסטייק בתוך הבטן שלו ולא בשקית ניילון. הבשרים מיושנים בשיטות שאינן מצריכות תוספת חומרים למיניהם ובחצר המסעדה מעשנים חלק מהנתחים. החלל עצמו הוא פשוט, לא מחייב ואפילו אפשר לומר כפרי. המסעדה ממוקמת על גבעה קטנה שמסביבה מדשאה נחמדה עליה משחקים הילדים בזמן שההורים מבלים, מקום משפחתי למהדרין, אבל כזה שתמצאו בו גם זוגות בערב רומנטי או קבוצת חברים קרניבורית.
הסדר ממשיך להתקיים והתחושה נינוחה ורגועה. לימוזין
הגענו שלושה מבוגרים ותינוקת בשעה מוקדמת ולמזלנו הזמנו מקומות, כי המקום היה מלא לחלוטין. האירוח והשירות בלימוזין מתוקתקים, כל אחד יודע את תפקידו וממלא אותו באדיבות ומקצועיות. מנה שאיחרה מלהגיע נחתה על שולחננו ללא עלות. נשאלנו אם אנחנו צריכים המלצות, אבל בגלל שהייתי עם שני ותיקי המקום לא היה בכך כל צורך. למרות שמסעדות משפחתיות נוטות לרעש והמולה, בלימוזין התקיים הסדר והיתה תחושה נינוחה ורגועה, אפילו שישבנו ליד שולחן ארוך בו התרחשה חגיגה מסוג כלשהו.
והאוכל? הבשר מצוין. שאר המנות דורשות רענון אבל עדיין לא פוגמות ברמת הארוחה, התוספות, בניגוד לכך, לא רק שלא מעניינות - גם הביצוע שלהן נע בין גרוע ללא ברור. על כל שולחן מניחים לפני הכל מגש עם ג'בטה טרייה בליווי סלט כרוב עם שומשום וטחינה על חשבון הבית. מותרות שבתל אביב כבר שכחנו איך הן נראות.
לחם ומטבלים על חשבון הבית. בתל אביב אפשר לחלום על זה
אין לצמחונים מה לחפש בלימוזין אלא אם כן אין ברירה, יש כמה ראשונות נחמדות אבל הן לא גולת הכותרת. למשל למנה ראשונה הזמנו כרובית בקראסט על מצע יוגורט ונענע (26 ש"ח). סך הכל מנה חביבה, חלקים בכרובית היו קשים מדי אבל הקראסט היה טעים והשתלב מצוין ברוטב.

סך הכל מנה חביבה. כרובית בקראסט
גם קוביות פילה עגל ברוטב פלפלת (39 ש"ח), מנה שמופיעה בתפריט אולי מיום הפתיחה, היו מצוינות. החתיכות הן לא כל כך בצורת קובייה, אבל הנתחים הקטנים רכים בזכות צלייה מושלמת ורוטב הפלפלת, שוב תזכורת לאייטיז, עדיין עושה את העבודה. גם קערה ענקית ויפהפיה מעץ הגיעה אלינו ובתוכה סלט ירוק (38 ש"ח). עלי חסה טריים וקריספיים, גבינת פטה, מין גרנולה ושקדים מסוכרים, לכאורה חטיף אנרגיה שבור בתוך הסלט ורוטב ויניגרט קליל. סלט חביב במיוחד.
.jpg)
אמנם לא ממש קוביות, אבל המנה מצוינת. קוביות פילה
למי שרוצה להתנסות בסוגים שונים של בשר, מציעים בלימוזין קומבינציות של בשרים המגיעות על פלטה חמה. זאת האלטרנטיבה הכי טובה למי שמבקש לגוון קצת בפה, ולא רוצה לנגוס רק בנתח אחד כל הארוחה. יש מיקס בשרים רגיל ומיקס בשרים פרימיום. אנחנו הלכנו על הפרימיום (280 ש"ח), כי יש בו אפשרות לבחור בין אסאדו לצלעות עגל ובין נתח קצבים לפרגיות. לצד הבשר מגיעים רוטב פלפלת, שכבר מזוהה עם המקום, ורוטב צ'ימיצ'ורי לא רע, אולי קצת עדין מדי.

רוטב פלפלת שמזוהה עם המקום, ורוטב צ'ימיצ'ורי קצת עדין מדי
טעמנו נתח סינטה מצוין, פילה רך, פרגיות עסיסיות ואסאדו, שהיה הנתח המצטיין של הארוחה, עם פס שומן שהעניק לבשר טעם עמוק ורכות נפלאה. הכמות גדולה, לא שאלנו בדיוק כמה, אבל יצאנו מפוצצים.
התוספות שמגיעות עם הבשר, צ'יפס ושעועית ירוקה במקרה שלנו, היו גרועות במיוחד וכמעט ולא נגענו בהן. הצ'יפס תעשייתי ותפל והשעועית ניסתה ללכת בכיוון אסייתי וטעתה בדרך.
תוספות גרועות, מישהו שלח לי תוספות גרועות. צ'יפס ושעועית ירוקה
בגזרת הקינוחים, אין שום דבר מרגש יותר מדי וישנה אפילו תזכורת נוספת לשנות ה-80. הזמנו קינוח שנקרא SHOCKI שזה מוס שוקולד על בסיס של קוקוס קלוי והרבה יותר מדי ממנו.

עוד שריד משנות ה-80. קינוח SHOCKI
כשמגיעים ללימוזין, עדיף להתמקד בבשר, כי בכל הקשור אליו היא עדיין טוענת לכתר. אין מי שיכול להתחרות בה באזור, לא רק בבשר, גם בשירות המעולה. לימוזין יכולה היתה להיות יותר מעודכנת, אבל לצורך העניין גם המלכה אליזבת לא אוהבת יותר מדי שינויים, והיא מלכה כבר יותר משישים שנה.
לימוזין
אזור התעשיה רמת ישי
04-9533173
נפתח לכם התיאבון? עוד המון פינוקים ומתכונים - עכשיו במדור האוכל!
• ביקורת השבוע שעבר: אפילו השירות הגרוע לא הצליח להרוס את הפיצה המושלמת הזאת
• עוד במדור: המסעדה המקסיקנית שאולי פספסתם - וחבל
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו