לפחות חלק מתוצאות בדיקת הפוליגרף שנערכה לתא"ל אופק בוכריס היו בעייתיות מבחינתו, כך דווח אתמול בערוץ 2. על פי הדיווח, שלא אומת, בחקירת מצ"ח שנערכה לאחר הפוליגרף, עומת בוכריס עם התוצאות הבעייתיות.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
כזכור, תא"ל בוכריס חשוד בחמישה מעשי אונס והטרדה מינית של חיילת שלו לשעבר לפני כארבע שנים וחצי. ימים בודדים לאחר בדיקת הפוליגרף שנעשתה לו במצ"ח בשבוע שעבר, הודיע הרמטכ"ל איזנקוט כי בוכריס לא ימונה לראש חטיבת המבצעים במטה הכללי. בצה"ל הדגישו כי ההחלטה לא התקבלה בעקבות תוצאות הפוליגרף של בוכריס, אלא משום שהחקירה, מטיבה ומטבעה, עשויה לקחת זמן רב ולא ניתן להשאיר את התפקיד לא מאויש. בצה"ל הכחישו את הדיווחים בערוץ 10, שלפיהם במערכת הביטחון גובשה הערכה שלפיה יוגש נגד בוכריס כתב אישום וכי הרמטכ"ל עודכן בכך.
בא כוחו של בוכריס, הסניגור הצבאי הראשי אל"מ אשר הלפרין, מסר כי "בהתייחס לפרסום על הפוליגרף ולפרסומים מהימים האחרונים, וכפי שחזרנו ואמרנו, אנו מנועים מלהתייחס בשלב רגיש זה לפרטי החקירה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו