אחרי יום סוער, גשום, ובחלק מהמקומות גם מושלג, חזאי מטאו־טק נחום מליק מסר כי מחר הסערה תיחלש, אך גל הקור יימשך. גשמים יוסיפו לרדת, בעיקר במרכז הארץ ובדרומה, מלווים בסופות רעמים ובברד. שיא השלג למערכת החורפית הנוכחית צפוי להגיע בלילה שבין שני לשלישי. בשירות המטאורולוגי מעריכים כי בפרק זמן זה ייתכן שהשלג ייערם לגובה של כ־10 סנטימטרים. בשלישי יוסיפו לרדת משקעים במרכז ובדרום, וצפוי גל נוסף של שלג בשעות הבוקר.
ירושלים מתכוננת לשלג: בתי החולים של הדסה ערוכים לקראת מזג אויר קיצוני בירושלים, לרבות היערמות שלג לאורך זמן. "בדיוק כמו בכל שנה, בתי החולים בעין כרם ובהר הצופים ימשיכו לתפקד כסדרם ויהיו ערוכים לקליטת כל חולה שיזדקק לשירותיהם", מבהיר לציבור עו"ד אורן לוי, המשנה למנכ"ל המרכז הרפואי הדסה.
עיריית ירושלים השלימה את היערכותה למזג האוויר והכינה לפעולה 100 מפלסות שלג, מפזרות מלח וכלים הנדסיים לפילוס הצירים הראשיים . עוד עשרות כלים כבדים וטרקטרונים יועמדו בהכן במידה ויהיה צורך בהם. העירייה הצטיידה בכ-400 טונות של מלחשיפוזרו במינהלים הקהילתיים, בשכונות וב-500 מוסדות חינוך שונים בעיר.
"לאחר שקיימנו דיונים עם גורמי העירייה והמשטרה, סיכמנו על שמירת דרכי הגישה בצירים המובילים אל בתי החולים במפלסות ופיזור מלח וסיוע בכל צורך נוסף בשיתוף פעולה מלא. מערך הרופאים, צוותי הסיעוד וכל שאר בעלי התפקידים החיוניים להמשך פעילות תקינה של בית החולים כבר ערוכים בכוננויות מוגברות ותורנויות, כאשר באם נגיע למצב של היערמות השלג יושארו בבית החולים כוננים מהתמחויות שונות, לכולם אפשרויות הגעה אל בתי החולים".
הסערה החורפית כאן, לטוב ולרע, כך שהקור והממטרים לא צפויים לעזוב אותנו עד יום רביעי. בהרי הצפון והמרכז הצטרף אליהם הבוקר גם שלג. בחרמון ירד שלג כבד במהלך הלילה, וסנטימטרים נוספים נערמו באתר, שהציר אליו נחסם לנסיעת רכבים. לקראת השעה 12:00 החל לרדת שלג מעורב בגשם בפסגות הרי המרכז בהם אזור חברון וגילה בירושלים.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
כבר אתמול חלה ירידה בטמפרטורות, החלו לרדת גשמים מקומיים שהתחזקו בהדרגה ושלג ירד בחרמון. במהלך הלילה החלו רוחות חזקות לנשוב והיום כבר נחוש את תחילתו של גל קור. מזג האוויר יהפוך גשום וסוער, וגשמים חזקים יירדו מאזור הצפון ועד לצפון הנגב, מלווים בסופות רעמים ובברד.
כפי שחלקנו מקווים, בסערה הזו נזכה ליהנות גם מפתיתים לבנים. מהבוקר יחל לרדת שלג בהרי הצפון - בחרמון ובצפון רמת הגולן. משעות הצהריים שלג קל ומעורב בגשם עשוי לרדת בפסגות הגליל ובהרי המרכז (הגבוהים מ־800 מטרים). בלילה בין ראשון לשני ואף בבוקר שני תיתכן שכבה דקה של שלג בירושלים, בעיקר בשכונות הגבוהות.

קבלת פנים צוננת
ברחבי הארץ מקווים כעת לראות הרבה לבן בעיניים בשבוע הקרוב, ומשתדלים להיערך בהתאם. אתר החרמון נפתח בסוף השבוע למבקרים ולגולשים, ובהנהלתו מציינים כי השלג נערם בכל יום: גובהו הגיע לכ־50 סנטימטרים במפלס העליון, ול־40 סנטימטרים בתחתון.
גם ברשויות המקומיות באזור הצפון, בגליל המערבי, בחיפה ובקריות נערכים לסערה. ביישובי הגליל המערבי וברכס הכרמל אף תיגברו את צוותי הכוננות העירוניים לקראת השלג האפשרי.

אבל אף אחד לא מתכונן לשלג כמו ירושלים, שם מטה החירום של העירייה עמל במרץ לנוכח תנאי מזג האוויר. צוותי העירייה יפעלו לאיתור ולטיפול במפגעים ברחבי העיר, ובשל החשש להצפות במקומות נמוכים, שירותי כיבוי והצלה וצוותים של חברת הגיחון ערוכים לחילוץ במקרי חירום. מלבד זאת, ה"נכוניות" של עמותת יד שרה ערוכות להסיע בשלג אנשים הזקוקים לנסיעות דחופות, דוגמת חולים המשתמשים בדיאליזה.
מעניינת במיוחד ההיערכות בחברת החשמל, בהתחשב במה שאנחנו זוכרים מתפקוד אנשיה בסערה באוקטובר האחרון. שר האנרגיה יובל שטייניץ שוחח עם יו"ר החברה יפתח רון טל כדי לשמוע ממנו כיצד אנשיה פועלים. החברה מתגברת את מוקדי השירות 103 ונמצאת בכוננות מלאה, ומבקשת מהציבור לדווח מייד על נזקים ברשת החשמל.
בינתיים, לפני שגנרל חורף מסתער, יש מי שנהנה מלראות את הטבע הפורח. בסוף השבוע נפתח בנגב פסטיבל דרום אדום. אלפים הגיעו לאזור והסתובבו בין המרבדים הפורחים והשווקים הפתוחים. גם אתמול, אף שמזג האוויר גרם לדחיית רוב האירועים, המבקרים שבו למקום ונהנו ממראה הכלניות האדמדמות.
בהכנת הידיעה השתתפו דן לביא, דניאל סיריוטי, יורי ילון, נצחיה יעקב וגדי גולן
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו