דקת דומייה בקרמלין, אתמול // צילום: אי.פי.איי // דקת דומייה בקרמלין, אתמול

רוסיה מאשרת: "התרסקות המטוס - מעשה טרור"

טוענת: פצצה במשקל כקילו וחצי הוטמנה על המטוס וגרמה להתפרקותו באוויר • פוטין: "נמצא את האחראים בכל פינה בכדור הארץ ונעניש אותם" • רוסיה מציעה 50 מיליון דולר עבור מידע שיוביל לטרוריסטים

מנהל האבטחה הראשי ברוסיה, אלכסנדר בורטניקו, אמר אתמול לנשיא ולדימיר פוטין כי מעשה טרור הוא שגרם להתרסקות מטוס איירבוס 321 בשבת שעברה, שבה נהרגו 224 נוסעים ואנשי צוות, רובם אזרחי רוסיה. "עקבות של חומרי נפץ נמצאו בין ההריסות", אמר. 

צילום: רויטרס

לפי ההערכות, הפצצה שקלה קילו עד קילו וחצי. פוטין אמר בתגובה כי האחראים למעשה "יימצאו וייענשו": "נחפש אותם בכל מקום שבו יתחבאו. נמצא אותם בכל פינה בכדור הארץ ונעניש אותם". רוסיה גם הציעה פרס של 50 מיליון דולר עבור מידע שיוביל לאחראים להפלת המטוס. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

ממשלת מצרים התכנסה לישיבתה השבועית בשארם א־שייח' בסיני ולא בבירה קהיר כנהוג. דובר הממשלה המצרית מסר כי הצעד נועד להבהיר כי חצי האי סיני הוא אזור בטוח וכי הריבונות המצרית חלה על כל שטחי המדינה. בישיבה דנו השרים המצרים בהודעת הרוסים ומסרו: "קהיר לא קיבלה שום הודעה ממוסקבה כי אכן נמצא שמדובר בפיגוע טרור, והחקירה בעניין עדיין נמשכת". המצרים הכחישו כי נעצרו שני עובדים בשדה התעופה בשארם א־שייח' בחשד כי היו מעורבים לכאורה בהטמנת הפצצה במטוס. 

על אף האיסור על מטוסים רוסיים ובריטיים לנחות בנמל התעופה של שארם א־שייח', שם כנראה הוטמנה הפצצה במטוס הרוסי, השדה ממשיך לפעול ותיירים ממשיכים להגיע. שלשום נחתו בו מטוסים מאוקראינה, מטורקיה, מירדן ומערב הסעודית, ובכולם הגיעו תיירים לנופש בדרום חצי האי. אתמול נחתו בשארם 45 מטוסים, מהם 12 שהגיעו בטיסות פנימיות מנמלי תעופה אחרים במצרים. חלק מהמטוסים הגיעו ריקים מרוסיה ומבריטניה, כדי לחלץ משם תיירים שהגיעו לאזור עוד לפני הפיגוע. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...