צילום: gettyimages // מסטיקים, ירקות ואולי אפילו עודף סיבים תזונתיים. הגורמים לבטן נפוחה

למה הבטן שלכם לא שטוחה?

אם גם אתם סובלים מבטן נפוחה - גורמים שונים בתזונה שלכם הם בוודאי הסיבה • כך תפטרו מהבעיה המציקה

גם אתם קמים בבוקר, מרגישים כבדים  והכפתור בג'ינס בקושי נסגר? נפיחות בבטן היא תופעה מוכרת בהחלט, ולאו דווקא קשורה להשמנה. רבים סובלים מגזים ומתחושת נפיחות באופן קבוע, או כתוצאה משינוי בתזונה שמתרחש לעיתים גם בעקבות דיאטה וירידה במשקל. הרגשה זו עלולה להיות לא נעימה ומכבידה, אך עם זאת בהחלט ניתנת לטיפול ואף אולי למניעה.

מה גורם לנפיחות והפתרונות שיעזרו לכם:

מסטיקים: לועסים מסטיק כדי לא לאכול? תחשבו שוב. לעיסת מסטיקים מגבירה את בליעת האוויר וכך מעלה את הסיכוי לנפיחות בבטן.

הפתרון: פשוט הגבילו את לעיסת המסטיקים. אם אתם לועסים מסטיק במקום לאכול, זה לא הפתרון הנכון. העדיפו לסדר את התפריט שלכם, לאכול ארוחות מסודרת במהלך היום ולשתות בצורה מספקת במהלך היום.

שתייה מוגזת: פה הסיבה די ברורה, שתייה מוגזת מכל סוג, כן גם סודה ומשקאות דיאטטיים  מוגזים מכילים CO2, פחמן דו חמצני, כלומר - גזים. כתוצאה מכך יכולים ליצור תחושת נפיחות, מלאות והרגשה לא נעימה. ואם אתם שותים מקשית, אתם רק תחמירו את הבעיה ותוסיפו עוד אוויר למערכת העיכול.

הפתרון: העדיפו שתייה לא מוגזת, כמו מים, תה צמחים ושתייה טבעית. לשומרי הדיאטה, העדיפו מים בתוספת תרכיז דיאט על פני משקאות דיאט מוגזים.

מוצרים ללא תוספת סוכר: מוצרים כמו סוכריות, מסטיקים ואף עוגיות ללא תוספת סוכר, לרוב מכילים ממתיקים מלאכותיים הנקראים סוכרים רב כהליים כמו מליטיטול וסורביטול, במקום סוכר. ממתיקים אלו בצריכה גדולה עלולים לגרום לנפיחות וגזים.

הפתרון: הסתכלו על תוויות המזון, הפחיתו מזונות המכילים את אותם ממתיקים בעלי סיומת "טול" ואף העדיפו לאכול את המזון המקביל ללא אותם ממתיקים.

ירקות מצליבים: ירקות כמו כרוב, כרובית, בורוקולי, לפת וצנון יוצרים גזים ונפיחות במערכת העיכול וכך יכולים לגרום לבטן נפוחה, יש אנשים שאף יסבלו גם מכאבי בטן והרגשה לא נעימה בבטן.

הפתרון: העדיפו להפחית את השימוש בירקות אלו, ואם אתם ממש לא מוכנים לוותר, מומלץ לאכול אותם מבושלים ורכים כך מפחיתים את השפעתם. 

דיאטה, אופנה, מתכונים ועוד המון דברים מעניינים - עכשיו במדור הלייף סטייל שלנו! 

מוצרי חלב ניגר: מוצרי חלב ניגר, כלומר במרקם נוזלי כמו לבן, אשל, גיל וחלב מכילים כמות גדולה יותר של לקטוז, סוכר החלב. אנשים הסובלים מאי סבילות ללקטוז, הם בעלי חוסר יכולת לפרק ולעכל את סוכר החלב בצורה טובה ולכן בתהליך העיכול נוצרים גזים במערכת העיכול ונפיחות.

הפתרון: להעדיף מוצרי חלב במרקם קשה יותר כמו גבינה בולגרית, גבינה צהובה, מוצרי חלב דלי לקטוז, מוצרי חלב מחלב עזים וכבשים, או ליטול טבליות המכילות אנזימים לפירוק הלקטוז.

"יותר מידי" בריאות: סיבים תזונתיים הנמצאים בירקות, דגנים מלאים וקטניות, בהחלט ידועים ביתרונותיהם הבריאותיים ובעזרתם לדיאטה, אך בחלק מהאנשים אכילה מוגברת של אותם מזונות יכולה לגרום לאותה נפיחות בבטן.

הפתרון: שימו לב למינון המזון, לא נרצה לוותר על מזונות אלו וסיבים בכלל, אלא מצאו על ידי ניסוי וטעייה מהי הכמות הטובה בשבילכם.
 

בנוסף לאותם מאכלים, ישנם מצבים אחרים כמו עצירויות, בעיות במערכת העיכול כגון מעי רגיז, מחזור חודשי ושינויים הורמונליים, הרגלי תזונה לקויים וצליאק. מצבים אלו עלולים לגרום לבטן נפוחה ודורשים התייחסות נוספת, ו/או והיוועצות עם גורם רפואי.

הכותבת מיטל שחימוב דובשני היא דיאטנית קלינית ובעלים של " bYou דיאטה בהתאמה אישית", ומנטורית לשיפור הרגלי תזונה ואורח חיים.

לאתר  www.byou.clinic

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...