צילום: אלן שיבר // רוני לוי מתוסכל הערב בטרנר

רק השערים היו חסרים

טקס חגיגי, איצטדיון נהדר, 15,000 צופים וכרטיס אדום אחד - כמעט הכל היה במשחק בין הפועל ב"ש למכבי חיפה בטרנר, שהסתיים בתיקו 0:0

אם תיירים מחו"ל היו מגיעים אתמול לבאר שבע הם היו חושבים לבטח שהם הגיעו לבירת הנגב בדיוק בסיכום שיחות השלום. כ-500 אנשי ביטחון, הכוללים שוטרים וסדרנים, הקיפו את איצטדיון טרנר כבר מהכניסה הצפונית של העיר ודאגו לזרימת אלפי האנשים שבאו למשחק הפתיחה החגיגי של האיצטדיון לו המתינו שנים רבות כל כך.

האוהדים באדום, שהגיעו מספר שעות לפני שריקת הפתיחה, היו נרגשים ונראו כאילו הם באו לטקס הסרת הלוט מפסל החירות. "קשה לנו לנשום", אמר אחד האוהדים, שהיה בלחץ שיא להיכנס פנימה ואפשר היה בקלות להבין אותו נוכח האווירה. "זה הולך להיות להיות אחד האיצטדיונים הכי ביתיים בארץ", אמרו בנחרצות אוהדים אחרים.

בין תאי השירותים הסתובבו להם פקחי העירייה לחפש כמו בתיכון אנשים שמעשנים וקראו למשתמשים לא לעשות טעויות ולהדליק סיגריה, דבר שיגרור קבלת דו"ח שיעכיר את האווירה.

הפנייה המוקדמת לפני מספר ימים על ידי ארגוני האוהדים להקפיד להגיע עם חולצות אדומות עבדה והיה קשה מאוד למצוא אוהדי באר שבע עם חולצה בצבע אחר. מהרגע שעלו השחקנים של ברק בכר לחימום הקהל הנרגש שמילא את האיצטדיון הרעיד אותו בשירים הידועים של המועדון והאקוסטיקה עליה דיברו רבות מייסדי האיצטדיון אכן היתה מדהימה. כבר עכשיו ניתן לקבוע כי לא הולך להיות פשוט לשחקנים של הקבוצות היריבות שיגיעו לדרום.

הכרוז קרא אין ספור פעמים לצופים שהגיעו לא לגעת בפלקטים שעל הכסאות על מנת שיוכלו להוציא לפועל את התפאורה עליה עמלו ועשו חזרות בתקופה האחרונה.

כחצי שעה לפני שריקת הפתיחה התחיל הקהל את תצוגת העידוד כשהיציע הדרומי מושך אחריו את היציעים האחרים, שעודדו את הקפטן אליניב ברדה אשר לא נכלל בהרכב הפותח.

מיד לאחר מכן עלה לכר הדשא צביקה הדר, אוהד מוכר של ב"ש, שהתחיל באופן רשמי את החגיגה ונתן תחושה שאנחנו לקראת תוכנית ריאלטי חדשה "איצטדיון נולד". הדר העלה למגרש את הזמר אליעד נחום, ששר את "מתוק שמרלי", משפט שלאחרונה נכתב בשלטי ענק של האוהדים.

דקות ספורות לפני תחילת המשחק הוציאו האוהדים את התוכנית לפועל, הניפו את הפלקטים ויצרו ביציעים את הכיתוב "גברים באדום". על המסכים הקרינו את דברי הבעלים אלונה ברקת, שזכתה לתשואות רבות. צביקה הדר, שחזר מ"הפרסומות", קרא לברקת, יעקב טרנר, ראש עיריית ב"ש רוביק דנילוביץ,, האוהד סילבן שלום ואליניב ברדה, שגזרו את הסרט ונתנו לשחקנים לעלות לדשא ולהתחיל את המופע שלהם.

בדקה ה-3 הטירוף שהתחיל ביציעים הגיע לדשא כשטוואטחה פגע קלות בבוזגלו ויצר מהומה שהסתיימה בהרחקתו.

בדקה ה-36 הקהל שכח לרגע מהמשחק ופצח בשירי יום הולדת למאמן ברק בכר שחגג  את יום הולדתו ה-36.

האורחים לא השכילו לנצל את היתרון המספרי במחצית הראשונה וירדו להפסקה בתיקו 0:0, המחצית השנייה נפתחה בסערה של האדומים ושלומי ארבייטמן, שהקהל רצה לראותו בהרכב, כמעט והעלה את קבוצתו ליתרון.

בדקות האלה באר שבע ושלטה במשחק  ונראתה קרובה לכיבוש. נפילה של מאור בוזגלו ברחבה לא הובילה לשריקה של השופט איתן שמואלביץ' והקהל היה על סף איבוד העשתונות כלפיו.

לקראת הדקה ה-70 המומנטום עבר לירוקים ובקהל היה חשש אדיר מהתסריט הגרוע מכל עבורם - זה הפסד במשחק הראשון בטרנר, אך מהר מאוד החזירו השחקנים של בכר את השליטה לרגליהם.

בסיום המשחק ככל הנראה נשמו במשרדים של ויקיפדיה לרווחה לאחר שלא נאלצו להקפיץ אף אחד על מנת לעדכן את כובש השער הראשון ההיסטורי באיצטדיון טוטו באר שבע על שם יעקב טרנר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...