צבי פלדמן, יהודה כץ וזכריה באומל

אותרו שרידי שתי גופות בסולטן יעקוב

אחת של חייל סורי, השנייה עדיין בבדיקה • אחותו של יהודה כץ, נעדר צה"ל: סקפטית

שרידים של שתי גופות, האחת של חייל סורי, אותרו שלשום באזור סולטן יעקוב בדרום לבנון.

התקשורת בלבנון דיווחה אתמול כי באזור הכפר סולטן יעקוב אותרו שרידי גופות, כאשר אחת מהן זוהתה בוודאות כגופתו של חייל סורי. הגופה השנייה טרם זוהתה, אך מהדיווחים עלתה הסברה כי מדובר באחד החיילים הישראלים שנעדרים מאז הקרב שנערך במקום ב-1982: זכריה באומל, צבי פלדמן ויהודה כץ. השערה זו נתמכת בכך שלא נמצאו סימנים מזהים על הגופה.

על פי הדיווחים, שאושרו על ידי גורמים רשמיים בצבא לבנון, שרידי הגופות נמצאו ביום שני על ידי תושב הכפר שחשף את השרידים במהלך חפירות. האזרח הלבנוני הזעיק למקום את מנגנוני הביטחון, שמצאו על אחת הגופות את תעודת הזהות של החייל הסורי עם פרטיו האישיים, יחד עם פריטי לבוש וציוד צבאיים סוריים.

עוד עולה כי צבא לבנון הטיל סגר על המקום שבו נמצאו השרידים, וכי גם גורמי ביטחון סוריים הגיעו כדי לקחת דגימות מהגופות לשם בירור זהותן. כמו כן, דווח כי הגיעו למקום שבו נמצאו שרידי הגופות אנשי חיזבאללה שהתלוו לאנשי הביטחון הסורים.

עם היוודע דבר מציאת הגופה נשמעו משפחות הנעדרים סקפטיות.

פרחיה היימן, אחותו של יהודה כץ, יצאה בביקורת נוקבת נגד המערכת שלדבריה "מטפחת צעירים שכלל אינם מודעים לקרב שאחי היה בין לוחמיו". עוד הוסיפה היימן ואמרה כי "נמשיך לחכות עד שנדע סופית מה עלה בגורלו של יהודה, כפי שהמתנו 28 שנים. נחכה עד שתהיה הוכחה".

"על פי רוב אנחנו אפילו לא נמצאים על סדר היום, וזה כואב ומרגיז", ציינה פרחיה בתסכול.

* * *

הקרב בסולטן יעקוב:

20 הרוגים ושלושה נעדרים

במהלך מלחמת לבנון הראשונה, בלילה שבין 10 ל-11 ביוני, שנת 1982, נלחם צה"ל בסולטן יעקוב שבמזרח דרום לבנון מול הצבא הסורי. כוח של גדוד טנקים במילואים נכנס לבקעא המזרחי בגזרה, ופעל מול כוחות סוריים, בשטח שנחשב נחות מבחינה טופוגרפית. הכוח, שספג ירי מאסיבי, החל לסגת. בתום הקרב התברר כי צה"ל ספג כ-20 אבידות בנפש וכי עשרות חיילים נוספים נפצעו. עוד התגלה כי הגדוד הותיר אחריו בשטח קצין הרוג, שני חיילים שנפלו בשבי ושלושה חיילים שנעדרים עד היום. שלושת הנעדרים היו אנשי צוות משני טנקים שהשתתפו בשני אירועים שונים - מטנק אחד נעדר התותחן יהודה כץ, ומהטנק השני נעדרו הנהג זכריה באומל והטען-קשר צביקה פלדמן. החייל חזי שי שנפל בשבי הוחזר בעסקת ג'יבריל בשנת 1985, ואריאל ליברמן הוחזר ב-1984. גופתו של הקצין שנהרג בקרב, זוהר ליפשיץ, הוחזרה ב-1984. ב-2 בדצמבר 1993 העביר לישראל יו"ר הרשות הפלשתינית דאז, יאסר ערפאת, מחצית מדסקית הזיהוי של באומל. מאז לא הגיע שום מידע חדש בענייני הנעדרים, ולא ידוע מה עלה בגורלם.

לילך שובל

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...