לאחר סאגה ארוכה, הוחלט כי גשר מעריב ייהרס בפיצוץ ביום שישי הקרוב, במסגרת עבודות הרכבת הקלה בתל אביב. מחברת נת"ע נמסר כי אושר לה לבצע את הפיצוץ שיביא לקריסת הגשר הוותיק. בנת"ע ציינו כי שר התחבורה ישראל כץ ילחץ על הכפתור שיפעיל את הפיצוץ בשעה 6:00 בבוקר.
בימים האחרונים בוחנים במשטרה את תזמון פיצוץ הגשר בשל החשש כי אנשים רבים יגיעו לצפות בפיצוץ. היום החל מהשעה 16:00 תיאסר נסיעת אוטובוסים על ציר בגין בין החשמונאים לרכבת, זאת עקב תחילת עבודת טעינת חומר הנפץ .
עוד הודיעו בנת"ע כי יוסף משקל נוסף לחומר הנפץ זאת בכפוף לאישור משרד הכלכלה. לדברי הגורמים הקבלניים המבצעים את העבודות, האישור הגיע הבוקר ובנת"ע ממתינים לאישור סופי של המשטרה. טרם נסגרו פרטי ההיערכות התנועה והבטיחות באותו היום.
נציין כי ביום שישי שעבר כבר בוצעו הריסות חלקיות של הרמפות הצפוניות המובילות לגשר, וביום שני בלילה בוצעו פעולות הריסה נוספות בקטע הדרומי שלו.

הפגנת בעלי העסקים \ צילום: רוני שיצר
האם לפיצוץ תהיה השפעה גם על מבנים סביב הגשר? לפי יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים ערן סיב, היתכנות לנזק שכזה בהחלט קיימת. "בנכסי נדל"ן ברדיוס של כ־50 מטרים מהגשר עלולים להיווצר סדקים בקירות פנים", אמר סיב, שהוסיף כי גם העבודות עצמן לאורך ציר הרכבת הקלה צפויות לגרום לסדקים קלים במבנים הנמצאים בתוואי שלה.
לדבריו, אם מדובר בנזקים קלים, אפשר לתקנם באופן עצמאי באמצעות אקדח סיליקון ושפופרת חומר אקרילי. עם זאת, ככל שמספר הסדקים יהיה גדול יותר, כך יגדל הצורך בזוג ידיים מיומנות של קבלן שיפוצים, עלות של מאות שקלים לכל בעל נכס.
כמה מאנשי העסקים שנמצאים על תוואי הרכבת הקלה הפגינו אמש בכיכר הבימה בת"א. הם אמרו את הסליחות הנאמרות בחודש אלול וקראו קריאות נגד שר התחבורה. למקום הגיעו כמה ח"כים, שהבטיחו לנסות לסייע ולקבוע בימים הקרובים פגישה בין־משרדית כדי לעזור לבעלי העסקים.
בהכנת הידיעה השתתפו שלומי דיאז, זאב קליין ויהודה שלזינגר