בצעד יוצא דופן ומעורר מחלוקת התערב ממשל אובאמה בהליך משפטי בארה"ב, כשהגיש חוות דעת לבית המשפט בתיק שהוגש נגד הרשות הפלשתינית בגין מעורבותה בטרור. בחוות הדעת התבקש השופט להביא בחשבון כי פסיקה לעירבון של 30 מיליון דולר עלולה לערער את יציבותה של הרשות הפלשתינית.
11 משפחות של קורבנות טרור תבעו את הרשות ואת ארגון אש"ף עקב מעורבותם ב־6 פיגועי התאבדות בישראל בשנים 2004-2001. בפברואר האחרון פסק להם בית המשפט בניו יורק פיצויים של 218.5 מיליון דולרים, סכום ששולש אוטומטית בהתאם לחוקים אמריקניים למלחמה בטרור. מאז, הפלשתינים הגישו ערעור בתיק ואילו התובעים דרשו מבית המשפט לחייב אותם לשלם עירבון של 30 מיליון דולר לחודש, כל עוד ההליך נמשך.
שלשום לאחר לבטים רבים החליט משרד המשפטים האמריקני להגיש חוות דעת בנושא, ולהתנגד לבקשה לעירבון בטענה כי "יש חשש משמעותי כי הנזק שיעלה מכפיית עירבון עלול לפגום באופן חמור ביכולת של הרשות הפלשתינית לתפקד". סגן מזכיר המדינה, אנת'וני בלינקן, הסביר בהצהרה שהוגשה לבית המשפט ביום שני כי "אם הרשות הפלשתינית תתמוטט, נעמוד בפני משבר שישפיע לא רק על ביטחון הישראלים והפלשתינים אלא על כל האזור". בממשל הדגישו כי הם מבקשים לאזן בין תמיכתם בזכותם של נפגעי טרור לפיצויים לבין החשש שלהם מאיבוד הלגיטימציה של הרשות הפלשתינית, ולכן הם לא מתנגדים למתן הפיצויים עצמם.
"אנו שמחים שהם תומכים בזכותם של נפגעי טרור לממש את זכותם ולקבל את הפיצויים", אמר אחד מפרקליטי התובעים, קנט ילוביץ, "אבל אנו מאוכזבים שמחלקת המדינה לא הביעה שום עמדה נגד המדיניות של אש"ף והרשות לשלם משכורות למחבלים מורשעים מהרגע שהם במאסר. אם יש לרשות מספיק כסף לשלם להם, יש לה מספיק כסף לשלם לתובעים". השופט ג'ורג' דניאלס צפוי לפסוק בעניין העירבון בעוד כשבועיים.
עו"ד ניצנה דרשן לייטנר, יו"ר ארגון שורת הדין, המוביל תביעה זו, הדגישה: "קיווינו שמחלקת המדינה תפעל כדי להרתיע את אש"ף משימוש בכספיו להמשיך לשלם למחבלים שהורשעו במקום לנסות ולבטל פסק דין של חבר מושבעים בניו יורק, שנקבע פה אחד. מחלקת המדינה צריכה לעמוד לצידם של קורבנות הטרור האמריקנים ולא לצד המחבלים המתאבדים".