אמרו לכם שלאכול שוקולד זה לא בריא? אז אמרו. עד עכשיו חשבו שרק שוקולד מריר טוב ללב? אז חשבו. חוקרים גילו כי אכילת 100 גרם שוקולד ביום יכולה להפחית את הסיכון למחלות לב ולשבץ. במחקר, שפורסם במגזין "לב", נבדקו במשך 12 שנים אורח החיים ודפוס התזונה של כ-21,000 בני אדם באנגליה. החוקרים הדגישו כי רוב הנבדקים שאכלו שוקולד - אכלו שוקולד חלב.
במהלך זמן המחקר, כ-14% מהנבדקים חוו מחלות לב קטלניות ולא קטלניות וכן שבץ. כ-20% מהנבדקים אמרו כי אינם אוכלים שוקולד, אך כל השאר אכלו כמות קטנה של שוקולד. כמה מהנבדקים אמרו כי הם אוכלים כ-100 גרם שוקולד ביום.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
על פי המחקר, לנהנים מאכילת מאה גרם של שוקולד ביום, הסיכון ללקות במחלות לב נמוך ב-11% ממי שאינם אוכלים שוקולד כלל, והסיכון למחלות ואירועי לב שעלולים להוביל למוות נמוך ב-25%. הסיכון ללקות בשבץ נמוך ב-23%. הסיכוי של מי שאינו נהנה משוקולד על בסיס קבוע גבוה בתשעה אחוזים ממי שאוהב להתפנק במהלך היום.
יש לציין כי עדיין אין מסקנות ברורות לגבי תוצאות של המחקר המקיף. עם זאת, החוקרים מדגישים כי על פי העדויות שצברו, צריכת שוקולד באופן קבוע קשורה לסיכון נמוך יותר לאירועי לבביים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו