בהודעה לקונית וקצרה, מול עשרות עיתונאים, הודיע נשיא ריאל מדריד פלורנטינו פרס על סיום דרכו של קרלו אנצ'לוטי כמאמן הקבוצה. "זה הזמן לצאת לדרך חדשה עם דם חדש", אמר פרס.
הוא גם מיהר להודיע שרק בשבוע הבא יחשוף את זהותו של המאמן הבא, אבל סיפק רמז קטן כשאמר: "עדיף שהוא יהיה דובר ספרדית". על פי כל הדיווחים וההערכות, האיש הזה יהיה אחד מהארבעה - רפא בניטס, מיצ'ל, יורגן קלופ או אונאי אמרי.
למרות שהודעת הפיטורים היתה צפויה, בימים האחרונים היה נדמה שמתנהל קמפיין גלוי של השחקנים והקהל בברנבאו כדי להשאיר את האיטלקי בתפקיד. כריסטיאנו רונאלדו היה הראשון שהביע את תמיכתו באנצ'לוטי, והיוםהצטרף אליו לוקה מודריץ' שטען כי מדובר במאמן המושלם לקבוצה הנוכחית. "אין לי בעיה עם זה, אני חושב שזו מחווה מתבקשת", אמר נשיא המועדון, שהעניק לעיתונאים חמש דקות בלבד לשאול שאלות, שגם ככה הניבו תשובות יבשות ובנאליות.
אנצ'לוטי הוא המאמן התשיעי שמסיים את דרכו בריאל מדריד ב־12 השנים האחרונות. מצד אחד הוא ייזכר כאיש שהביא לריאל את ה"דסימה", גביע האלופות העשירי בתולדותיה, ואת הגביע הספרדי, אבל שנת 2015, שבה ריאל הודחה מהגביע ומליגת האלופות וסיימה כסגנית האלופה, היתה זו שחרצה את גורלו. המאמן האיטלקי טרם דיבר מאז יצאה ההודעה הרשמית, אבל מוקדם יותר השבוע רמז על עתידו כשאמר: "או שאני ממשיך כאן או שאני לוקח שנה חופש". אנצ'לוטי טען שאין בכוונתו לחזור ולאמן את מילאן, וסיפר שהוא מתכנן לנצל את השנה הקרובה על מנת לטוס לקנדה ולעבור ניתוח בצוואר.
"אנצ'לוטי הוא חלק מההיסטוריה שלנו", סיכם פלורנטינו פרס, "אבל כאן הדרישות הן הכי גבוהות שיש".
אלבס נגד בארסה
גם בברצלונה האקשן של היום הגיע מחדר מסיבות העיתונאים. המגן דני אלבס התייצב מול המיקרופונים והודיע שהוא מאוכזב מהיחס ומחוסר ההערכה כלפיו. הברזילאי, שהגיע לברצלונה ב־2008, אמר שרק לאחר גמר ליגת האלופות מול יובנטוס יודיע היכן ישחק בעונה הבאה, וגם שלח מסר לנשיא ג'וספ ברטומאו: "הוא יודע מה הוא צריך לעשות כדי שאני אשאר כאן".
11 מגינים ימניים מועמדים להחליף את אלבס, ובהם אלכס וידאל מסביליה, פאביניו ממונאקו, לוקאס פישצ'ק מדורטמונד והקטור ביירין מארסנל.