בהפועל ב"ש נשמו לרווחה לאחר שנודע כי מכבי ת"א, שתתארח הערב בווסרמיל, לא תחגוג אליפות נוספת במגרש הביתי של הקבוצה מבירת הנגב.
חניכיו של אלישע לוי רוצים לנצח הערב במטרה לחזור אל המקום השני בטבלה, אך במועדון לא מתביישים להודות כי החלום האמיתי שלהם כרגע הוא להניף את גביע המדינה. "אם היה צריך לבחור רק ניצחון אחד משני המפגשים הקרובים מולם, הייתי רוצה את הגביע", אמר גורם במועדון. בן ביטון ומאור מליקסון ישובו להרכב במקומם של דור מלול ורועי גורדנה, בעוד אליניב ברדה ייעדר.
האיש החם של הדרומים, דובב גבאי, שכבש חמישה שערים בשני המשחקים האחרונים של הקבוצה, אמר לקראת המפגש עם הצהובים: "כל מה שאנחנו מדברים עליו בחדר ההלבשה זה איך לשמור על המקום השני ולקחת את הגביע. ניצחנו את מכבי העונה, אז אני חושב שאנחנו יכולים לנצח ואסור לנו לחשוב אחרת". למרות שאלישע לוי טרם חתם על חוזה חדש, בב"ש כבר החלו לתכנן את העונה הבאה ושחקן המפתח שנמצא על שולחן הדיונים הוא אוסטין אג'ידה. במידה שלא יגיעו עימו להבנות, אופיר מרציאנו הוזכר כמועמד. בסוף השבוע החלה מכירת המינויים של הקבוצה לעונה הבאה, ועד היום מעל ל־6,000 אוהדים הבטיחו את מקומם באיצטדיון טרנר החדש.
האלופה מגיעה למשחק הערב אחרי שישה משחקי חוץ ללא ניצחון ובידיעה כי הפסד הערב יכול להלחיץ את המערכת כולה. "אנחנו מודעים לכך שהמצב יכול להסתבך", אמר גל אלברמן, "כדי שנהיה בעמדה לדבר על אליפות, נהיה חייבים לקחת שלוש נקודות". דור פרץ צפוי לפתוח במקומו של קרלוס גארסיה, שסובב את ברכו, וגם עומרי בן הרוש נמצא בתמונת ההרכב. ברק יצחקי החלים מפציעה והוא כשיר למשחק. מי שלא ייכלל בסגל זה משחק שני ברציפות הוא עדן בן בסט.
בתוך כך, גם במכבי כבר חושבים על העונה הבאה, ובסביבתו של פאקו אייסטרן רמזו כי על מנת שיישאר המאמן רוצה חוזה ליותר מעונה אחת, עם אופציית יציאה, חיזוק משמעותי לסגל ויותר מעורבות בבניית הקבוצה.