3 נפצעו הערב (שבת) בפיגוע דריסה ברחוב שמואל בן עדיה (ציר הכהנים) בא-טור סמוך להר הזיתים. ממד"א נמסר כי מצבה של צעירה בת ה-20 בינוני ומצבם של האחרים מוגדר קל. במקום פרצו הפרות סדר ואבנים נזרקו אל אמבולנסים שהוזעקו לפנות את הפצועים לביה"ח שערי צדק בי-ם. מוקדם יותר הערב חיסלו לוחמי מג"ב מחבל שדקר ופצע בינוני לוחם ליד מערת המכפלה.
הערב עלה באש אוטובוס של חברת קווים בכביש 443 לכיוון י-ם סמוך לתחנת הדלק דור. במשטרה ובצה"ל בודקים אפשרות שבקבוק תבערה הושלך לאוטובוס הזה שהיה ריק מנוסעים. לוחמי האש כיבו את הלהבות והכביש נחסם לתנועה. מחקירת המשטרה והכבאות עולה כי הנהג דיווח על שריפה שפרצה באזור הגג. תצפית צה"לית דיווחה שזיהתה זריקת בקבוק תבערה. הכביש נחסם וחוקרים אספו ממצאים בשטח כדי לאמת את הדיווחים.
שוטר נפצע בינוני במערת המכפלה
מחמוד אסעד סלאיימה, תושב חברון בשנות ה-20 לחייו, דקר הערב לוחם מג"ב בצווארו באמצעות סכין ב"חסם צלבנית" ליד מערת המכפלה. הוא הסתער על צוות לוחמים ופצע אחד מהם. חברו של הפצוע הגיב בירי והרג את סלאיימה. השוטר הובהל לביה"ח שערי צדק ומצבו בינוני. גופת המחבל עדיין לא נמסרה למשפחתו. מצלמות האבטחה תיעדו את חיסול המחבל.
כ-20 מתפרעים נפצעו מוקדם יותר בעימותים בשכונת א-טור במזרח ירושלים בעקבות ניסיון פיגוע סמוך למעלה אדומים שנגמר בהריגת המחבל, כך דיווח הסהר האדום. בעימותים נפצע קצין משטרה באורח קל מאבן שפגעה בפניו. הוא פונה במצב קל לבית החולים הדסה עין כרם. בצהריים החלו כמה עשרות צעירים להתפרע בשכונת א-טור שבמזרח ירושלים בעקבות הריגת המחבל עלי סעיד אבו רנאם בן ה-16 שניסה לדקור אמש לוחמי מג"ב במחסום א-זעים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו