צילום: //

צלחת אליפות: מבחן החומוס

10 חומוסים, טעימה עיוורת, ערימה של פיתות והרבה תיאבון • לקראת חג העצמאות, בדקנו איזה חומוס ראוי להיקרא המאכל הלאומי

ישראלים צפויים לבלות את יום העצמאות בפיקניקים, לצד המנגלים, השיפודים וכמובן הכוכב של הסלטים - החומוס. שוק סלטי החומוס נהנה מתחרות גדולה ומגוונת, ובשנים האחרונות הוכנסו שלל תבלינים, טעמים ותוספות לתוך החומוס, נוסף על החומוס החלק הקלאסי.

לעוד כתבות אוכל, מתכונים והמלצות הכנסו לעמוד האוכל שלנו

לדברי שירי בירמן - מנהלת שיווק שטראוס מזון טרי, "קטגוריית הסלטים המוכנים היא השביעית בגודלה בשוק המזון. מדובר בהיקף מכירות של 750 מיליון שקלים בשנה, כאשר החומוס הוא כ־50% מהקטגוריה ומגלגל 390-380 מיליון שקלים בשנה. בארץ נמכרים כ־35 מיליון גביעים של חומוס בגדלים שונים מ־100 גרם ועד 4 ק"ג".

החומוס עם התוספות הוא השוק הצומח יותר. חומוס עם חריף, עם צנוברים קלויים, עם פלפל שיפקא, טחינה, פלאפל ועוד הם רק חלק מהרפרטואר המוצע. בנוסף, התפתח טרנד ששואב השראה ממתכוני חומוסיות עם השראה מאזורים מסוימים.

הצרכן הישראלי הוא צרכן החומוס הגדול בעולם עם צריכה שנתית ממוצעת של 10 ק"ג לבית אב בשנה.

"ב־2014 זו היתה השנה השנייה ברציפות שאחלה הוא המותג היחיד שהיתה לו צמיחה במכירות. כל המוצרים של אחלה החל מלפני שנה מיועדים לרגישים ללא גלוטן. למי שמחפש אלטרנטיבה בריאה יותר, יש לנו חומוס עם 9% שומן", אומרת בירן.

עוד במדור האוכל:

שף עומר מילר פותח את הפה (וגם משתף במתכונים לגריל של יום העצמאות)

במיוחד למנגל: המלצות על יינות מרעננים באריזת קרטון

מיקי שמו עם  3עוגות בחושות שאפשר לקחת לפיקניק ביום העצמאות

ירוק בעיניים: מאיה דרין עם שלושה מתכונים אביביים

המלצה: הפיצה המושלמת של "בית העם"

שטראוס היא גם השותפה של חברת פפסיקו העולמית, שמייצרת במפעל בארה"ב חומוס של המותג סברה. "אם אצלנו חומוס נחשב למנה עיקרית, בארה"ב אוכלים חומוס בין הארוחות. הם טובלים את החומוס בנאצ'וס או בירקות. האמריקנים אוהבים תוספות כמו בזיליקום ופסטו, תרד וארטישוק. לסברה יש 26-28 סוגי חומוס".

לדברי עדינה בכר, דיאטנית קלינית בעמותת עתיד, עמותת הדיאטנים בישראל, "בהנחה שאנחנו לא מכינים את החומוס בבית, צריך להשוות את הערכים התזונתיים ל־100 גרם, להסתכל על כמות הקלוריות, להסתכל על כמות הנתרן, על אחוז השומן ועל רשימת הרכיבים. מכיוון שחומוס לא רק מכיל קטנית, אלא מוסיפים לו שמן זית וטחינה, אז יחסית יש הרבה קלוריות והרבה שומן".

אז מהו החומוס האהוב ביותר? צוות הטועמים שלנו טעם בטעימה עיוורת עשרה סוגים שונים של חומוס ביתי בייצור תעשייתי, ובחר את הטעים ביותר. אבל הכנסנו טוויסט: בין העשרה הכנסנו גם חומוס אחד מחומוסייה, ושאר החומוסים היו חלקים או עם תוספת חריף בלבד. התוצאות לפניכם.

1. סלט חומוס אמיתי, משני

ציון: 8.9

ביקורת: טעם דומיננטי מאוד של טחינה. המרקם טוב ונימוח אבל הוא חלק מדי. מי שפחות אהב טחינה ציין כי מדובר בריכוז גבוה מדי של טחינה, הטעם בסוף הוא טעם של טחינה ופחות של חומוס. מחיר: 12.6 שקלים ל־300 גרם (4.2 ש' ל־100 גרם)

2. חומוס מסעדות של שמיר

ציון: 8.8

ביקורת: חומוס טעים שיש לו טעם של חומוסייה ומרקם מגרה. חמצמץ במידה מספקת אבל משאיר קצת טעם לוואי של חריף בסוף, אף שמדובר בחומוס חלק.

מחיר: 8.3 שקלים ל־250 גרם (3.32 ש' ל־100 גרם)

3. חומוס אחלה של שטראוס

ציון: 8.5

ביקורת: טעם של חומוס רגיל, טעים בסך הכל אך יש לו קצת טעם חמוץ. חומוס סביר, לא טעים מאוד אך משאיר טעם של עוד.

מחיר: 13.9 שקלים לק"ג (1.39 שקלים ל־100 גרם)

4. חומוס צבר

ציון: 7.9

ביקורת: מעט תפל אבל לא רע. מרקם ברור של חומוס, ומשאיר טעם טוב בפה.

מחיר: 13.9 שקלים לק"ג

5. חומוס עם חריף של צבר

(מתכון של השף אבי לוי) 

ציון: 7.8

ביקורת: אוהבי החריף יאהבו את התיבול שהוא מאוד דומיננטי. היחס לא ממש פרופורציונלי ויש הרבה יותר טעם של חריף מאשר חומוס, שכמעט לא הורגש. 

מחיר: 11.9 שקלים ל־400 גרם (2.97 שקלים ל־100 גרם)

6. חומוס עם רוטב חריף של המותג 

(להשיג ברשתות רמי לוי, ויקטורי, מחסני השוק ועוד).

ציון: 7.7

ביקורת: הרוב חשבו שמדובר בחומוס ממוצע, חמוץ מדי שהניסיון לשים בו חריף לא הצליח, אך בודדים חשבו שהחומוס עצמו טעים.

מחיר: 6.5 שקלים ל־250 גרם (2.6 שקלים ל־100 גרם)

7. חומוס נטו, מעדני מיקי

ציון: 7.5  

ביקורת: הטעם של החומוס לא היה מספיק דומיננטי, ודי סתמי, הסיומת די מרירה. חלק מהטועמים חשבו שהוא סביר בטעמו. 

מחיר: 7.8 שקלים ל־400 גרם (1.95 שקלים ל־100 גרם)

8. חומוס עם חריף של שופרסל 

ציון: 7.4

ביקורת: החומוס מתחיל טוב אבל בסוף יש לו קצת טעם מריר וקצת חמוץ.

מחיר: 7.9 שקלים ל־400 גרם (1.97 שקלים ל־100 גרם)

9. חומוס עם זחוק, החומוסייה של אבי, שטראוס

ציון: 7

ביקורת: החומוס חמצמץ מדי, התיבול שלו לא מוצלח והחריף לא ממש חריף. יש לו טעם של סחוג אבל הוא לא חריף בכלל. 

מחיר: 13.9 שקלים ל־400 גרם (3.47 שקלים ל־100 גרם)

צילומים: אימגארט, סטודיו שטראוס

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...