רוחאני וזריף // צילום: אי.אף.פי // רוחאני וזריף

"איראן תפרסם את עובדות הסכם המסגרת - בניגוד לשקרי ארה"ב"

מחוקקים איראנים שהשתתפו בתדרוך סגור של שר החוץ זריף: "השגנו המון בתמורה לוויתורים לא חשובים" • זריף: יכולים לפתח פצצה כבר היום, אך לא עושים זאת בגלל הפסיקה של חמינאי

לאיראן יש כבר היום יכולת לפתח פצצת גרעין, אך היא לא עשתה בגלל פסק הלכה (פאתווה) של האייתוללה חמינאי ולא בגלל הסנקציות, כך אמר שר החוץ של איראן מוחמד ג'וואד זריף לטענת הנוכחים בתדרוך הסגור שערך השר בפרלמנט האיראני (מג'ליס).

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

על פי אחד המשתתפים, אמר זריף כי בקרוב יפיץ משרד החוץ איראני "מסמך עובדות" לגבי ההסכם המתגבש עם המעצמות. "זריף אמר לנו כי המשרד לא התכוון להוציא מסמך כזה, אך הפך את ההחלטה בגלל השקרים של האמריקנים", אמר חבר הפרלמנט חוסיין נאקווי חוסייני. משתתף אחר בפגישה, חבר המג'ליס גולמלי ג'עפרזדה אימנבאדי, טען כי זריף אמר כי איראן לא תסכים להתקנת מצלמות למעקב בשידור ישיר אחר הפעילות במתקני הגרעין. הסיבה: בעבר, טען לכאורה זריף, סייעו מצלמות כאלה לחיסול של מדעני גרעין איראנים.

בישיבה השתתף גם עלי אכבר סלחי, ראש הוועדה לאנרגיה אטומית של איראן, שהציג למג'ליס את הצדדים הטכניים של הסכם המסגרת. סלחי, שהשתתף בשיחות בלוזאן, אמר בין השאר: "לארה"ב לא היתה ברירה אלא לנהל מו"מ עם איראן". "השגנו הישגים משמעותיים במו"מ בתמורה לוויתורים לא חשובים", ציין חבר הפרלמנט האיראני נוזר שאפי לסוכנות הידיעות האיראנית אירנ"א. 

זריף והנשיא איראן חסן רוחאני הצליחו לגייס את תמיכתו של מפקד משמרות המהפכה, מוחמד עלי ג'עפרי, שדרש כי ההסכם יוביל להסרה מיידית של הסנקציות. גם המנהיג העליון עלי חמינאי לא יצא נגד ההסכם - מהלך המפורש כהסכמה בשתיקה. עם זאת, 200 שמרנים איראנים הפגינו אתמול נגד הסכם המסגרת בטהרן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...