פופינה היצירתית והענוגה חוגגת שנתיים, ובשבילי זאת סיבה למסיבה. את אוראל קמחי השף הירושלמי, הצעיר והמוכשר פגשתי לראשונה כשרק החל להשתעשע עם הרעיון התל אביבי, מאז חלפו יותר משנתיים ופופינה שלו עורכת מסיבה.
השבוע הגעתי להרים כוסית עולזת ושמחה לכבוד יום ההולדת וליהנות משיתוף הפעולה הקולינארי הקסום בין שף קמחי לבין חבר מוכשר אחר, הלא הוא שף רועי סופר. ברקע מוזיקה שמזיזה את הכתפיים גם כשלא שמים לב. במטבח התרחשות מרתקת ודינאמיקה מחשמלת בין שני שפים, בריגדת טבחים וצלם אומן - חיים יוסף שמנציח כל שנייה בקריצה של מצלמה.
יצאתי שמחה וטובת לב וגם מבושמת משפע הטעמים, הניחוחות המאכלים והמשקאות. היה זה משתה חוצה יבשות ומקרב לבבות.
עוד במדור האוכל של ישראל היום:במטבח של הילה אלפרט מתבשל אוכל בתחפושת, וכמה שזה מפתיע - ככה זה טעיםהורים, זה בשבילכם: מיקי שמו עם טריקים למשלוח מנות הכי הכיבפורים הקרוב אפילו אוזני ההמן יתחפשו: מאיה דרין עם מילויים מפתיעים
שמחה אף יותר הייתי למשמע הבשורה אודות חגיגה נוספת שתתקיים ב-4 במארס, יום רביעי הקרוב, ובה יבשלו יחדיו אוראל קמחי וארז קומורובסקי. מדמיינת בעיני רוחי את הארוחה השובבה והחצופה שמתכננים לנו השניים, יודעת כמה טעים וייחודי זה הולך להיות וממליצה להזדרז ולהזמין מקום שכן אפילו למקורבת שכמותי לא יישאר כיסא לרפואה בעוד שעות ספורות.

בנוסף למפגשים המענגים הללו, יוגש בפופינה במהלך כל החודש תפריט טעימות בן חמש מנות לבחירה במחיר 195 שקלים לסועד. הארוחה המיוחדת כוללת מגוון מנות המייצגות את מטבח המסעדה, חלקן מנות דגל המוגשות מאז פתיחתה וחלקן מנות חדשות, המאפשרות הצצה אל שילובי הטעמים, טכניקות הבישול השונות וסגנונו הייחודי של השף.
בתפריט:
מרק ארטישוק ירושלמי עם קצפת ערמונים,כמהין ומרווה / בויאבז, תפו"א קונפי, מולים ומוסר ים
טרטר סלמון, קרם ארטישוק ירושלמי,גזר ומרווה עם שמן גרידת לימון וטימין / ירקות שורש מאודים, קרם שעועית לימה, חמאת עגבניות שרי צהובות ופרמג'אנו רג'יאנו
המבורגר שרימפס בלחמנייה מאודה, בצל סגול מוחמץ ואיולי יוזו / המבורגר שפונדרה בלחמנייה מאודה ובצל סגול מוחמץ
עוף מושחת – כרע עוף קריספית על חסה צלויה ובריוש,ביצה עלומה ורוטב שמנת כמהין / בריגול פילה מוסר ים, ארטישוק, ניוקי צלוי ואפונה / לחי עגל בבישול ארוך, פולנטה קריספית, קולי עגבניות, סלרי ופירות הדר
טארט פקאן, גלידת בוטנים מלוחים ושטרוייזל בוטנים / עוגת גבינה מאודה, קולי פירות יער, מרמלדת חמוציות ותותים טריים
ארוחת הטעימות תוגש בכל ימות השבוע מלבד שישי. יש להזמין מקום מראש.
לעוד כתבות אוכל, מתכונים והמלצות הכנסו לעמוד האוכל שלנו
צילומים: חיים יוסף
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו