"הליכוד נטש. יאיר לפיד אכזב. זה הזמן לדרך חדשה", כך אמר הערב משה כחלון, יו"ר מפלגת כולנו מול מאות מתומכיו,כשהציג את 11 החברים הראשונים במפלגתו. סיסמת הבחירות של כחלון תהיה 'המדינה היא של כולנו'.
כחלון את רשימתו בגבעת ברנר, שם ניתן היה לראות בפעם הראשונה התלהבות מפעילי המפלגה עליה הכריז כחלון לפני כחודשיים. פעילים רבים הגיעו ובינהם גם צ'רלי ביטון, שנמנה עם מייסדי תנועת המחאה הישראלית הפנתרים השחורים ב-1971. "באתי לתת קצת תמיכה שיהיה סולידריות ולראות שהדבר הזה הולך ומתפתח ומקבל מימד של תנועה חברתית מפלגתית שתלחם נגד יוקר המחיה ולטפל בזוגות הצעירים שלנו שאוכלים אותה מכל הכיוונים", אמר ביטון והוסיף: "צריך איש כמו כחלון שיעשה מלחמה אמיתית. הוא חייב להצליח - אין לו ברירה."
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
כחלון עצמו היה נרגש ביותר כשעמד על הבמה לאחר ששרון חזיז הציגה את 11 המועמדים הראשונים של המפלגה. "הבחירות הקרובות הן לא בין ימין לשמאל, הבחירות הקרובות הן בין מנהיגים שאכפת להם למנהיגים שלא אכפת להם. הבחירות הבאות הם בין קבוצות הכוח לבין האנשים שמנסים לפרק אותן", אמר משה כחלון והוסיף: "לא ניתן לסיסמאות לבלבל אותנו. שום ספין לא יסית אותנו מהדרך של מפלגה חברתית כלכלית שבאה מהעם ודואגת לעם. הממשלה היוצאת, כולה, בלי הבדל, צריכה לתת דין וחשבון לציבור על מה קרה בשנתיים האחרונות. מדוע מחירי הדירות הגיעו לאן שהגיעו? מדוע יוקר המחיה עלה לממדים האלה? מדוע הפערים בין עניים לעשירים הגיעו לרמה הזאת? מישהו צריך לתת דין וחשבון על הדברים האלה".
רשימת המועמדים במפלגת "כולנו":
1. משה כחלון
2. אלוף במיל' יואב גלנט
לשעבר אלוף פיקוד הדרום, מפקד שייטת 13 ומזכירו הצבאי של רה"מ אריאל שרון ז"ל, כיום יו"ר אגודת ידידי נכי צה"ל.
3. צגה מלקו
עיתונאית ברשות השידור, סופרת, פעילה חברתית וממובילות המאבק בפרשת השמדת מנות הדם של הקהילה האתיופית.
4. ד"ר מייקל אורן
לשעבר שגריר ישראל בארה"ב (2009-2013), סופר, דוקטור להיסטוריה של המזרח התיכון מאוניברסיטת פרינסטון ופרופ' אורח בהרווארד וייל.
5. רחל עזריה
סגנית ראש עיריית ירושלים וחברת מועצת העיר, קידמה רפורמות בתחום החינוך ומעמד האישה וממובילות מחאת העגלות.
6. אלי אלאלוף
יו"ר הועדה למלחמה בעוני, חתן פרס ישראל למפעל חיים על תרומתו למען שוויון וצדק חברתי, לשעבר מנכ"ל קרן רש"י.
7. ד"ר יפעת שאשא-ביטון
סגנית נשיא המכללה ומנהלת בית הספר ללימודי המשך ופיתוח מקצועי במכללה האקדמית להכשרת מורים אוהלו בקצרין. כיהנה כסגנית ראש עיריית קריית שמונה והממונה על החינוך והנוער בעיר.
8. אלי כהן
רואה חשבון, רב-סרן (במיל'), משנה למנכ"ל חברת הכשרת הישוב, כיהן כראש תחום תאגידים בחברת הדירוג SNP, מרצה באוניברסיטת תל-אביב.
9. רועי פולקמן
מומחה במדיניות ציבורית, בוגר אוניברסיטת הארוורד. לשעבר מנהל האגף למדיניות ותכנון אסטרטגי ויועץ לראש העיר ירושלים. ממייסדי ארגון הצעירים רוח חדשה.
10. עו"ד מירב בן-ארי
משפטנית. חברת מועצת העיר תל אביב יפו מטעם רשימת "רוב בעיר", מחזיקת תיק קידום נוער בעירייה. מייסדת ומנהלת מרכזי "דרך האתגר" לחינוך והעצמת בני-נוער.
11. שי באב"ד
כיהן כמנכ"ל הרשות השנייה, ובעבר כמנכ"ל צים ישראל והמזרח הקרוב. רב סרן במיל' בשייטת 13 בעבר יו"ר חברת ממשלתית במינוי שר האוצר.
אתמול התייצב כחלון לראיון מיוחד ל"ישראל היום", בו דיבר על המצע החברתי-כלכלי של מפלגתו, על העובדה שלא יסכים לחלק את ירושלים או לחזור לגבולות 67', ועל הרשימה החדשה של מפלגת העבודה שלדבריו יש בה הרבה כוכבים ואנשים מהשמאל הקיצוני יותר. כחלון גם התייחס לבעיה שנוצרה לאחר שהציג את צגה מלקו, מספר 3 ברשימתו, ואמר: "מן הראוי שהיא הייתה צריכה לדעת את כל הפרוצדורות לפני כן".
צילום: יוסי זליגר
כחלון הגיע לראיון כשהמפלגה שלו די מדשדשת בסקרים, על פיהם תצליח להגיע רק ל-7-10 מנדטים, אבל מבחינתו הוא לא חושש. היום אמר שרק שבועיים לפני הבחירות ניתן יהיה לדעת לאן נושבת הרוח: "כרגע אין לנו הערכה, עוד לא התחלנו את הקמפיין. ככל שיהיו יותר מנדטים, כך נוכל ליישם את התוכניות שלנו. אני מניח ששבועיים-שלושה לפני הבחירות נוכל לדעת יותר מה מצבנו".
"ירושלים תישאר מאוחדת"
למרות שהוא מתעקש לקרוא למפלגתו מפלגת מרכז, "כולנו" נוטה חזק לכיוון הימין, כחלון שטח בשני משפטים את משנתו המדינית ולפיה רואים היטב לאן נושבת הרוח. "מבחינה מדינית ירושלים תישאר מאוחדת, מדינה יהודית, ויתור על זכות השיבה, לא לחזרה לגבולות 67'. צריך שיהיו גושי התיישבות וצריך לחזק את ביטחונה של מדינת ישראל", אמר.
כחלון התייחס לרשימה החדשה של מפלגת העבודה, שלפי הבית היהודי היא מפלגה "פוסט ציונית". "ברשימה החדשה של מפלגת העבודה יש רק חיסרון אחד - אין שם אנשי ביצוע, אין שם אנשים שמדברים על רפורמות, על שינויים כלכליים ומבניים. יש שם הרבה תיאוריה והרבה כוכבים, אבל ביצועים לא ראיתי שם. יש שם אנשים מהשמאל היותר קיצוני, אבל כנראה מפלגת העבודה החליטה למקם את עצמה במקום הזה".
לדברי כחלון, מפלגתו תיישם את כל המלצות ועדת אללוף לעוני. אם כעת הממשלה רק החליטה לאשר שמינית מהעלות התקציבית שלה שהיא כמיליארד שקלים, הוא מתכוון ליישם את כולה. "צריך ליישם את המלצות ועדת אללוף במלואן. זה אומנם רב שנתי, לא בבת אחת, אבל למדינה יש מספיק כסף והיא יכולה לעמוד בזה. המטרה פה היא ראויה, וההשקעה היא אמיתית - חילוץ מאות אלפים מהעוני".
"התספורות צריכות לעבור מהעולם"
באשר לטייקונים, נשמע כחלון חד משמעי ואמר אסור לאפשר את התספורות. "אני חושב שזאת עוולה ממדרגה ראשונה לאפשר לאנשים לקחת כסף ציבורי, לנהוג בו בחוסר אחריות ואחר כך לעשות לו תספורות. חמור מזה, שאחר כך נותנים לו כסף שוב. תספורת זה דבר שצריך לעבור מהר מאוד מהעולם", אמר כחלון, והוסיף באשר לשמועות על קשריו עם יצחק תשובה: "אין לי שום קשר עם יצחק תשובה. אני מכיר את האיש, אבל מעולם הוא לא הציע לי אגורה ומעולם לא נהניתי - לא במישרין ולא בעקיפין - לא מתרומה ולא מנכסים שלו. כל הדיבורים האלה הם של אנשים אינטרסנטים, והייתי מגדיר אותם בין אווילות לבין רשעות. לדעתי לא היה צריך לעשות לו תספורת".
המבוכה של כחלון
כחלון התייחס גם למיני-מבוכה שנוצרה לו בעקבות הצגה של צגה מלקו כמועמדת לרשימתו לכנסת, שעדיין לא ברור אם היא תוכל להיות ברשימה, מאחר ולעובדי מדינה יש צינון של 100 ימים. "אני לא מכיר את הפרטים של מה שהיא עשתה או לא עשתה. בואו נעשה סדר, צגה מלקו הגיע לקבוצה של אנשים שראיינו אותה, לאחר מכן המליצו בפניי עליה, קיבלתי אותה ודיברתי איתה. מין הראוי שהיא הייתה צריכה לדעת את כל הפרוצדורות, בסוף התברר שהפרוצדורות הללו תקפות מבחינתה, ובגלל איזה פער בין תפקיד לבין דרגה נוצר המצב הזה. יש כרגע התנהלות משפטית על רקע הדבר הזה ואני בטוח זה יוסדר והיא תהיה ברשימה", אמר.
מתברר שכחלון חושש בעיקר מדבר אחד - שמה שהיה הוא שיהיה, וגם הבחירות הללו תהיינה לשווא. "אני חושש שאנחנו נתעורר ב-18 במארס ונמצא פה אותה מפה פוליטית, נמצא את אותם הגופים שאשמים בזה שהמדינה פה תקועה, שמחירי הדיור עולים, שיוקר המחייה עולה, שהפערים מתרחבים והמדינה תישאר עוד כמה שנים במצב שהיא היום. זאת תהיה בשבילי אכזבה".
מסתמן: הדלק יירד מתחת ל־6 ש' לליטר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו