צילום: רויטרס // אובאמה

מסר מאובאמה: מחויב למו"מ המדיני עד לתום הקדנציה

הנשיא האמריקני מתערב בבחירות בישראל? • שגריר ארה"ב בישראל: "זוהי אזהרה - גם אם יש שיתוק פנימי, נשיאי ארה"ב מעורבים יותר בסוף כהונתם"

איתות ברור וחריף לישראל מכיוון נשיא ארה"ב ברק אובאמה: לא ארפה מהמו"מ עם הפלשתינים גם בשנתיים האחרונות לכהונתי. שגריר ארה"ב בישראל, דן שפירו, העביר את המסר הזה אמש בנאום שנשא בכנס של מרכז בגין־סאדאת למחקרים אסטרטגיים באוניברסיטת בר־אילן. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

"אין פתרון אחר", אמר שפירו, "זולת הסכם קבע ופתרון שתי מדינות לשני העמים". השגריר שפירו בחר לומר את הדברים מעל אותה במה שבה ראש הממשלה בנימין נתניהו התחייב ב־2009 על הכרה ישראלית בפתרון מדינה פלשתינית לצד מדינת ישראל. לדברי השגריר, "אנחנו נשארים מחויבים להשגת פתרון של שתי מדינות כי איננו רואים שום אלטרנטיבה אחרת שתשיג את המטרות הלגיטימיות של הישראלים והפלשתינים".

שפירו הבהיר כי יש מחויבות אמריקנית לתהליך השלום: "ישראלים עוקבים אחרי הפוליטיקה האמריקנית ומאז בחירות אמצע הקדנציה נשפך הרבה דיו על משמעות השנתיים הקרובות. אז הנה האזהרה שלנו: אנו ממשל מפולג, שבו מפלגה אחת שולטת בקונגרס ואחרת בזרוע הביצועית. הדבר הזה לא אומר בהכרח שיתוק במדיניות החוץ. אי אפשר לשגות לגבי מדיניות החוץ שלנו - החוקה מספקת לנשיא את הנתח הגדול ביותר של הכוח. לקונגרס תפקיד קריטי, אבל ההיסטוריה מראה כי גם אם יש שיתוק פוליטי פנים־מדינתי, נשיאים לעתים קרובות מעורבים באינטנסיביות רבה יותר בביטחון המדינה לפני סיום הקדנציה שלהם".

יעלון: הצבנו בפני גורמים בסוריה קווים אדומים

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...