צילום: אלן שיבר // שחקני מכבי והפועל פ"ת. "כן לאלימות, לא לספורט"

מכבי והפועל פ"ת חתמו על אמנה נגד אלימות

המלאבסים מנסים ליצור אווירה רגועה לפני הדרבי • עידן בראון: "כולנו רוצים לשמור על אחווה במגרשים"

כן לספורט, לא לאלימות", זהו הסלוגן של קמפיין אשר עושה בימים האחרונים עיריית פ"ת, אשר במסגרתו, נפגשו היום לארוחה משותפת שחקנים ובכירים של שני המועדונים בעיר, מכבי והפועל, כמה ימים בלבד לפני הדרבי המסקרן בין שתי הקבוצות.

 

המטרה ברורה – לנסות ליצור אווירה רגועה לפני המשחק, על מנת שאירועים אלימים כמו שהיו בדרבי התל אביבי, לא יחזרו. דרך אגב, העירייה החליטה גם לצ'פר את האוהדים שיגיעו לדרבי, כאשר כשעה לפני ההתמודדות בין הקבוצות מאם המושבות, תתקיים באצטדיון הופעה של רון שובל וטום קשתי, לשעבר שוער בסגל של הפועל פ"ת.  

 

לירוי צעירי, קאלה דרשלר וקובי מוסא מהפועל ונאור פסר וצחי גיגי ממכבי חתמו באירוע על אמנת אחווה וספורטיביות בין הקבוצות. בנוסף החליטו באירוע לאתגר קבוצות אחרות באמצעות סרטוני וידאו על מנת שיחתמו על האמנה. הקבוצות הראשונות שאותגרו הן בני יהודה ומכבי ת"א. ראש העירייה, איציק ברוורמן, איתגר את רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב

 

מאמן הפועל פ"ת, עידן בראון, סיפר: "אני חושב שזה היה מאוד חשוב לעשות את האירוע הזה לפני הדרבי. אנחנו עוסקים בספורט וכולנו רוצים לשמור על אחווה במגרשים ומחוצה להם. אני מקווה שהאמנה שחתמנו עליה היום תפתח את הדלת למלחמה האמיתית באלימות".

 

יורם עינב, מנכ"ל הפועל פ"ת, הוסיף: ״כולנו מקדמים את המלחמה באלימות ורוצים לראות אווירה נקייה במגרשים והכי חשוב אחווה. האירוע היום הוא חשוב בכדי להוביל מהלכים שבהם הספורטיביות מתחילה קודם כל מהמגרש. אם אנחנו נייצג את רוח הספורטיביות זה גם ידבוק באוהדים״.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...