גולאב ג'מון. פירות העונה. קרם זעפרן. גלידת קולפי

טאיזו מציגה: תפריט סובב עולם

כמה פעמים יצא לכם לשבת מול מסך הטלוויזיה ולהזיל ריר? כמה פעמים אמרתם לעצמכם שאתם חייבים להגיע לדוכן הנידח הזה שראיתם בתכנית תיירות כלשהי? עכשיו לא צריך לנסוע רחוק - טאיזו מציגה תפריט בהשראת "המסע המופלא" של אהרוני וגידי

ישראל אהרוני וגידי גוב מסתובבים בשוק מקומי בצפון הודו. אהרוני קצת מאבד כיוון ומבין שהלך לאיבוד, המשימה הכי קשה עבורו כעת היא לבשר לגוב המורעב שאין לו מושג איפה הם. בלוטות הטעם שלי גם יוצאות מגדרן, תוך כדי צפיה, מזדהה עם רעבונו של גוב ורוצה כבר לראות את המנה המיוחדת שבשבילה טרחו כל כך להגיע עד לאותו שוק נידח הודו. כאשר הם כבר מוצאים את המקום, אני שיכורה לגמרי מהריחות של השוק ויכולה ממש לדמיין  איך אני אני אוכלת ביחד איתם, אילו רק יכולתי. החדשות הטובות הן, שכעת אני יכולה.

 

לעוד כתבות אוכל והמלצות הכנסו לעמוד האוכל שלנו 

 

לרגל עלייתה של העונה החדשה של התכנית, יוגש תפריט מיוחד במסעדת טאיזו. בתפריט שיוגש עד ל-12 בנובמבר יככבו המנות הבולטות של המסע. את המנות הססגוניות בהשראת המקומות הנידחים והיפים בהם ביקרו אהרוני וגידי, פיתחו יחדיו שף יובל בן נריה ממסעדת טאיזו ושף ישראל אהרוני.

מספר מנות כבר מככבות בתפריט הקבוע של Taizu אך יקבלו אדפטציה והשראה של השף אהרוני וכן ישולבו מנות חדשות ומסעירות מהפרקים שעסקו במאכלי הרחוב של ווייטנאם, הודו, תאילנד וסין. 

החיבור בין "המסע המופלא" לבין Taizu הינו טבעי, בסדרה יוצאים אהרוני וגידי למסע הרפתקאות קולינארי ומגיעים למקומות הנידחים ביותר, לנופים מרהיבים וחוקרים יחד את התרבויות והחיים כפי שמשתקפים מאוכל הרחוב.  בין היתר ביקרו במדינות: וייטנאם, תאילנד הודו ובעונה החדשה יבקרו באתיופיה, הולנד, דרום סין וקוריאה.

אני יוצאת למסע המופלא שלי בגוש דן, על דרך נמיר ועד לבר השוקק של טאיזו. מבקשת לחוות הרפתקאות אוכל נועזות מרחבי אסיה דרך צלחות ססגוניות ומיוחדות. נוגסת בזהירות במומו עגל טיבטי מהביל. כופתאה עגלגלה שתוכה נוזל על שפתיי וקצת על סנטרי. אחריו את הגירסה המרכז אסייתית של הדים סם, הלא הוא המנטו, כאן במילוי כבש ופיסטוקים ואלף טעם וטעם. ממשיכה עם שעטנז צרפתי ויטנאמי ואל סנדוויץ' פריך ומלא בכל טוב- באן מי שמו.

ממתיקה בגולאב ג'מון הודי, מתוק ומלא ברק ומסכמת את המסע האורבני שלי כמופלא עד מאוד.

מסעדת טאיזו

טלפון: 03-5225005

 

•   •   •

כל העולם בצלחת שלך 

ויאטנם:

ספרינג רול שרימפס |  כוסברה ויאטנמית | קריספי שאלוטס | מלפפונים | תמרינדי |

המנה הופיעה בפרק המסע בו ביקרו השניים בויאטנם. הספרינרולס הויאטנמים עשויים דף אורז דקיק מגולגל וממולא בכל טוב, הוא הנושא המרכזי בפרק.  מגוון הספריגרולס בויאטנם הוא עצום ומציג וריאציות מרהיבות בנושא. באחת הסימטאות בסייגון ישבו גידי ואהרוני מול בעלת דוכן שהכינה מנה מענגת במיוחד של ספריגרולס מטוגנים כשהיא מדגימה לשניים את כל תהליך ההכנה.

באן מי | פורק בלי | פטה כבדים | חמוצים | חמוצים | צ'דר |

הבאן מי היא דוגמא מובהקת של ההשפעה הצרפתית על המטבח המקומי. הצרפתים ששלטו בויאטנם שנים רבות השאירו אחריהם טביעות אצבע רבות על המטבח המקומי והבאן מי הוא הבולט שבהם: בבאגט "משובח" חצוי לאורכו מניחים מיני בשר, קר או חם, מיני פאטה, כולם בטעמים ויאטנמיים, ירקות כבושים וממרחים ותבלינים מקומיים. זהו סנדביץ צרפתי=ויאטנמי שמאחד את הטוב של שני המטבחים האלה למנה אחת.

מרק פו | שייטל | אטריות אורז טריות | נבטים | כוכב אניס |

הבוקר מתחיל בדרך כלל במרק פו. ילדים, מבוגרים וזקנים יושבים בהמוניהם בדוכני הרחוב הרבים הפזורים בעיר, רוכנים על קערת מרק פו, מרק צח וקל שטעמו המיוחד נובע מג'ינג'ר ובצלי שאלוט שנקלו על גריל פחמים טרום הכנסת לבישול במרק.  אל המרק מוסיפים ברגע האחרון אטריות אורז טריות, פרוסות בשר דקיקות, נבטים טריים ופריכים. מתבלים ברגע האחרון ברוטב דגים, מיץ ליים וצ'ילי. ערימה נאה של עלי נענע וכוסברה מעל משלימים את התמונה.

הודו:

מלאי קופטה | תפו"א | פאניר | כורכום | קשיו | אגוזים וצימוקים |

מדינת פונג'אב, מדינתם של הסיקים היא מולדתה של מנה זו, אחת הפופולריות בהודו, ובצדק. כדורי גבינת הפניר המתובלים כדבעי, מטוגנים קלות עד להזהבה קלה ואז הם מתבשלים ברוטב סמיך ועשיר. עיקר טעמו המיוחד הוא מחמאת אגוזי הקשיו שהוא מכיל.

מלאי קופטה. תפוא, פאניר, כורכום, קשיו, אגוזים וצימוקים

 

קורמה בקר | יוגורט באפלו | בצל חום | זוקיני בייבי | תרד תורכי | פארטה |

תבשיל המתבשל בישול ארוך עשיר בתבלינים, בשר כתף בקר שנחתך לקוביות, על בסיס בצל מקורמל, יוגורט, תמרים, שקדים, גראם מסאללה, קישואים קטנים, באקצ'וי ותרד. מוגש לצד אורז וראיטה.

 

קורמה בקר. יוגורט באפלו, בצל חום, זוקיני בייבי, תרד תורכי, פארטה

 

תאילנד:

קארי ירוק | קציצות שרימפס | פריקי | בזיליקום תאילנדי | קפאו | צ'ילי ירוק |

לקארי התאילנדי יש גרסאות רבות. הקארי הירוק הוא העשיר והריחני מכולם והוא מדגים יפה את איזון הטעמים המופלא והמדויק שהמטבח התאילנדי מצטיין בו. אל תוך הרוטב הקטיפתי, מרוהד הטעמים וניחוחות העולים ממנו, מבשלים מיני ירקות, בשר, או דגים ופירות ים. קציצות שרימפס הוא אופציה עדינה במיוחד.

סין:

מנטו כבש | בצל מקורמל | כמון | פיסטוק מסאללה |

המנטו היא הגרסה המרכז אסייתית של הדים סם הסיני. הבצק הדקיק הוא אותו בצק, צורת הקיפול דומה מאד, טכניקת הבישול אדים היא אותה טכניקה, רק המילוי והטעמים הם אלה של מרכז אסיה כשטעמו של שומן הכבש וגרגירי הכמון נותנים את הטון העיקרי. מנטו דלעת הוא אחד הפופולריים שבניהם.

מומו | כבד עגל חלב | פלפל סצ'ואן | הל סיני | צ'ילי קשמירי |

המומו, לעומת זאת, הוא הגרסה הטיבטית של הדים סם הסיני, ויחד עם הגולים הטיבטיים בצפון הודו הוא התנחל גם שם, רק שאת המומו מבשלים במים ולא על אדים ומיזוג של טעמים הודיים-סיניים עושים את ההבדל.

מנת קינוח- הודו:

 גולאב ג'מון | פירות העונה | קרם זעפרן | גלידת קולפי |

מכל מטבחי המזרח הרחוק, זה ההודי מצטיין מכולם בכל הקשור למנות מתוקות. ומכל המנות המתוקות שהמטבח ההודי מציע, הגולאב ג'מון הוא הפופולרי ביותר. כדורי חלב מרוכז כגבינה, שחומים, רכים ונימוחים, מבושלים בסירופ סוכר ניחוחי מייצרים מנת קינוח מענגת במיוחד. כאן, בפרשנות אישית של יובל בן נריה.

ישראל אהרוני. גידי גוב ויובל בן נריה/ צילום: יח"צ

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...