החלטת בג"ץ על סגירת מתקן השהייה סהרונים בחולות הוציאה השבוע את תושבי דרום תל אביב לרחובות. סופיה מנשה המתגוררת בשכונת נווה שאנן בדרום תל אביב מזה 30 שנים סיפרה בראיון לישראל היום כי היא ממעטת לצאת מהבית. "אחרי 5 בערב אני עולה הביתה ולא יוצאת. אני סגורה פה בגטו והם חופשיים. בימים שבהם אני חוזרת בערב אני מתקשרת לשוטרי מג"ב שיבואו ללוות אותי הביתה. למה במדינה שלי אני צריכה ליווי ממג"ב הביתה?".
כתבת: ליטל שמש צילום: משה בן שמחון עריכה: עדי אלחדיף
ועדת הפנים של הכנסת בראשות ח"כ מירי רגב, התכנסה השבוע בעקבות ההחלטה ושמעה את תושבי השכונות. בין הדוברים הייתה אורלי יוגר, מנכ"ל המרכז למדיניות הגירה ישראלית שאמרה: "ההחלטה לטעמנו משקפת ניתוק מוחלט מהמציאות בשטח. בעינינו החוק הישראלי היה מידתי והולם ואפשר למשטרה כלים הרתעתיים. היום המשטרה נותרה בלי כלים להתמודד עם מבקשי העבודה הבלתי חוקיים".
בעקבות פסק הדין שוחח שר הפנים גדעון סער עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, והציע לקיים דיון דחוף בראשותו להערכות בעקבות הפסיקה.
המוקד לפליטים ולמהגרים, האגודה לזכויות האזרח, א.ס.ף - ארגון סיוע לפליטים ולמבקשי מקלט בישראל, קו לעובד, רופאים למען זכויות אדם ואמנסטי אינטרנשיונל ישראל, אשר עתרו לבג"ץ בעניין זה, מסרו בתגובה: "בית המשפט הבהיר היום פעם נוספת, באופן חד משמעי וחריף, כי המדיניות כלפי מבקשי מקלט לא יכולה להסתכם בכליאה המונית של אנשים חפים מפשע או הזנחה מוחלטת של הנושא. אנו קוראים לממשלה: זה הזמן לפעול באופן אמיתי למען תושבי דרום תל אביב ומבקשי המקלט גם יחד – על ידי השקעת כספים בשיפור שירותי הרווחה, הבריאות, והדיור במקומות המאכלסים מבקשי מקלט, ויצירת פיזור טבעי של הקהילות על ידי הענקת רישיונות עבודה מוסדרים ותמריצים לבעלי עסקים ברחבי הארץ".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו