רה"מ בנימין נתניהו בנאומו בעצרת האו"ם, אמש // צילום: אבי אוחיון, לע"מ // רה"מ בנימין נתניהו בנאומו בעצרת האו"ם, אמש

"נתניהו נגע בכל הנקודות החשובות"

פרשנות: רה"מ יצר "מסלול עוקף אבו מאזן", וקישר בינינו לבין מדינות ערב

אמש נשא ראש הממשלה בנימין נתניהו, את נאומו מול העצרת הכללית של האו"ם לעיני כל העולם. בריאיון באולפננו שערכנו עם אלי חזן מהמרכז להכשרה פוליטית הסביר חזן כי נאומו של ראש הממשלה היה אפקטיבי מכמה סיבות.

"נתניהו יוצר הבחנה ברורה בין האיסלאם הקיצוני לבין העולם החופשי", מסביר חזן, "הוא השווה בין דאעש לחמאס ודיבר על שניהם כעל סרטן שעלינו לרפא. נתניהו מזכיר לאמריקנים שהחמאס גינה אותם על חיסול בן לאדן ומשבח את אובמה על ההפצצות בסוריה. למעשה, הוא יצר קשר מסוים בינינו לבין מדינות ערב המתונות - שכן הסכנה מהתחזקות דעאש היא משותפת".

"לצד כל אלו, ראש הממשלה מושיט יד לשלום תוך שהוא מצביע על שינוי הפרדיגמה שהוביל יצחק רבין ולפיה שלום עם הפלשתינים יוביל לקשרים עם מדינות ערב. נתניהו הסביר שהקשרים והאינטרסים המשותפים עם מדינות ערב עשויים להוביל לחיבור עם הפלשתינים ולהביא עתיד מבטיח לשני העמים", כך לדבריו של חזן.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...