מבית המשפט בניו יורק - לחקירת אירועי צוק איתן // צילום: רויטרס // מבית המשפט בניו יורק - לחקירת אירועי צוק איתן

חוקרת פשעי מלחמה תחקור את "צוק איתן"

החברה החדשה בוועדת הבדיקה של האו"ם: שופטת בביהמ"ש העליון בניו יורק לשעבר • בעבר השתתפה בוועדות בדיקה של האו"ם לחקר פשעי מלחמה לכאורה באפריקה

לאחר שאמל עלמודין, עורכת הדין הלבנונית וארוסתו של ג'ורג' קלוני, הודיעה כי לא תשתתף בוועדת החקירה לאירועי "צוק איתן" שמינתה מועצת זכויות האדם של האו"ם, רבים בישראל נשמו לרווחה. אלא מי שמונתה אמש למחליפתה, השופטת האמריקנית מארי מק'גאוון-דיוויס, בוודאי לא תפיג את חששותיהם של הבכירים בירושלים.    

עבור מק'גאוון-דיוויס, שעל מינויה הודיע אמש ראש הוועדה איש האקדמיה הקנדי ויליאם שאבס, זו לא תהיה הפעם הראשונה שבה היא מעורבת בוועדה שישראל רואה כמוטה ולא לגיטימית. השופטת האמריקנית הייתה חברה בוועדת גולדסטון שבדקה את התנהלות ישראל במהלך מבצע "עופרת יצוקה" בעזה. אז, סירבה ישראל לשתף פעולה עם הוועדה שהוציאה תחת ידיה דוח חריף שביקר קשות את צה"ל והממשלה. ישראל, ארה"ב ומדינות אחרות גינו בחריפות את הדוח והאשימו את הוועדה בחד צדדיות.

לאחר פירוק ועדת גולדסטון, מק'גאוון-דיוויס עמדה בעצמה בראשות עוד ועדה של האו"ם שמונתה לחקור את אירועי "עופרת יצוקה". בדוח שהעבירה השופטת למועצת זכויות האדם היא האשימה הן את ישראל והן את חמאס בכך שלא ביצעו חקירה משמעותית של הטענות לפשעי מלחמה. למרות שהודתה כי ישראל הקדישה "משאבים משמעותיים לחקירת 400 טענות להתנהלות מבצעית לא ראויה", היא הדגישה כי "אין סימנים שישראל חוקרת את המעשים של אלו שתכננו, עיצבו, פיקדו והשגיחו על מבצע עופרת יצוקה". 

מעבר לתפקידיה באו"ם, למק'גאוון-דיוויס יש נסיון של 24 שנה במערכת המשפט של ניו יורק, כאשר במחצית מהן היא שימשה כשופטת בבית המשפט העליון של המדינה. מעבר לכך, היא הייתה מעורבת בעוד חקירות סביב פשעי מלחמה לכאורה בסיירה לאון, קמבודיה ורואנדה. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...