מוזלי עם גרנולת קוסקוס // צילום: לירון אלמוג // מוזלי עם גרנולת קוסקוס

קוסקוס: לא מה שחשבתם

בתוך מאפינס או כחטיף בריאות • אפילו קוסקוס יכול להפתיע

במפעל הקוסקוס המשפחתי עומד ריח חזק של חיטה באוויר. ריח דחוס וממכר. אני מטיילת בשבילי הסולת מחדר לחדר, עוקבת בעניין רב ובסקרנות אחר תהליך הייצור החדשני המתחקה אחר זה המסורתי.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

מכונות גדולות, מבריקות ורועשות מאדות, בוררות, מסננות, מייבשות, שוקלות ואורזות בקצב מהיר ואחיד. מהמפעל הקטן והוותיק שבפאתי נתניה מספקת משפחת שריקי אריזות קוסקוס דק, בינוני ומלא לכל רחבי הארץ וגם מחוצה לה.

כמי שתפריטי ילדים מוכרים לה עד מאוד, אני כבר יודעת שהמאכל המסורתי מצפון אפריקה הפך לשגרתי ולאהוב בקרב ילדי ישראל. גם אצלי בבית הקוסקוס מככב. לרוב "על יבש", כתוספת פחממתית פשוטה וקלה להכנה. אך לפעמים, כששורה עלי הרוח וביכולתי להשקיע מעט יותר מחשבה ויצירתיות בתפריט המשפחתי, אני משתמשת בקוסקוס כחומר גלם לכל דבר.

מוסיפה לתערובת של קציצות רכות ונפלאות וגם עוטפת בפתיתי קוסקוס מבושלים, לאחר הטיגון יתקבלו קציצות פריכות ומענגות. מערבבת תערובת מאפינס זריזה ומוסיפה כוס גדושה של קוסקוס, כדי שיעניק לחות ועסיסיות. וגם אופה גרנולה ביתית, שאהובה כל כך על ילדיי, מוסיפה מעט קוסקוס מלא, והנה עושר של אגוזים, דגנים ומתיקות.

*   *   *

מוזלי עם גרנולת קוסקוס

החומרים (ל־6 מנות):

• 2 כפות שמן קוקוס או שמן קנולה או חמאה 

• 1/3 כוס סילאן טבעי ללא תוספת סוכר

• 1 כף סוכר דמררה

• 1 כוס שיבולת שועל שלמה (לא אינסטנט)

• 1 כוס גרעיני חמנייה וגרעיני דלעת 

• 1 כוס שבבי שקדים ואגוזי פקאן שבורים

• 1 כוס גדושה קוסקוס מלא מבושל לפי הוראות היצרן 

להגשה:

• 3 כוסות יוגורט

• שלל פירות העונה חתוכים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל־170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבבים את כל המרכיבים, כך שהשמן והסילאן יעטפו את כל החומרים היבשים באופן אחיד.

3. מפרזים בצורה אחידה בתבנית ואופים כ־20 דקות. בזמן האפייה מערבבים את התערובת שבתבנית כדי שתזהיב באופן אחיד.

4. לאחר האפייה מניחים לתערובת להצטנן ולהתקשות (כשהתערובת יוצאת מהתנור הגרנולה עדיין אינה פריכה, אך כשתתייבש היא תקבל את המרקם הרצוי).

5. מגישים: יוצקים את היוגורט לגביעים, מפזרים מעל גרנולה, מקשטים בפירות העונה ומגישים מייד.

מאפינס זיתים, גבינות וקוסקוס

 

החומרים (לכ־12 יחידות):

• 1 כוס קמח תופח מאליו

• 1 כוס קוסקוס בינוני מבושל לפי הוראות היצרן

• 1/2 כפית מלח

• 2 ביצים

• 1 גביע (250 גרם) קוטג'

• 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

• 1/2 כוס חלב

• 50 גרם חמאה מומסת

• 1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים

לקישוט: חופן קוסקוס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל־175 מעלות.

2. מערבבים את כל המרכיבים וממלאים תבנית שקעים או עטרות נייר המיועדות לאפייה עד 2/3 מגובהן. מפזרים מעל קוסקוס מוכן לקישוט.

3. אופים כ־15 דקות עד שקיסם שננעץ בלב המאפה נחלץ יבש.

קציצות דג וכרובית בציפוי קוסקוס פריך

 

החומרים (ל־4 מנות):

לקציצות:

• 200 גרם פילה דג לבן (דניס, בורי, בס) נקי מעור ומעצמות (טרי או קפוא)

• 1 כוס פרחי כרובית 

• 2 כוסות קוסקוס דק מבושל לפי הוראות היצרן

• 6 כפות קמח

• 1 ביצה

• חופן טרגון

• חופן פטרוזיליה

• חופן כוסברה

• 1/2 בצל קלוף קצוץ

• 3 שיני שום מקולפות

• מלח לפי הטעם

• פלפל שחור גרוס לפי הטעם

• 1 כוס קוסקוס דק מבושל לפי הוראות היצרן ציפוי

• שמן לטיגון

להגשה:

• 1 צרור אספרגוס מקולף

• 4 כוסות פרחי כרובית

• 1/3 כוס שמן זית

• קליפת לימון מגוררת מ־1 לימון

• 1 כף זרעי כוסברה גרוסים

• מלח לפי הטעם

• פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מכינים את הירקות להגשה: מבשלים את האספרגוס במי מלח רותחים כ־4 דקות ומצננים מייד.מחממים תנור ל־180 מעלות. מערבבים את כל הכרובית וצולים כ־20 דקות. שומרים כוס גדושה לקציצות ואת השאר שומרים להגשה.

2. מכינים את הקציצות: במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבים של הקציצות למחית גבשושית אבל אחידה, מתבלים.

3. מפזרים קוסקוס מבושל על משטח העבודה, מגלגלים קציצות בידיים נקיות ומשומנות ועוטפים בקוסקוס.

4. מחממים במחבת גדולה שמן בגובה 1 ס"מ ומטגנים את הקציצות משני הצדדים כ־6 דקות.

5. מגישים את הקציצות על מצע של ירקות.

צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

maya.darin.tlv@gmail.com

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...