ההשקעה של הבנק בקהילה עמדה בשנת 2022 על 38 מיליון שקלים, בנק לאומי. , יוסי זליגר
ההשקעה של הבנק בקהילה עמדה בשנת 2022 על 38 מיליון שקלים, בנק לאומי. | צילום: יוסי זליגר

המדינה תמכור את מניותיה בבנק לאומי

כיום מחזיקה המדינה בכ־6% ממניות הבנק • המכירה תתבצע בשלבים בשנה הקרובה, וצפויה להכניס לקופת האוצר 1.2 מיליארד ש'

לאחר 31 שנה החליטה המדינה להיפרד מיתרת אחזקותיה בבנק לאומי. שר האוצר יאיר לפיד החליט למכור את אחזקות המדינה בשיעור 6.03% בבנק. ב־2011 מכר האוצר 5% ממניות המדינה בבנק לאומי תמורת 1.3 מיליארד שקלים. המכירה הנוכחית תתבצע בשלבים במהלך 12 החודשים הקרובים, בכפוף לשווי המניות בבורסה, והיא צפויה להכניס 1.2 מיליארד שקלים לקופת האוצר. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

החשבת הכללית באוצר מיכל עבאדי, המשמשת גם בתפקיד יו"ר נכסים מ.י., המחזיקה במניות המדינה בבנקים, נפגשה אמש עם יו"ר ועדת הכספים, ח"כ ניסן סלומינסקי, והגישה לו באופן רשמי את בקשת שר האוצר להעלות את הנושא לדיון מהיר בוועדה. על פי התקנון, מכירת הבנקים טעונה את אישורה של ועדת משנה חסויה בראשות סלומינסקי, אך צפויה דרישה מצד כל חברי הכנסת לקיים את הדיון במליאת הוועדה. 

בנק לאומי, בניגוד לבנקים האחרים, יימכר ללא "גרעין שליטה". בנק לאומי הוא אחרון הבנקים שהמדינה מוכרת, לאחר שהבנקים האחרים נמכרו לטייקונים. בנק הפועלים נמכר למשפחת אריסון, בנק מזרחי־טפחות נמכר למוזי ורטהיים ולמשפחת עופר, ובנק דיסקונט נמכר למתיו ברונפמן. 

בשנת 1983 הלאימה המדינה את כל הבנקים בישראל בעקבות משבר מניות הבנקים. תהליך מכירת הבנקים נגרר לא פחות מ־31 שנה, ולא פחות מ־12 שרי אוצר, חמישה נגידים ושישה ראשי ממשלה טיפלו במכירתם. לאורך כל תקופה זו נותרו הבנקים הגדולים יציבים, והצליחו לעמוד במשבר הפיננסי העולמי שהחל ב־2008. לשם ההשוואה, יותר מ־2,000 בנקים בארה"ב ובבריטניה קרסו בזמן המשבר הפיננסי, ובנקים רבים באירופה הולאמו על ידי הממשלות. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...