"לא משנה כמה בעיות היו לנו, לא היינו צריכים להיראות ככה מול בית"ר. זה לא הכדורגל שאנחנו יכולים ורוצים להציג. חסרה לנו קצת חדוות משחק ואנחנו נצטרך להחזיר אותה", כך אמר אתמול שחקן מכבי ת"א, שהציגה יכולת חלשה בניצחון שלשום 0:1 על בית"ר ירושלים, רגע לפני הכניסה לפלייאוף והדרבי הגדול מול הפועל ת"א.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
אבל בקבוצה נשמעו גם קולות אחרים, שטענו כי ההכנה למשחק לא היתה אידיאלית, לנוכח ריבוי הפציעות וגם ההיעדרויות של כמה שחקנים שהשתתפו במשחקי הידידות של נבחרות ישראל הבוגרת והצעירה.
"עבר עלינו שבוע קשה והיו גם שחקנים שלא התאמנו, אז מה שהכי חשוב הוא שהשגנו שלוש נקודות. צריך לקחת גם משחקים כאלה, נהיה מוכנים לדרבי. אם היינו מבקיעים במחצית הראשונה, יכולנו לנצח 0:3 או 0:4", סיפרו שחקנים במכבי.
במועדון טענו שלא זכור להם מספר רב כל כך של פציעות וחיסורים של שחקנים כפי שנרשם לפני המשחק.
המשבר בסגל גרם לצהובים להופיע להתמודדות רק עם 17 שחקנים רשומים בסגל במקום 18, ועם הגנה מאולתרת עקב היעדרותם של שלושת שחקני הקו האחורי - שרן ייני, קרלוס גארסיה ואיתן טיבי.
בקבוצה סיפרו שגם שחקנים שפתחו בהרכב או שותפו במהלכו כגון טל בן חיים ודור מיכה, סבלו מפציעות קלות במהלך השבוע האחרון.
"מיכה צריך לשחק יותר"
המאמן פאולו סוזה נשאל על ידי התקשורת מדוע לא פתח בהרכב עם הקשר דור מיכה, שנכנס כמחליף ובישל את שער הניצחון, והשיב: "מיכה הוא כמו ברק לוי (השוער המחליף של מכבי; ש"א) וכל השאר. אני לא נותן לאף אחד להשפיע על ההחלטות שלי".
מספר שחקנים בקבוצה חלקו אתמול על דבריו של המאמן וטענו: "מיכה צריך לשחק יותר ולא רק לעלות מהספסל". "התרומה שלו גדולה יותר כשהוא עולה כמחליף", אמרו במועדון, והדגישו כי מיכה, שפתח במשחק נגד הפועל רעננה ולא הצטיין, סבל השבוע מפציעה קטנה וגם שיחק במדי הנבחרת הצעירה.
ראש מערך הסקאוטינג של הקבוצה, אמיר תורג'מן, נכח לפני כמה ימים במשחקה של "ניר" רמה"ש נגד מכבי פ"ת כדי לעקוב אחר השחקנים המושאלים של הקבוצה, ובהם ריף פרץ ובן בן יאיר. אחד השחקנים שהרשימו באותו משחק וצדו את עיניו של הסקאוט הוא החלוץ הצעיר קני סייף, שעשוי להיות בתוכניות של הקבוצה לקראת העונה הבאה.
מושאל אחר של הצהובים הוא קשר בני יהודה רפי דהן.
בת"א סיפרו כי הצוות הרפואי של המועדון יצר קשר עם השחקן, וגם נציג הבעלים ג'ק אנגלידיס שוחח עימו. למכבי יש אופציה להאריך את חוזהו של הקשר, אך טרם התקבלה החלטה בעניין.
כמה משחקני הקבוצה ישתתפו הבוקר באירוע של עמותת "גדולים מהחיים".