עוגיות מלוחות // עוגיות מלוחות עם קמח מלא. נהדרות ליד בירה

העוגיות המלוחות של סבתא - גרסה עדכנית

עוגייה עם פפריקה? ועם פרמזן? • מלוחים זו לא מילה גסה

עוגיות מלוחות הן עוגיות שכיף שיש בבית כשמתחשק לנשנש אבל לא בא לכם מתוק. אלו עוגיות שכיף לארח איתן, נחמד להגיש אותן כמנה הראשונה של ארוחה טובה או לצד גבינות משובחות, במקום קרקרים. החלטתי הפעם להעביר לכם שלושה מתכונים מלוחים יוצאי דופן, נימוחים בפה שחלקם אף משולב בגבינות. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

עוגיות פריכות מלוחות עם קמח מלא 

כשאני מארח בערב חברים אני מכין את העוגיות האלה. עוגיות קלילות המשלבות קמח מלא, קמח לבן וכמה סוגי שומשום, והן נהדרות עם כוס בירה. העוגיות הללו מצריכות טיפה יותר עבודה מהאחרות אבל כשטועמים אותם מבינים כמה ההמתנה השתלמה. במתכון זה יש חומץ תפוחים שמטרתו גם להתפיח מעט וגם להוסיף טעם עדין. 

החומרים (לכ־50 עוגיות):

• כוס קמח מלא (125 גרם)

• כוס קמח לבן (140 גרם)

• 150 גרם חמאה חתוכה לקוביות

• 5 גרם מלח (כפית גדושה)

• 20 גרם סוכר (כף)

• 50 מ"ל מים (1/4 כוס פחות 2 כפיות)

• 45 מ"ל שמן זית (3 כפות)

• 15 מ"ל חומץ תפוחים (כף)

לציפוי: 

• ביצה טרופה

• 5 גרם מלח ים (כפית)

• 70 גרם שומשום מלא (1/2 כוס)

• 70 גרם שומשום לבן (1/2 כוס)

מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הקמחים המנופים והחמאה במהירות איטית 2-3 דקות, עד לקבלת תערובת פירורית. לאחר מכן מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים בפעולת המיקסר עד לקבלת בצק פירורי. מעבירים את הפירורים הגדולים למשטח עבודה מקומח מעט ומעבדים ידנית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. עוטפים את הכדור בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל־30 דקות לפחות. 

מחממים תנור ל־170 מעלות. מקמחים שוב את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן בגודל 20X35 ס"מ ובעובי חצי ס"מ. מברישים את הבצק בביצה ומפזרים מעל את המלח הגס והשומשום. מעבירים בעדינות את המערוך על הבצק, כדי להטמיע מעט את השומשום והמלח בתוכו. חותכים את המלבן הגדול למלבנים קטנים בגודל 2X6 ס"מ, ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של ס"מ זה מזה. אופים כ־20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט. מצננים ושומרים בכלי אטום עד עשרה ימים.

עוגיות גבינה עם פפריקה, טעם מיוחד ומפתיע. צילום: איתיאל ציון

עוגיות גבינה עם פפריקה מתוקה בציפוי תערובת שומשום

עוגיות מיוחדות מבצק עשיר, המשלב שמנת מתוקה, חמאה, חלמונים וסוד אחד קטן: הפפריקה שמעניקה לעוגייה צבע אדמדם בהיר מיוחד ושונה. הטבילה בשומשום נותנת טעם, צבע ושילוב נהדר. 

החומרים (לכ־40 עוגיות): 

• 200 גרם קמח מנופה (1.5 כוסות)

• 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

• 6 גרם מלח (כפית)

• קורט סוכר

• 6 גרם פפריקה מתוקה (כפית)

• 2 חלמונים

• 60 מ"ל שמנת מתוקה (1/4 כוס)

לציפוי: 

• 1 ביצה טרופה

• 35 גרם שומשום מלא (1/4 כוס)

• 35 גרם שומשום לבן (1/4 כוס)

• 35 גרם שומשום שחור (1/4 כוס)

במיקסר עם וו לישה מערבלים במהירות נמוכה 4-5 דקות את הקמח, החמאה, המלח, הסוכר והפפריקה עד לקבלת תערובת פירורית.

טורפים את החלמונים ומוסיפים לקערת המיקסר עם השמנת המתוקה, ומעבדים רק עד לאחידות הבצק. מחלקים את הבצק לשני חלקים, ויוצרים שני גלילים בקוטר 4 ס"מ. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לכ־30 דקות. 

מחממים תנור ל־170 מעלות. מערבבים את השומשום בצלחת שטוחה. מברישים כל גליל בביצה טרופה ומגלגלים בתערובת השומשום. פורסים את הגלילים לעוגיות בעובי חצי ס"מ ומסדרים במרווחים של ס"מ זו מזו, בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 15-18 דקות עד לקבלת עוגיות זהובות. מצננים ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד עשרה ימים. 

עוגיות מלוחות עם גבינת פרמזן, קריצה איטלקית. צילום: איתיאל ציון

עוגיות גבינת פרמזן

עוגיות מלוחות עם שילוב של גבינת פרמזן ושומשום לבן, שממש מתפוצצות בפה מרוב פריכות ומשאירות טעם של עוד. השילוב של הגבינה גם בתוך העוגייה עצמה וגם בציפוי נותן מרקם מנצח. 

החומרים (ל־60-50 עוגיות): 

• 250 גרם חמאה רכה

• 30 מ"ל שמן זית (2 כפות)

• 10 גרם מלח (כף)

• 10 גרם סוכר (כף)

• 2 ביצים במידה L

• 500 גרם קמח מנופה (3.5 כוסות + כף)

• שקית אבקת אפייה (10 גרם)

• 70 גרם שומשום לבן (1/2 כוס) 

• 150 גרם גבינת פרמזן מגוררת גס

לציפוי: 

• ביצה טרופה

• קורט מלח 

• 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק 

במיקסר עם וו גיטרה מערבלים כשתי דקות את החמאה, השמן, המלח והסוכר עד לאחידות. מוסיפים בהדרגה את הביצים וממשיכים לערבל עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, השומשום וגבינת הפרמזן וממשיכים לערבל רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל־30 דקות לפחות. מחממים תנור ל־170 מעלות. 

מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי ס"מ. בעזרת גלגלת או סכין חותכים את הבצק לקוביות בגודל 3X3 ס"מ ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של ס"מ זו מזו. טורפים ביצה ומלח, מברישים את הבצק ומפזרים פרמזן מעל. מכניסים לתנור לכ־20 דקות עד להזהבה קלה. מצננים ושומרים בכלי אטום עד עשרה ימים. 

shemo1@bezeqint.netטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...