עוגת תמרים וקוקוס // עוגת תמרים וקוקוס. כלים באדיבות כלבו עידית ברמת אביב, ת"א

יבש, בלי להתבייש

הפירות המיובשים הם כוכבי ט"ו בשבט • מתכונים לחג

נדמה שהמטבח הישראלי חוגג את חגם של הפירות המיובשים כל השנה. הם חלק מאורח חיינו, נטועים עמוק במסורות האוכל השונות שזימן לנו קיבוץ הגלויות. ואני, צברית אופיינית שכמותי, גם אני לא צריכה את 15 בחודש שבט כדי לתת את הבמה לאלה, ובכל זאת.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

כדי להשתעשע עם הנחה זו החלטתי לוותר על הטיול היומי אל המכולת ולאפות ט"ו בשבט מכל טוב המזווה. דקתיים חיפוש העלו גביע ממרח תמרים יבשים שנשאר חתום מפורים שעבר, שקית ירוקה ומאוירת של דבלים אורגניות נימוחות ומלאות טעם, זכר לרעב הבלתי נשלט של חודשי ההריון הארוכים. וגם פתיתי קוקוס מיובש בשפע, שהרי כדורי שוקולד הם עניין שבשיגרה, וחבילת מרציפן מרשרשת ומפתה מביקורי האחרון בכפר תבור.

עירבבתי, לשתי, שיבצתי, אפיתי והתפעמתי ממעשה ידיי להתפאר. עוגות תמרים וקוקוס לחות ורכות ללא טיפת חלב, ועוגת דבלים ומרציפן גבוהה והדורה שטעמה שבה את ליבי באחת.

עוגת תמרים וקוקוס

החומרים (ל־8 עוגות אישיות):

• 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

• 100 גרם שמן קוקוס בטמפרטורת החדר

• 1/2 כוס סוכר דמררה

• 2 ביצים

• 1 כוס מיץ תפוחים טבעי

• 1/2 1 כוסות ממרח תמרים

• קמצוץ קינמון טחון

• 2 כוסות קמח

• 1 כוס קוקוס טחון

• 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

• חופן קוקוס טחון לקישוט

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבניות.

במערבל מזון עם וו גיטרה מערבלים את החמאה ואת הסוכר לתערובת חלקה ומעט תפוחה.

מוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך כדי ערבול נמרץ.

מוסיפים מיץ תפוחים ומחית תמרים. מערבלים קלות.

מוסיפים קינמון, קמח, קוקוס ואבקת אפייה ומערבלים רק עד שנטמעים בתערובת.

מעבירים לתבניות. מפזרים מעל קוקוס טחון לקישוט.

אופים במשך כ־20 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה נחלץ עטוף פירורים לחים.

עוגת מרציפן ודבלים

• 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

• 1/2 1 כוסות סוכר דמררה

• 3 ביצים

• 100 גרם (שקית) שקדים טחונים

• 1/2 2 כוסות קמח מלא, מנופה

• 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

• 1 כפית שטוחה סודה לשתייה

• 3/4 כוס רוויון

• 12 דבלים קצוצות

• 200 גרם מרציפן חתוך לקוביות

• שמן לשימון התבנית

• חופן שבבי שקדים לקישוט

צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל־180 מעלות. משמנים את התבנית.

במערבל מזון עם וו גיטרה מערבלים את החמאה ואת הסוכר לתערובת חלקה ומעט תפוחה.

מוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך כדי ערבול נמרץ.

מוסיפים שקדים טחונים וחצי מכמות הקמח. מערבלים מעט. מוסיפים רוויון ומערבלים.

מוסיפים את שארית הקמח, אבקת האפייה וסודה לשתייה ומערבלים רק עד שהם נטמעים בתערובת.

מוסיפים דבלים ומרציפן ומערבבים קלות, רק עד שהם מתפזרים באופן אחיד בתערובת.

מעבירים לתבנית. מקשטים בשבבי שקדים.

אופים במשך כ־40 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה נחלץ עטוף פירורים לחים.

גם לכם יש מתכונים? שתפו אותנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...