צב ים מקבל טיפול במרכז ההצלה של רט"ג | צילום: יניב לוי/ רשות הטבע והגנים

בגלל הסערה: 16 צבי ים נסחפו לחוף והוצלו

מרכז ההצלה לטיפול בצבי ים של הרשות להגנת הטבע קלט במהלך סוף השבוע צבים שנפגעו והעניק להם טיפול רפואי • ברט"ג קוראים לציבור לפנות אליהם בטלפון 3639* במקרה של זיהוי צב בחוף

כבכל שנה, כשמגיע החורף והים גבוה וסוער, צבי ים חלשים ופגועים נסחפים עם זרמים ורוחות חזקות אל חופי הארץ ונפלטים באפיסת כוחות. ברשות הטבע והגנים מדווחים כי במהלך סוף השבוע האחרון נפלטו ונמצאו 16 צבים שכאלה בחופי ישראל ופונו אל מרכז ההצלה של הארגון.

ד"ר יניב לוי, מנהל מרכז הצלה לצבי ים ברשות הטבע והגנים, טיפל בצבים שנפלטו וסיפר: "בימים האחרונים מאז החל. סערת החורף  'אלפיס', הגיעו אל המרכז הארצי להצלת צבי ים 16 צבי ים שנפלטו לחוף אתמול הגיעו שבעה  צבי ים חומים, עברו בדיקות CT במרפאת כל חי, ונראה כי הם סובלים מפגיעות הדף. במהלך היום  הגיעו עוד תשעה צבים והם מטופלים במרכז הצלה לצבי ים".

צבי ים מפונים לטיפול, צילום: יניב לוי/ רשות הטבע והגנים

במרכז ההצלה קיבלו הצבים טיפול מיידי של מתן נוזלים ותרופות וחימום על ידי אמבטיית מים חמימים, למקרה שהם סובלים מהיפותרמיה. ועברו מספר בדיקות למצוא את הסיבה שבגינה הם נפלטו לחוף.

אנשי מרכז ההצלה לצבי ים קראו לאנשים שנתקלים בצבי ים פצועים בחופים שלא לנסות להחזיר אותם לים, וזאת מכיוון שצב שנפלט לחוף צריך טיפול רפואי - גם אם כלפי חוץ הוא נראה שלם, רוב הסיכויים שהוא סובל מפגיעות פנימיות, וציינו כי הפגיעות הנפוצות בקרב צבים שנפלטים בחוף הן דלקת ריאות, פגיעת הדף או היפותרמיה. במקום זאת הם קוראים לציבור לפנות למוקד רשות הטבע והגנים בטלפון 3639*

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...