כלב שחולץ מההצפות באוקראינה. צילום: אי.פי.איי

הלב נשבר: אלפי בעלי חיים מתו בעקבות פיצוץ הסכר באוקראינה

עשרות אזרחים אוקראיניים התנדבו לסייע לחיות שנלכדו במי נהר הדניפרו, שעלה על גדותיו • כ-300 חיות ממינים שונים מתו בגן החיות נובה קחובקה, שהיה בין האזורים בעיר שהוצפו

יותר מיממה לאחר פיצוץ הסכר בעיר נובה קחובקה שבאוקראינה, ונחשולים של מי נהר הדניפרו מציפים שטחים נרחבים בדרום המדינה, זורעים הרס וגורמים לסבל אנושי בל יתואר. אך מי שסובל לצידם של תושבי האזור הם בעלי החיים, חיות בית, חיות משק וחיות בר שנקלעו למים הגואים.

שעות בודדות אחרי האסון, החלו להגיע עשרות תמונות וסרטונים של חיות מחמד, כמו כלבים וחתולים, שנתקעו בבתים שהוצפו לגמרי. בסרטון שצולם לא רחוק מהסכר שפוצץ, נראה בונה אירופי, חיית בר האופיינית לאזור זה של אוקראינה, כשהוא נמלט מהמים שהציפו את אזור המחיה שלו.

טרגדיה סביבתית%3A בונה נמלט מההצפה במחוז חרסון

בצד הנשלט על ידי רוסיה, הודיעו הרשויות כי אלפי חיות בר, בהם מכרסמים, דגים ויונקים גדולים יותר, מצאו את מותם בהצפה. נוסף על כך, בעיירה הכבושה הוצף גן החיות המקומי, מה שהביא למותם של כ-300 בעלי חיים ממינים שונים.

על הגדה הצפונית של הדניפרו, באזור שנמצא תחת שליטת אוקראינה, מתנדבים החלו במאמץ נגד השעון להציל את חייהם של אלפי חיות בית שנלכדו באזורים המוצפים. תמונות וסרטונים רבים של לוחמים בצבא האוקראיני ושל אזרחים מחלצים כלבים וחתולים מאזור האסון, פורסמו ברשתות החברתיות השונות - והציגו מראות שוברי לב.

אנדריי ולירביץ', מתנדב ופעיל חברתי במדינה שסועת הקרבות, פרסם באינסטגרם עשרות סרטוני חילוץ של כלבים וחתולים מהאזורים המוצפים, לצד סיוע לבעליהם האנושיים. ולירביץ' נראה בסרטונים כשהוא חותר בסירה קטנה ומפנה אנשים ובעלי חיים כאחד מהבתים המוצפים למקום מבטחים.

חילוץ כלבים וחיות מחמד מההצפות בדרום אוקראינה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...