טבעות זוקיני עם טלה | צילום: אסף קרלה

משפחת הקישוא: מתכון לטבעות זוקיני ממולאות כדורי טלה של יוסי שטרית

הם דומים מאוד, אבל גם שונים - ומזכירים לי את היחסים הקרובים שלי עם אחיותיי • קבלו שני מתכונים עם ירקות שחוגגים את ההבדל, ואת הקרבה

הקישוא והזוקיני באים מאותה המשפחה: דומים - ובכל זאת שונים. לקישוא יש קליפה ירוקה בהירה, ולזוקיני ירוקה כהה. מבחינת הטעם, הזוקיני קצת יותר דומיננטי מהקישוא.

ההבדלים ביניהם מזכירים לי את מערכת היחסים שלי עם אחיותיי. היא מורכבת ומשתנה בין תקופות בחיי, לפי הגיל או הסטטוס בחיים. כל אחד מאיתנו הוא עולם בפני עצמו, אבל יש לנו הרבה קווי אופי משותפים. הערכים שהונחלו לנו בבית הורינו הם מאוד דומיננטיים, ונספגו בכולנו בצורה משמעותית. ובראשם נמצאים ערכי המשפחה.

לזוקיני קליפה כהה, צילום: אסף קרלה

אני הבן היחיד במשפחה, מספר שתיים בסדר. בהתנהגות שלי אני גם הצעיר, הילד המפונק שכולם מכרכרים סביבו - וגם הבכור, אחראי ועצמאי, והיחיד שיצא לו להתרחק מהבית. שלוש אחיותיי עדיין גרות בצפון, ואני במרכז. אך למרות המרחק הפיסי, יש בינינו יחסי מסירות ונאמנות, ואנחנו מגוננים זה על זה.

למרות המריבות, חילוקי הדעות והכעסים, שמתגלעים לפעמים, כמו בכל משפחה - בזמן אמת תמיד נהיה שם זה למען זה. שונים, אבל דומים וקרובים, ממש כמו הקישוא והזוקיני.

ממולאות כדורי טלה, צילום: אסף קרלה

טבעות זוקיני ממולאות כדורי טלה 

המצרכים:

√ 8 זוקיני
√ 2 בצלים פרוסים
√ 20 עגבניות שרי פרוסות גס
√ 10 שיני שום חצויות
√ 1/2 חופן עלי זעתר
√ 1 פלפל חריף חתוך לטבעות
√ 1/2 כוס ציר בקר (או מים)

לכדורי הבשר:
√ 1/2 ק"ג בשר טלה טחון
√ 1 כוס פירורי קמח מצה
√ 1 בצל קצוץ
√ 2 כפות בהרט
√ 1 חופן פטרוזיליה קצוצה
√ מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים כדורים.
2. חולטים את הזוקיני בשלמותם במים רותחים למשך 30 שניות ומייד מעבירים למים עם קרח.
3. חוצים כל זוקיני ופורסים דק. שומרים את הפרוסות צמודות זו לזו תוך כדי החיתוך.
4. מסדרים את פרוסות הזוקיני כך שנוצרת טבעת קטנה מכל אחד מהם.
5. מטגנים את פרוסות הבצל עד להזהבה.
6. מניחים כדור בשר במרכזה של כל טבעת זוקיני, ומניחים על הבצל שבסיר.
7. מפזרים בין כדורי הבשר את עגבניות השרי, את השום, את עלי הזעתר ואת הפלפל החריף, ומוזגים מעל את ציר הבקר או את המים.
8. מכניסים לתנור למשך חצי שעה בחום של 200 מעלות.

קישוא עם תרד ועגבניות שרי, צילום: אסף קרלה

קישואים עם תרד
ועגבניות שרי צהובות

המצרכים:

√ 15 קישואים בלאדי (הכי קטנים שיש) 
√ 10 שיני שום חצויות
√ 5 שומרי בייבי חצויים
√ מלח גס
√ 1 כפית כורכום
√ 1 קורט זרעי כוסברה
√ 1 כפית כמון
√ 2 חופנים עגבניות שרי צהובות חצויות
√ 4 ענפי תימין
√ 2 כוסות מרק עוף צח
√ 1 חבילה תרד טורקי

הירקות משחימים מעט, צילום: אסף קרלה

אופן ההכנה:

1. מטגנים במחבת את הקישואים בשלמותם, ומוסיפים את השום ואת שומרי הבייבי.
2. לאחר שהירקות משחימים מעט מפזרים מעליהם מלח גס.
3. מוסיפים את כל התבלינים, את העגבניות, את התימין ואת המרק ומביאים לרתיחה.
4. אחרי הרתיחה מנמיכים את האש ונותנים לירקות להתרכך במשך 15 דקות.
5. מטמיעים את עלי התרד בין הקישואים ומכניסים לתנור ל־10 דקות בטמפרטורה גבוהה, עד להשחמה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר