שולחן האביב. כשהטבע מגיע הביתה | צילום: אסף קרלה

טעמי הפריחה: יוסי שטרית חוגג את האביב עם מתכונים לסדר ברגע האחרון

האביב הוא זמן השפע בשווקים • קבלו ארבעה מתכונים שחוגגים את העונה ותוכלו להכין לחג - גם ברגע האחרון

האביב הוא עונה מקסימה, שגורמת גם לפריחה מנטלית. כי כשהטבע מתעורר - הכל מתחיל לפרוח ולצמוח, האוויר מתחמם והיום מתארך. זו גם התקופה שבה יש לנו המון הזדמנויות לצאת אל השווקים וליהנות מטעמי האביב הצבעוניים - ובעיקר מהמגוון המסחרר של הירקות והפירות הטריים, שיכולים להעשיר את התפריט היומי שלנו.

האביב מבשר לנו גם שפסח כבר פה, והגיע הזמן להתכונן לקראתו ולהפוך את המנהגים, את המסורת ואת הדת לחוויות כיפיות, ואולי קצת אחרות. 

בשוק. המגוון מסחרר, צילום: אסף קרלה

למשל: בכל שנה לפני פסח, אפשר להשתמש בחמץ שיש בבית כדי להכין ממנו ארוחה ולהזמין אליה חברים. או בדיקת החמץ: בודקים יחד בכל הבית ומוודאים שלא נותר בו חמץ. גם ביעור החמץ יכול להפוך לחוויה: שורפים יחד את כל החמץ שנותר.

כל שנותר עתה הוא ליהנות בליל הסדר, לשבת סביב השולחן הערוך, לקרוא בהגדה ולספר על הניסים של יציאת מצרים. והכי חשוב - ליהנות מהזמן המשפחתי המשותף וליצור זיכרונות יפים יחד.

קציצות דגים עם שום ואפונה

הקציצות. עם שומר וסלרי, צילום: אסף קרלה

המצרכים:

√ 1 שומר חתוך ל־8 פלחים

√ 1 לימון פרוס

√ 2 חופני אפונה טרייה

√ 1 עגבנייה מגוררת

√ 1 חופן עלי סלרי טריים

לקציצות:

√ 500 גרם דג לבן טחון

√ 1 פלפל ירוק חריף קצוץ

√ 1 חופן פטרוזיליה קצוצה

√ 1 חופן כוסברה קצוצה

√ 1/2 חבילה שמיר קצוץ

√ 1 כפית פפריקה מתוקה

√ 1 כפית מלח

√ 1/2 כפית כמון

√ 1/4 כפית כורכום

לרוטב:

√ 4 שיני שום ירוק פרוסות גס

√ 4 גבעולי סלרי פרוסים

√ מלח ופלפל לבן

√ 1/2 כפית פפריקה

√ 1/2 כפית כורכום

√ 1 עגבנייה מגוררת

√ 1/2 לימון סחוט

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את מרכיבי הקציצות ויוצרים כדורים.

2. הרוטב: מטגנים בסיר את השום, מוסיפים את הסלרי ומטגנים 3 דקות. מוסיפים את התבלינים והעגבנייה ומטגנים. מוסיפים את מיץ הלימון ו־3/4 כוס מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

3. מסדרים בסיר את הקציצות וביניהן פלחי שומר, פרוסות לימון, אפונה ועגבנייה מגוררת. מכסים את הסיר ומבשלים למשך 40 דקות נוספות.

4. לפני ההגשה מפזרים עלי סלרי טריים.

סלט שומר, אשכולית ופיסטוקים

הסלט. עם דבש ולימון, צילום: אסף קרלה

המצרכים:

√ 1 אשכולית אדומה, מקולפת וחתוכה לפלחים

√ 2 שומרים גדולים פרוסים דק

√ 50 גרם פיסטוקים קלויים קצוצים

√ 20 עלי נענע טריים

√ 1 גבעול בצל ירוק קצוץ

√ 1 פלפל ירוק חריף

לרוטב:

√ 1 אשכולית אדומה

√ 1/2 לימון סחוט

√ 1 כף דבש

√ 1/4 כוס שמן זית

√ 1 כף חומץ בן יין

√ מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. הרוטב: מגררים את קליפת האשכולית וסוחטים את המיץ. מערבבים את המיץ ואת הקליפה עם שאר מרכיבי הרוטב.

2. מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומוסיפים את הרוטב.

תבשיל זנב שור וארטישוק ירושלמי

זנב השור. עם יין והל, צילום: אסף קרלה

המצרכים:

√ 1 ו־1/2 ק"ג זנב שור

√ 2 בצלים קלופים וחתוכים לקוביות

√ 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות

√ 8 שיני שום קלופות

√ 1/2 בקבוק יין אדום יבש

√ 6 גרגירי פלפל אנגלי שלמים

√ 4 עלי דפנה

√ 1 כפית זרעי שומר

√ 1 כפית פפריקה מתוקה

√ 1/2 כפית כורכום

√ 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון

√ 1/2 כפית הל טחון

√ מלח

√ 10 ארטישוקים ירושלמיים קלופים

אופן ההכנה:

1. מטגנים את זנב השור במעט שמן, סוגרים אותו במחבת מכל הצדדים ומניחים בצד.

2. מטגנים את קוביות הבצל והגזר עד להשחמה ומוסיפים את שיני השום.

3. מוסיפים את היין ואת כל התבלינים ומצמצמים את הנוזל בחצי.

4. מוסיפים לסיר את זנב השור, את הארטישוק הירושלמי ו־2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.

5. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעתיים וחצי (לשים לב שהנוזלים לא מתאדים. אם חסר - מוסיפים מעט מים).

לפתות צלויות עם תמרים וקומקוואט

הלפתות. בניחוח תפוז, צילום: אסף קרלה

המצרכים:

√ 8-10 לפתות קטנות חתוכות לשמיניות

√ 10 קומקוואטים (תפוזים סיניים) פרוסים גס

√ 10-12 תמרי מג'הול מגולענים וחתוכים גס

√ 1 תפוז גדול סחוט

√ 4 כפות שמן זית

√ 2 כפות דבש

√ 1 גבעול רוזמרין

√ מלח גס

√ פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל המרכיבים ומעבירים לתבנית אפייה.

2. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור על חום של 180 מעלות למשך 30 דקות.

3. מסירים את נייר הכסף ואופים 10 דקות נוספות בחום של 220 מעלות, עד להשחמה.

סירי Roso - מבית קוק אנד בייק

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר