המחיר הסמוי של בזבוז מזון

כיצד נפחית את ההפסדים הכלכליים והזיהום הסביבתי?

בשיתוף מא"י מיחזור אלקטרוניקה

במסגרת הפודקאסט "דיבור נקי" אירחה דנה רון את ד"ר מיכל ביטרמן, מנכ"לית וממייסדי ארגון The  Natural Step ישראל. הארגון מקדם קיימות חברתית ואקולוגית עם דגש על הגברת חוסן מערכת המזון ומנהיגות מקיימת. מיכל דיברה על נושא חשוב ומדאיג - בזבוז מזון.

לדברי ד"ר ביטרמן, בזבוז מזון מהווה הפסד כלכלי עצום, כאשר לפי הערכות, אובדן המזון הגלובלי עולה לכלכלה העולמית מאות מיליארדי דולרים בשנה.

ייצור מזון צורך משאבים טבעיים רבים כמו מים, קרקע ואנרגיה, וכאשר מזון נזרק, כל המשאבים שהושקעו בייצורו מתבזבזים גם הם. בנוסף, מזון שנרקב במזבלות פולט מתאן, גז חממה חזק שתורם להתחממות הגלובלית.

קיים צורך דחוף בשינוי מערכתי כדי להפחית את בזבוז המזון ולהגביר את היעילות של מערכת המזון הגלובלית, ובכך לתרום לשמירה על הסביבה ולהקל על מצוקת הרעב בעולם.

בשיתוף מא"י מיחזור אלקטרוניקה

כדאי להכיר