כמו שלכל שמלה בארון שלנו כאשר נרצה להעצים את לבושנו נוסיף תכשיט יפה ומתאים, כך גם במטבח נוכל להתקשט ולהתהדר במוצרי חשמל יפים ומעוצבים, שיוכלו לשדרג כל מראה של מטבח ולפעמים גם להעצים את עיצובו.
זה מתחיל מתנורים שמגיעים כמעט בכל גוון וחומר היכולים להתאים בצורה מוחלטת לכל מטבח זכוכית לבן או שחור. למטבחים כפריים ניתן להעצים את המראה בעזרת תנורים כפריים עם ידיות מיוחדות מברזל או פליז.
אם רוצים להעצים מטבח כדאי לבחור תנורים שבאים בשילוב של מיקרוגל זהה עם מגירת חימום וילצור סוג של סימטריה יפיפיה ביחידת אחסון הגבוהות במטבח. לחילופין אם רוצים לתת שקט עיצובי, מומלץ להשתמש בתנורים שזהים או כמעט זהים בחומר לחזיתות המטבח .
מקררים
המגמה העיצובית כיום היא לתת ביטוי לחומר המטבח. כאשר מכניסים לעיצוב מקרר רגיל הוא ייקח בזכות גודלו נתח גדול מאוד מהחומר ויכניס חומר נוסף למטבח שלא תמיד אנחנו רוצים לראות בעיצוב שלנו. את הפתרון נותן המקרר האינטגרלי - מקרר המספק שקט עיצובי והעצמת חומר / גוון של המטבח.
פונקציונלית הוא מספק מקרר גדול יותר ונוח יותר מאחר ומגיע בד"כ ברוחב של 120 ס"מ (שלא כמו מקרר רגיל שמגיע ברוחב של 90 ס"מ). מעבר לזה מומלץ להתאים מקררים שקיימים מכל חומר כמעט: החל מזכוכית וכלה בפורמייקה בגוון חלק או דמויית עץ והכל בהתאם לעיצוב המטבח שאתם רוצים.
מומלץ להתאים מקררים שקיימים מכל חומר כמעט // צילום: depositphotos
קולטי אדים
מוצר חשוב ונחוץ במטבח, הן כדי לשמור מפני רסיסי שומן שמתפזרים והן כדי לשמור על איכות החיים בבית. קולטי האדים, בשנים האחרונות, מגיעים כפריט עיצובי ודקורטיבי לכל דבר. הם מתפקדים הן כגוף תאורה המאיר את איזור הבישול, הן כפריט דקורטיבי והן כמוצר אשר ייספח את שאריות השומן, האדים והריחות.
קולט אדים מגיע בדר כלל במגוון צורות – קולט על קיר, קולט תלוי מעל אי (שנראה כמו גוף תאורה), קולט שולחני (שיושב צמוד לכיריים ושואב את האדים מתוך המשטח) או קולט סמוי/אינטגרלי שיושב בתוך ארון עליון מעל הכיריים .
חשיבות בחירת מוצרי החשמל בזמן תכנון המטבח
כאשר ניגשים לתכנן מטבח מול מעצב הפנים /מעצב המטבחים בחברה שבחרנו, חשוב לתכנן את המטבח תוך דגש על הרגלי המשפחה:
1. מקררים – האם המשפחה מינימליסטית וקונה רק מה שצריך? או לחילופין משפחה אוגרת שאוהבת למלא את המקרר? כמו כן, מה הרגלי האחסון של המשפחה? שאלות אלה למעשה תקבענה את גודל המקרר ואת התאמתו לתוכנית.
2. תנורים - האם המשפחה נוהגת לבשל ולאפות כמוויות גדולות? האם תנור סטנדרטי של 60 מספיק? או שצריך תנור גדול של 90 ס"מ על מנת להקל את העבודה. כמה בשלנים עובדים בעת ובעונה אחת במטבח?
3. הדחת כלים – האם המשפחה קטנה ונוהגת להפעיל מדיח אחת ליום? במקרה זה מדיח של 45 ס"מ יכול לעשות עבודה טובה וחסכונית. לעומת זאת אם המשפחה גדולה או נוהגת להפעיל מדיח רק בעת אירוח – מדיח כלים גדול יותר יתאים.
4. בישול בגז/חשמל - שאלת השאלות הנשאלת בכל משפחה: האם לבשל בגז או חשמל? במידה ובוחרים בגז, יש לקחת בחשבון את ניקוי הכיריים הקשה יחסית לאחר כל שימוש.
ובמידה ובוחרים בחשמל/אינדוקציה שזה פרקטי ונוח, המחשבה הראשונה שעולה לראש היא האם הסירים הקיימים מתאימים? מחשבה זו לא אמורה להטריד מאחר וקיים בשוק מתאם מגנטי שיושב על הכירה ועליו הסיר וכך ניתן להשתמש בכל סיר, אפילו סיר זכוכית.
לכל השאלות הללו חשוב לתת תשובות בתהליך תכנון המטבח, גם כדי להכיל את מוצרי החשמל בתוך יחידות המטבח, וגם כדי שמתכנני המטבח יוכלו להנחות אותנו בתכנון חשמל ואינסטלציה נכונים.
רוצים לקבל רעיונות נוספות לעיצוב המטבח?
השאירו פרטים ויועץ מטבחים יצור איתכם קשר:
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו