כתמים הם חלק בלתי נמנע מהחיים, וכמה מהם נחשבים ל"קשים". אך עם הידע הנכון, ניתן להתמודד עם כמעט כל סוג של כתם. מדריך זה, שנכתב ע"י קלוד, מספק פתרונות יעילים להסרת סוגי הכתמים הנפוצים ביותר.
עיקרון מפתח בהסרת כתמים הוא פעולה מהירה; ככל שהכתם טרי יותר, כך קל יותר להסירו. נגבו נוזלים מיד, הסירו מוצקים בעדינות עם כף, ורק אז התחילו בטיפול בכתם.
בכתמי דם יש לטפל במים קרים בלבד – מים חמים יקבעו את הכתם. השרו בתמיסת מלח ומים קרים, או נקו עם מי חמצן מדוללים למרקמים עדינים יותר.
כתמי יין אדום ניתנים להסרה על ידי ספיגה מידית עם מגבת נייר, כיסוי הכתם במלח (שסופג את הנוזל), ואז שטיפה במים קרים. לכתמים ישנים, השתמשו בתערובת של סודה לשתייה ומים, ליצירת משחה.
כתמי קפה ותה מגיבים היטב לתמיסת חומץ לבן ומים, או סודה לשתייה עם מעט מים. לבדים לבנים, טיפה של מלבין מדולל יכולה לעזור, אך תמיד עדיף לבדוק תחילה את התוצאה על פינה נסתרת של הבד.
כתמי שמן ושומן דורשים טיפול מיוחד: כסו את הכתם באבקת טלק, קמח או סודה לשתייה שיספגו את השמן, השאירו למשך הלילה ואז כבסו כרגיל. נוזל לשטיפת כלים (המפרק שומנים) יעיל במיוחד לכתמים אלו.
כתמי דשא ניתן להסיר על ידי השריה בחומץ לבן למשך 30 דקות, או באמצעות אלכוהול איזופרופילי. חשוב לטפל בכתמי דשא לפני כביסה, שכן חום המייבש עלול לקבע אותם.
כתמי עט וטוש: אלכוהול איזופרופילי (כגון אלכוהול רפואי) יעיל מאוד עבור רוב סוגי הדיו. תרסיס (ספריי) לשיער או חומר לניקוי לק עשויים לעזור גם כן, אך יש לבדוק תחילה בפינה נסתרת.
כתמים על ריפוד ושטיחים: לרוב סוגי הכתמים, תמיסת סבון עדין ומים פושרים יעילה. ספגו את התמיסה עם מטלית לבנה נקייה (לא צבעונית, שעלולה להעביר צבע לרקמה), ואז ספגו את הלחות העודפת. הימנעו מהרטבת יתר ואפשרו ייבוש טבעי.
זכרו תמיד לקרוא את הוראות הטיפול בבד לפני השימוש בכל חומר, ולבדוק כל פתרון בפינה נסתרת. עם קצת סבלנות וידע, אפילו הכתמים העקשניים ביותר ייעלמו בלי להשאיר זכר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו