האם שמעתם על שום שחור?
שום שחור הוא שום שעובר תהליך תסיסה (Fermentation) אשר משנה את טעמו ומראהו. במהלך התסיסה, השום הלבן מתרכך והופך לשחור ומתקתק, עם טעמים עשירים ושונים מאלו של השום הרגיל. התהליך הזה לא רק משפר את הטעם, אלא גם משדרג את היתרונות הבריאותיים שלו. שום שחור נפוץ בעיקר במטבח הקוריאני והיפני, אך בשנים האחרונות הוא צובר פופולריות גם ברחבי העולם, כולל בישראל, בזכות יתרונותיו הבריאותיים המרשימים.
שום שחור מכיל מרכיבים בריאותיים חשובים, אשר משפיעים על מגוון תחומים בבריאות הגוף. הנה 6 יתרונות משמעותיים ביותר של השום השחור:
1. חיזוק מערכת החיסון 🛡️
שום שחור מכיל כימיקלים טבעיים שנחשבים כמסייעים לחיזוק מערכת החיסון של הגוף. על פי מחקר שפורסם ב־Korean Journal of Food Science and Technology, הסולפידים והאלקין שבשום השחור יכולים להגביר את פעילות תאי הדם הלבנים, ולהפוך אותם ליותר יעילים בהגנה מפני מזהמים. בנוסף, שום שחור מכיל נוגדי חמצון, שמסייעים לנטרל רדיקלים חופשיים ולמנוע מחלות כרוניות.
2. שיפור בריאות הלב ❤️
היתרונות של שום שחור לבריאות הלב הם מדהימים. מחקרים מצביעים על כך שצריכת שום שחור עשויה להוריד את רמות הלחץ הדם, להפחית את רמות הכולסטרול הרע (LDL) ולהגביר את הכולסטרול הטוב (HDL) – כל אלו מסייעים במניעת מחלות לב וכלי דם. מחקר שנעשה ביפן מצא כי השום השחור יכול להיות מועיל במיוחד בהפחתת התסמינים של יתר לחץ דם (מקור: Journal of Nutritional Science and Vitaminology).
3. שום שחור כמקור מזון נוגד חמצון 🧪
שום שחור מכיל נוגדי חמצון שמסייעים בהגנה על התאים בגוף מפני נזקי החמצון. אלו הרדיקלים החופשיים שמפגעים במולקולות בתאים, ויכולים להוביל למחלות כרוניות כמו סרטן ומחלות לב. על פי מחקר ב־International Journal of Molecular Sciences, שום שחור מכיל אנטי-חמצון בכמות גבוהה שעוזר להילחם בתהליכי הזדקנות ומחלות הקשורות להזדקנות מוקדמת.
View this post on Instagram
4. הפחתת דלקת בגוף 🌿
שום שחור מסייע להפחתת דלקת בגוף, תופעה שיכולה להוביל למספר בעיות בריאותיות, כולל מחלות לב, סוכרת, ודלקת מפרקים. מחקרים מדווחים כי הפיטוכימיקלים בשום שחור מפחיתים את דלקת הרקמות בגוף, ובכך מסייעים בהפחתת הכאבים והסימפטומים של דלקת מפרקים ובעיות דלקתיות אחרות (מקור: Journal of Ethnopharmacology).
5. הגברת תפקוד מערכת העיכול 🍽️
שום שחור גם מסייע לשיפור מערכת העיכול. הוא עוזר בהפחתת בעיות כמו גזים, נפיחות ועצירות. על פי מחקר שנעשה במכון הלאומי לתזונה ביפן, השום השחור מעודד את ייצור האנזימים במעיים, ובכך מקל על תהליך העיכול. הוא יכול גם לתרום לשיפור המיקרופלורה במעיים, דבר שעוזר לשמור על מערכת עיכול בריאה.
View this post on Instagram
6. חיזוק יכולת הפירוק של רעלים 🧯️
שום שחור מכיל תרכובות המשפרות את יכולת הגוף לפרק רעלים, דבר שחשוב במיוחד לניקוי הגוף ממזהמים ומחומרים רעילים. תהליך זה יכול למנוע הצטברות של רעלים במערכת ולסייע לשיפור בריאות הכליות והכבד. מחקר שנעשה על ידי אוניברסיטת קוריאה מצא כי השום השחור מסוגל לתרום לניקוי הרעלים במערכת הגליקוליזה של הכבד (מקור: Korean Journal of Food Science and Technology).
מתכון יוטיוב של פסטה פטריות שיטאקי ומחית שום שחור 👩🍳
רכיבים:
- 1 בצל סגול
- 60 גרם פטריות שיטאקי
- 3-4 כפות שמן זית
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- 2 כפיות אבקת חילבה
- מלח ופלפל
- 2 כפות מחית שום שחור
- 200 גרם פטוצ'יני
- 3 כפות שמרי בירה
- בצל ירוק
- מים ממי הפסטה
בתיאבון! 😋
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו