קינמון. התבלין האהוב שמזכיר לנו עוגות חמות, תה חורפי וימי סתיו. אבל מה קורה כשאנחנו מנסים לאכול אותו ישירות מהכפית? זה לא רק אתגר טיפשי מאינטרנט, אלא סכנה אמיתית שיכולה להוביל לתוצאות לא נעימות ואף מסוכנות.
אז מה בעצם הבעיה?
כשאתם מנסים לבלוע כף מלאה קינמון, אתם עלולים לגלות שהמשימה הזו רחוקה מלהיות פשוטה. אבקת הקינמון היא יבשה מאוד ונוטה להידבק לדפנות הפה והגרון. ברגע שהיא נכנסת לפה בכמות כזו, הגוף עלול להגיב בניסיון להיפטר ממנה דרך שיעול, מה שמוביל לעיתים קרובות לשאיפת חלקיקים לתוך הריאות.
שאיפת קינמון לריאות אינה עניין של מה בכך. החלקיקים הקטנים עלולים לגרום לגירוי חמור של מערכת הנשימה, דלקת ריאות כימית או אפילו נזק ארוך טווח לרקמות הריאה.
איך זה הפך לטרנד?
בשנות ה-2010 צץ באינטרנט אתגר "כף הקינמון", שבו אנשים צילמו עצמם מנסים לבלוע כפית מלאה באבקת קינמון ללא מים. האתגר הזה, שנראה כמשעשע ותמים, הפך לוויראלי במהירות, אבל רבים מהמשתתפים גילו שזה לא מצחיק בכלל. שיעולים בלתי נשלטים, תחושת חנק, ולעיתים אפילו צורך בטיפול רפואי היו תוצאה שכיחה.
מה בדיוק קורה בגוף?
קינמון מכיל תרכובת בשם צינמאלדהיד (Cinnamaldehyde), שמעניקה לו את הארומה והטעם הייחודיים שלו, אך יכולה לגרום לגירוי כאשר היא נחשפת לרקמות רגישות. בנוסף, המרקם האבקתי הדקיק של הקינמון מקשה מאוד על בליעתו, במיוחד כשהוא לא מעורבב עם נוזל.
מה אומרים המומחים?
רופאים מזהירים מפני הסכנות של אתגרי אוכל מסוכנים, כולל זה של הקינמון. דוחות רפואיים תיעדו מקרים של דלקת ריאות כימית ונזק לריאות כתוצאה משאיפת אבקת קינמון. ילדים ובני נוער הם הקבוצה הפגיעה ביותר, מכיוון שהם נוטים להשתתף באתגרים כאלה בלי להבין את ההשלכות.
איך ליהנות מקינמון בבטחה?
קינמון הוא תבלין נהדר כשהוא משמש במתכונים נכונים. פזרו אותו על דייסה, ערבבו אותו בקפה, או הוסיפו אותו לעוגיות. רק הימנעו מלנסות לבלוע אותו ישירות מהכפית.
בשורה התחתונה
קינמון יכול להיות תוספת מושלמת למאכלים שלכם, אבל הוא מסוכן כשהוא נצרך בכמויות גדולות ובצורתו האבקתית. אז בפעם הבאה שמישהו יציע לכם אתגר קינמון, תגידו "לא תודה" ותכינו לעצמכם תה חם במקום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו