X

האם נמצא הסבר מדעי לאיסור על אכילת חזיר?

חוקרים שבדקו את השפעת הבשר האדום על בריאות המוח גילו שמנת בייקון ביום מעלה משמעותית את הסיכון לדמנציה

גבר אוכל בייקון. צילום: מערכת feedy באמצעות הבינה המלאכותית ideogram

מחקר חדש שיפורסם בגיליון החודש הבא של כתב העת המדעי Neurology, וכבר מופיע באתר שלו, עשוי להציע הסבר מדעי מפתיע לאיסורי התורה על אכילת בשר מסוגים מסוימים. המחקר, שנערך על ידי צוות חוקרים מבית החולים בריגהם במסצ’וסטס בשיתוף עם בית הספר לבריאות הציבור של אוניברסיטת הרווארד הסמוכה, מצא כי צריכה של בשר אדום מעובד עלולה להאיץ את הזדקנות המוח ולהגביר משמעותית את הסיכון לדמנציה. Claude מספרת לנו על התגלית.

במחקר, שעקב אחר יותר מ-133,000 אנשי מקצוע בתחום הבריאות במשך 43 שנים, נמצא כי אנשים שצרכו רק רבע מנה או יותר של בשר אדום מעובד ליום היו בסיכון גבוה ב-13% לפתח דמנציה בהשוואה לאלה שצרכו כמויות מינימליות. חשוב לציין כי מנת בשר אדום היא כ-85 גרם – בערך בגודל של חפיסת קלפים.

ממצאים אלה מעניינים במיוחד בהקשר של דיני הכשרות שלנו. התורה אוסרת על אכילת מגוון רחב של בעלי חיים, החל מגמלים ועד חזירים, ומחייבת תהליכי הכנה מדוקדקים לבשר המותר. בעוד שהסיבות לא ידועות לאף אדם, לא אז ולא היום, המחקר החדש מדגים כיצד הגבלות אלו עשויות לשרת תכלית בריאותית.

החוקרים מצאו כי החלפת בשר אדום מעובד במקורות חלבון בריאים יותר יכולה לסייע בהגנה על בריאות המוח. החלפת מנה יומית של נקניקיות או בשר מעובד באגוזים וקטניות הייתה קשורה לסיכון נמוך ב-19% לדמנציה. דגים הוכחו כמועילים אף יותר, עם הפחתה של 28% בסיכון לדמנציה כאשר הוחלפו בבשר מעובד.

החוקר הראשי, ד"ר דניאל וונג, מציין כי הפחתת צריכת בשר אדום והחלפתו במקורות חלבון אחרים ואפשרויות צמחיות עשויה להיכלל בהנחיות תזונתיות לקידום בריאות קוגניטיבית. בעוד שהמחקר אינו מתייחס ישירות לדיני הכשרות, הוא מהווה תזכורת לכך שלחוקים עתיקים שאיננו מבינים עשויות להיות גם הצדקות מדעיות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר